Световно признат визионер в областта на роботиката и пионер в молекулярните симулации ще оглавяват NVIDIA GPU Technology Conference 2010

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.09.2010, 3,891 показвания

Водещи интелектуалци се присъединяват към най-добрите учени, изследователи и експерти по визуализация, за да отбележат невероятният напредък в GPU изчисленията през изминалата година

NVIDIA обяви, че двама от водещите визионери в световен мащаб в областта на изчисленията ще се присъединят към изпълнителния директор и съосновател на NVIDIA Джен-Хсун Хуанг за втората годишна GPU Technology Conference (GTC).

Клаус Шултен от Университета на Илинойс UrbanaChampaign, един от водещите в света изчислителни биолози, ще бъде говорител в сряда, 22 септември, фокусирайки се върху големите открития постигнати с помощта на използването на изчислителен микроскоп. В допълнение той ще говори и за своите пионерни изследвания в областта на разрушаването на клетките и вирусите, включително и за H1N1 вируса. Неговите изследвания на добилия огромна популярност H1N1 вирус разчитат на изчислителен микроскоп извършващ сметки с помощта на графични процесори с цел да се определи как вируса реагира на различни лекарства и съответно да бъдат намерени начини за неговото лечение.

Себастиан Трун, пионер в областта на роботиката в Университета Станфорд и виден инженер в Google ще приключи конференцията със своето представяне в четвъртък, 23 септември, фокусирайки се върху възможностите за развитие на компютърното зрение с помощта на GPU изчисленията. Целите за приложение на подобни решения са например системи за автоматичното управление на коли, без да е необходима намесата на човек.

Тазгодишната конференция продължава да следва успешния модел от миналата година, като отново фокусът ще бъде върху това как разработчиците, инженерите и учените могат да се възползват от огромните изчислителните възможност на графичните процесори (GPU) за решаването на най-сложните изчислителни предизвикателства.

GTC 2010 ще се проведе от понеделник, 20 септември до четвъртък, 23 септември в San Jose Convention Center в Сан Хосе, Калифорния. Регистрацията за GTC 2010 вече започна, като всички проявяващи интерес да присъстват могат да за заявят своето участие и да получат повече информация за презентациите, сесиите, обученията и кръглите маси на адрес www.nvidia.com/gtc.

“През изминалата година след провеждането на първата GPU Technology Conference, в индустрията, сред изследователите и в академичните среди продължават да разкриват нови и революционни начини да използват огромните изчислителни възможностите на графичните процесори”, заяви Бил Дали, главен учен в NVIDIA. “Участниците в конференцията ще останат поразени от огромните постижения в областта на изчисленията с помощта на графични процесори, а за нас е истинско удоволствие и присъствието на професор Шултен и професор Трун, които ще споделят своите открития и опит от използването на GPU технологиите в своите области”.

GPU Technology Conference е спонсорирана от Adobe, HP, Microsoft, Dell, Supermicro, PNY, Cooley, TSMC, Synnex, Samsung, NextIO, GE Intelligent Platforms, Acer, AMAX, SGI, Appro, Sutter Hill Ventures, Hynix, Citi, Dassault Systemes, Silicon Valley Bank и Deloitte.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: