Преглед на геймърската мишка Razer Abyssus

В раздел: Прегледи от на 20.07.2010, 14,133 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Напоследък потребителите като че ли биват заливани от все повече и повече специализирани геймърски продукти, които използват нови и по-добри технологии и предлагат редица подобрени възможности, но всичко това се отразява и на повишаването на тяхната цена. Има разбира се и едно друго почти общовалиднo правило, а именно, че колкото по-сложен става един продукт, толкова повече се увеличава и шанса той да създава по-чести проблеми. Разбира се това правило не винаги е приложимо, като и обратното е валидно с пълна сила, а именно, че по-простите като изпълнение продукти също не винаги са перфектни и разбира се пак може да създават проблеми. Затова и този път вместо да обърнем внимание на поредния клас топ продукт на геймърската марка Razer ще погледнем по-отблизо какво предлага едно по-бюджетно ориентирано предложение на компанията в лицето на оптичната геймърската мишка Razer Abyssus. На практика тази мишка попада в ниския ценови клас за продуктите на Razer, но тя все пак е по-скъпа от повечето други геймърски продукти на алтернативни марки. Основният въпрос е дали тази мишка на Razer оправдава цената си от около 80 лева…

Определено може да се каже, че напоследък геймърите са доста разглезени откъм разнообразен специализиран хардуер с редица допълнителни екстри и най-вече параметри, които често надхвърлят използваемите и дори необходимите за повечето потребители стойности. Разбира се удоволствието няма цена, но не всеки може да си позволи покупката на топ продукт като 250-левовата Razer Mamba, в резултат на което често се търси по-добро компромисно решение като цена/възможности и разбира се качество. Razer Imperator също е отличен продукт, но все още от по-висок клас и с цена от порядъка на 150 лева, което не е особено предпочитан ценови клас от повечето потребители, макар Imperator наистина да е едно от най-добрите попадения на Razer към настоящия момент и като изпълнение и като възможности и като цена за това, което реално получавате. А когато си купувате по-скъп геймърски хардуер от марки като Razer, то обикновено това се прави с цел използване за по-дълъг период от време – поне няколко години, за които той трябва да ви служи вярно и безпроблемно. И тук стигаме до Razer Abyssus, която на пръв поглед не впечатлява толкова много, колкото например Mamba или Imperator, но в момента в който поставите ръка върху мишката и разцъкате малко с нея ще усетите, че и тя не е за пренебрегване.

Razer Abyssus идва в типичната за компанията опаковка и окомплектовка, която сме свикнали да виждаме с всеки един продукт и която определено радва феновете. А и в крайна сметка, когато си купувате по-скъпа мишка все пак очаквате да получите изцяло добре оформен и реализиран продукт, а не просто парче хардуер в пликче. Драйвер в комплекта липсва, като актуален такъв разбира се можете да изтеглите от сайта на Razer, но мишката може спокойно да работи и без драйвер.Всички страници от статията:

 1. Page 2
 2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,6 коментара

 1. 1 Ревю на геймърската мишка Razer Abyssus @ HardwareBG.com - Razer в България // 20.07.2010 в 23:02

  […] – Към пълното ревщ на Razer Abyssus @ HardwareBG.com […]

 2. 2 djagi // 23.07.2010 в 04:01

  Честно казано, не мога да си обясня какво би оправдало купуването на тази мишка. Ако ще са 80 лв., има далеч по-добри предложения, а за много-много по-малко пари има най-малкото поне толкова добри мишки.

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.07.2010 в 10:02

  @djagi – Тук е момента в който казваш и кои са според теб алтернативите (по-добрите на същата цена или със същото качество на по-ниска цена), че по този начин коментара ти е “малко” хейтърски ;).

 4. 4 djagi // 24.07.2010 в 02:39

  ок, аз не съм геймър и не мога да давам мнение за геймърски мишки, въпреки че и аз си пускам по някоя игра. Оставяйки настрана геймърското и предназначение, за мен, една по-добра мишка на доста по-ниска цена е Logitech LS1 Laser, примерно, въпреки че аз лично харесвам и ползвам безжични – Logitech M555b Bluetooth за лаптопа и Logitech V550 Nano за настолния, а наскоро взех и една Logitech M215 Wireless. За геймърска мишка сега гледам една на A4, която не виждам да отстъпва по нещо, дори е лазерна и с допълнителни бутони и е на половин цена. Модела е A4 XL-760H, USB, Gaming Laser Mouse. Като технически параметри и екстри според мен е значително по-добра, но пък може и да греша.

 5. 5 анонимен // 24.07.2010 в 17:36

  До сега съм ползвал какви ли не евтинии, от жични до безжични, но от години се каня да си взема професионална геймърска периферия и най-накрая преди седмица се реших. Сдобих се с Razer Lycosa, Imperator и Sphex. Мога да кажа, че са уникални. Най-доброто, което съм ползвал до момента. Хем удобно да ги ползваш, хем ти кеф и само да ги бараш. Изработката е много добра. За технически х-ки няма смисъл да говоря, въпреки че 5600dpi-то на мишката не знам кой би могъл да го ползва. С 1200dpi ми е най-добре, прецизността и скоростта са перфектни.

 6. 6 DoC // 30.07.2010 в 10:44

  анонимен, знам те кой си!!! :D
  Аз наскоро се сдобих с Imperator, но Abyssus ми беше също алтернатива (парите не бяха проблем, просто която ми беше по-удобна). Смея да кажа, че съм доста доволен от нея (Abyssus), но Императора като че ли ми залепна като я хванах. Според мен е добър избор.

Коментари: