AMD предлага OpenGL ES 2.0 драйвъри за персонални компютри

В раздел: Новини от на 28.07.2010, 4,832 показвания

В началото на тази седмица от AMD успяха да представят работеща версия на драйвъри за OpenGL ES 2.0. Софтуерното управление предлага поддръжка на стандарта WebGL с възможност за възпроизвеждане на 3D-съдържание в Мрежата, без да са необходими никакви добавки (plug-ins). На този етап дрейвърите са ориентирани основно към разработчиците, които работят с триизмерно съдържание и/или искат да модифициратсофтуерни приложения за разширена съвместимост между различни устройства.

“AMD е непоколебим поддръжник на индустриалните стандарти, включително и тези, които отключват силата на хардуерното ускорение през графичните процесори.” каза Меню Хедж, корпоративен вицепрезидент на програмата AMD Fusion Experience. “В AMD ние виждаме бъдещето на компютрите силно визуализирано, с изисквания за разнообразие от богати медийни 2D- и 3D-приложения. С функционалност като драйвъра за OpenGL ES 2.0 и технологичните достижения, станали възможни с ускорените изчислителни единици AMD Fusion, ние целим да доставим идеалната платформа за разработка на дълбоки изживявания не само онлайн, но и стандартно във всеки един формат на персоналните компютри.”

Видеодрайвърът Catalyst 10.7, който все още е на бета стадий, предлага споменатата поддръжка на OpenGL ES 2.0 и може да бъде свален от тази страница. Съвместимостта е пълна с всички графични ускорители на AMD/ATi от серия Fire Pro и Radeon HD 2000, 3000, 4000 и 5000.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментари: