Браузърът Mozilla Firefox става по-сладък с функцията “Tab Candy”

Браузърът Mozilla Firefox става по-сладък с функцията “Tab Candy”

В раздел: Новини от на 27.07.2010, 5,201 показвания

Преди около 9-10 години започна масовото интегриране на табове в графичния интерфейс на уеббраузърите. Това беше идеята, която коренно промени начина за достъп до Интернет и направи работата на потребителите значително по-лесна и ефективна.

С цел да ви помогне в бъркотията от поддокументи, Mozilla разработи Tab Candy – функция, която позволява на потребителите да преглеждат всички отворени табчета във Firefox под формата на малки изображения. Така може не само по-интуитивно да избирате какво да отворите, но и да организирате групи за лесна навигация. Самият процес по създаване на групи е буквално детска занимавка и се свежда до влачене на желаните табове в една обща рамка. Ако сте прекалено мързеливи дори за тази работа, не се притеснявайте, понеже в бъдеще методиката за групиране най-вероятно ще се автоматизира.

Ако искате да се запознаете отблизо с новата функция, посетете тази страница. Там можете да свалите още стабилна версия на Firefox с функцията Tab Candy, интегрирана в самия уеббраузър.


Етикети: , , , , , , ,7 коментара

 1. 1 Vasil // 27.07.2010 в 15:27

  В Операта я има отдавна.

 2. 2 Jordan // 28.07.2010 в 07:46

  Може, но Операта има има един голям недостатък, който вече с години отказват да го оправят: кеша му е ужасен (според тях е велик). Кешира даже и динамични страници. Колко псувни е изяла тая Опера докато оправям сайтове за нея, почти колкото IE :) Някрая се отказах да оправям каквото и да е за нея, стига ми че за IE си губя времето.

 3. 3 kayovas // 28.07.2010 в 07:59

  @Vasil, бъркаш – SpeedDeal е за отметките (bookmarks), a TabCandy е за табовете. Името си го показва ;)

  В Опера няма аналог на TabCandy. За момента. Ама това им е най-малкия проблем. Форумите им са пълни с искания за най-различни функционалности, които те, естествено, не могат всичките да ги направят. Ама се инатят за разширенията. Тяхна воля…

 4. 4 Opera user // 28.07.2010 в 16:40

  Напротив, това с преглеждането на табовете “под формата на малки изображения” го има вече от доста време в Opera! :PPP Колкото и да го плюете, Opera си остава най-иновативния браузър, от който винаги лисугерите и M$ ще крадат идеи.

 5. 5 kayovas // 29.07.2010 в 15:11

  @Opera user,
  Ти въобще видя ли за какво става въпрос? Или просто си говорим като развален грамофон, колкото вятър да става :))))

  Правиш ли разлика между превю на табове и система за организиране на табовете, за създаване на групи, за шерване на табове и т.н.

 6. 6 nikito_blend // 31.07.2010 в 07:30

  Операта определено я няма тази функция. Първо вижте клипчето пък тогава коментирайте.

 7. 7 Венци // 03.08.2010 в 15:11

  Ползвам Opera още от версия 7.5 и не мога да разбера, къде видяхте проблем с кеша? Такъв филм просто не се прожектира. Единственият недостатък спрямо Firefox е стабилността. Случва се изключително рядко, но все пак се случва Opera да крашне. Това при Firefox на служебната ми щайга още не се е случило.