NVIDIA Parallel Nsight осигурява възможност за GPU изчисления на милиони разработчици използващи Microsoft Visual Studio

NVIDIA Parallel Nsight осигурява възможност за GPU изчисления на милиони разработчици използващи Microsoft Visual Studio

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.07.2010, 2,980 показвания

Паралелното програмиране за графични процесори вече е достъпно за потребителите на водещата платформа за разработка под Windows


NVIDIA официално обяви публикуването на своя софтуер NVIDIA® Parallel Nsight™ – първата в индустрията среда за разработка на GPU-ускорени приложения с помощта на Microsoft Visual Studio, с което компанията затвърди своите водещи позиции в областта на инструментите за извършване на изчисления с графичния процесор.

NVIDIA също така публикува и CUDA™ Toolkit 3.1, обновена версия на инструмента за разработка (SDK) на приложения използващи CUDA технологията на компанията, който е достъпен тук.

“С над 6 милиона разработчици, Visual Studio е една от най-популярните среди за разработка в световен мащаб за Windows-базирани приложения и услуги”, заяви Санфорд Ръсел, генерален мениджър на подразделението за GPU изчисления в NVIDIA. “Добавяйки функционалност специално насочена към разработчиците нуждаещи се от възможност за внедряване на GPU изчисления, Parallel Nsight прави още по-достъпна огромната изчислителна мощ на графичните процесори”.

Разработчиците на решения с голяма изчислителна мощ (HPC) в области като изследвания за нефт и газ, бионауки и финанси все повече се интересуват от възможностите, които предлагат графичните процесори за масивни паралелни изчисления в комбинация с Windows HPC Server 2008 с цел постигане на значително подобрение на производителността и съответно ефективността им на работа. NVIDIA Parallel Nsight свързва всичко това по-лесно, осигурявайки професионалните инструменти за разработката и интегрирането на приложения, които да могат да се възползват от възможностите на големи изчислителни HPC клъстери.

“Изследванията показват, че разработчиците смятат за една от най-големите трудности при създаването на паралелни приложения тяхното тестване, намиране и отстраняване на грешки, както и оптимизирането за максимална ефективност и самото създаване на добри паралелни алгоритми”, заяви Дейвид Рич, директор на подразделението за технически изчисления в Microsoft. “Интегрирайки GPU изчисленията във Visual Studio, Parallel Nsight на NVIDIA трансформира начина, по който паралелните изчислителни приложения използващи графичния процесор биват разработвани за Windows”.

Разработчиците, използващи Visual Studio вече могат да използват Parallel Nsight за тестване, намиране и отстраняване на грешки в приложения използващи CUDA C/C++ или DirectCompute, използвайки същите добре познати инструменти и техники, които им служат при програмиране на софтуер за изчисления от централния процесор, но вече и за сметки, извършвани от графичния процесор. Parallel Nsight осигурява и инструменти за анализ, които дават нужната информация на разработчиците за постигане на най-добрата GPGPU производителност в техните приложения.

“NVIDIA Parallel Nsight се превърна в ежедневно използван от нас инструмент при работа с CUDA-базирани приложения, като например SimHD® и H.264 енкодера”, заяви Джордж Танг, вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за видео и домашни развлечения в ArcSoft. “Подхода на проследяването на изпълнението на кода стъпка по стъпка върху графичния процесор, както и анализатора за производителност ни помагат за ефективно оптимизиране на нашите продукти, осигурявайки едно ново ниво на ефективност”.

Parallel Nsight осигурява и отлична среда за разработчиците на графични приложения, давайки достъп и до удобни DirectX 11 инструменти, необходими на създателите на игри и визуални приложения, за да извлекат максимума от възможностите на най-актуалния графичен хардуер.

“DirectX 11 осигурява технологията за разработчиците на игри, която им позволява да създават впечатляващи виртуални светове, динамични герои и по-реалистичен геймплей”, заяви Антон Калпаниян, главен изследовател в Crytek. “Разработчиците на игри се стремят да се възползват максимално от възможностите на централния и на графичния процесор, за да постигнат нови нива на реализъм и Parallel Nsight е първият в света пълноценен софтуерен инструмент, който ни позволява да надникнем под капака на графичния процесор и който ни позволява не само да следим изпълнението и подобряваме ефективността, но прави този процес удобен и приятен, като в същото време ускорява и разработката на DirectX 11 приложения”.

Софтуерът NVIDIA Parallel Nsight поддържа Windows HPC Server 2008, Windows 7 и Windows Vista, които работят добре съвместно с Visual Studio 2008 SP1 Professional edition. За да изтеглите свободно достъпната стандартната версия на Parallel Nsight, моля посетете този адрес.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.