Интернет през телевизора от D-Link с Boxee Box

Интернет през телевизора от D-Link с Boxee Box

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.09.2010, 6,592 показвания

Мрежовата компания избра да интегрира процесора Atom на Intel в Boxee Box

D-Link обещава истинска революция в начина, по който европейския потребител използва телевизора си, с появата на Boxee Box през ноември тази година. Хитовото решение, събрано в малка черна кутия позволява гледане на филми и ТВ програми от Интернет, извеждане на поточно видео от почти всеки сайт, общуване с приятели в социални мрежи като Facebook, слушане и организиране на музикални файлове, снимки и видео, както и сърфиране в Мрежата. Всичко това – само с познатото натискане на бутоните на устройството за дистанционно управление. Решението Boxee Box на D-Link променя завинаги начина, по който потребителите използват цифровите технологии като им предоставя нов, вълнуващ и удобен начин за достъп до безплатно или платено Интернет съдържание.

D-Link обяви, че новото решение използва Atom CE4100 процесора на Intel, разработен специално за интеграция на телевизия и Интернет. Така мощният, Intel базиран хардуер позволява на софтуерната среда на Boxee да гарантира 1080p пълно HD качество през кабелна или безжична N мрежа. С помощта на стотици готови приложения и интуитивен интерфейс, Boxee Box предоставя на потребителя достъп до предпочитано от него съдържание чрез уникален контрол през телевизора.

Решението Boxee Box на D-Link  вече получи първи положителни отзиви от индустрията като пилотното представяне на разработката донесе приз в категорията „Най-добри развлекателни иновации за дома” по време на събитието CES през януари тази година. D-Link и Boxee работят в тясно сътрудничество по добавяне на нови функционалности и съдържание към платформата, която позволява на потребителя да се наслаждава на огромната библиотека от безплатно и платено съдържание в Интернет, като в същото време има лесен и сигурен достъп до собствено цифрово съдържание и социални мрежи. Сред доставчиците на съдържание за тази платформа са BBC, Last.fm, CNET, CNN, Channel 4, Comedy Central, Facebook, ITV, MTV Music, mySpaceTV, YouTube, Flickr и Picasa.

DLink е компания, която винаги се е стремяла да бъде пионер в начина, по който цифровите технологии променят дома на потребителя. Развиваме домашните мрежи по начин, който да позволи на всички нови и вълнуващи възможности за цифрови иновации да станат реалност. Boxee Box от DLink е началото на истинска революция в технологичната развлекателна индустрия – решението прехвърля безграничните възможности на Интернет към домашния телевизор.” коментира Кевин Уен, Президент на D-Link Европа. “Очакваме това да бъде истински катализатор за появата на нов тип телевизионно изживяване в цифровия дом, позволявайки на потребителите да откриват и да се наслаждават на ново съдържание във висока резолюция.

„ Прекалено много хора са принудени да гледат съдържанието, което предпочитат, буквално залепени за преносимия си компютър – това  е твърде самотно занимание..” добавя Андрю Кипън, Вицепрезидент на маркетинг отдела в Boxee. Партнирахме си с DLink в създаването на това, което вярваме, че е най-добрия начин за изживяване на най-доброто съдържание от Интернет, директно на домашния телевизор – без  да е необходим  персонален компютър.”

Решението Boxee Box  на D-Link ще бъде налично в Европа и България през ноември тази година и може да бъдат намерено при оторизираните дистрибутори на марката у нас.

Интернет свобода за HD телевизора

Boxee Box е едно от първите медия устройства в света, които позволяват сърфиране в Интернет директно през телевизора, без да е нужен компютър. С помощта на силно интуитивния интерфейс на това решение потребителите могат да персонализират стартовия си екран и категоризират удобно съдържанието, което ползват.

Възпроизвежда собственото цифрово съдържание

Устройството поддържа практически всички познати видео, музикални и снимкови файлови формати. Потребителя може да го използва за разглеждане на локално съхраняваната колекция от цифрово съдържание или стартиране на мултимедия директно от Интернет с поддържана резолюция до 1080p HD.

Управлявано от разстояние

Уникалното дистанционно управление с пълна QWERTY клавиатура гарантира лесен и удобен достъп до съдържание и сърфиране в Мрежата. Потребителите могат да използват и безплатни приложения за отдалечен достъп през iPhone, Android и Palm Pre устройства.

Какво гледат твоите приятели?

Функциите за споделяне на препоръки и интеракция в социалните мрежи, вградени в Boxee Box, дават възможност за откриване на ново съдържание през Facebook, Twitter и други мрежи. Потребителят може да споделя със своите приятели всичко, което гледа или слуша, само с няколко настискания на бутона на дистанционното управление.

Развиваща се отворена платформа

Boxee е отворена платформа за приложения, благодарение на което потребителите и компаниите могат да персонализират начина, по който я използват. В случай, че определено приложение не е налично, Boxee Box на D-Link предоставя възможност на потребителя лесно да създаде собствена апликация за достъп и организиране на любимото му съдържание.

DLink въвежда „интелигентния” телевизор в цифровия дом

Boxee Box от D-Link е уникална възможност за хора, които искат да добавят още развлечения и технологични възможности в дома си. С помощта на това решение те лесно превръщат всеки HD телевизор в умно устройство с достъп до практически безгранично съдържание от Интернет. Потребителят получава винаги най-добрата услуга и всички актуални версии на системата без да е нужна ръчна намеса, благодарение на динамичното обновяване на фърмуеъра на устройството. В Boxee Box са вградени редица функции по сигурността като оторизиран достъп, родителски контрол и други.

„ Потребителите са готови за„интелигентния” телевизор, който ще доведе Интернет-базираните приложения и услуги директно в хола им.,” коментира новината Уилфред Мартис, Генерален мениджър Retail CE в Intel Digital Home Group. „Използвайки високата производителност и мултимедийни възможности на Intel Atom CE4100, решението Boxee Box на DLink със сигурност ще окаже ключови влияние в прехода към „интелигентни”телевизионни устройства.”

Някои основни хардуерни характеристики на Boxee Box (DSM-380)

  • HDMI 1.3 порт
  • Оптичен SPDIF 5.1 /Стерео Аудио Звук
  • Свързва се безжично (поддържа N стандарт) или кабелно към домашната мрежа
  • Устройство за дистанционно управление с две активни страни – опростена навигация и пълнофункционална QWERTY клавиатура
  • 2 USB порта и един слот за SD карта
  • Поддържа всички популярни кодеци и формати, включително Adobe Flash 10.1, MP3 и Divx
  • Intel Atom CE4100 процесор

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg

Повече за Boxee

Boxee променя начина, по който потребителите използват технологиите за развлечение, осигурявайки достъпа до Интернет съдържание като клипове, филми, музика, видео директно от домашния телевизор. Безплатният софтуер на Boxee може да бъде лесно свален на всеки един компютър или на друго домашно цифрово устройство. Компанията се утвърди бързо като предоставяща най-добрия начин  за агрегация на развлекателно съдържание от различни източници в една точка – всичко от локално съхранявани цифрови колекции от филми, ТВ програми, музика и снимки, до поточно съдържание от Интернет сайтове като Netflix, MLB.TV, Pandora, Last.fm, и flickr. Благодарение на платформата потребителите могат да откриват ново съдържание с препоръки между тях самите в социални мрежи като Facebook и Twitter.

Boxee се използва от повече от един милион потребителя.

Научи повече за компанията и нейната платформа на www.boxee.tv


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Сашо // 22.09.2010 в 06:17

    ехаа, това линукс базирано ли е и на каква цена иде?