Платформата AMD Opteron™ 6100 получава широка подкрепа за високопроизводителния корпоративен сегмент

Платформата AMD Opteron™ 6100 получава широка подкрепа за високопроизводителния корпоративен сегмент

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.09.2010, 3,819 показвания

Известни изследователски институти избират суперкомпютри базирани на AMD Opteron™ 6000 за своите научни разработки

AMD обяви допълнителна широка подкрепа за своята AMD Opteron™ 6000 Серия – първите в света 8- и 12-ядрени x86 процесори, насочени към задоволяване на изчислителните нужди на потребителите на сървъри в глобален план със своите безпрецедентни показатели цена/производителност на ват(1).    След пускането на AMD Opteron 6000 серия по-рано през годината производителите на сървърни системи продължиха да увеличават своите предложения с тези чипове, което направи тази платформа широко достъпна, с гъвкави решения за малкия и среден бизнес, за големите предприятия и високо-производителните изчислителни среди.

Наскоро един уважаван университет в Европа избра 2U, GPU-оптимизирани Twin сървъри от партньора на AMD – Supermicro – за да изгради своя най-мощен суперкомпютър. В Съединените щати един национален изследователски институт инсталира 324-възлова/100 TERAFLOPS система с AMD Opteron 6100 процесори, изградена от Appro, друг известен партньор на AMD, за решаване на свои научни проекти.

Най-новите продукти достъпни от партньорите в канала на AMD включват системата Appro GreenBlade™ за високопроизводителни среди от малък до среден размер, SGI® CloudRack™ C2 сървър за мащабни инсталации за Интернет и облачни среди, сървърът за информационни центрове ZT Systems 2210Ra 2U, проектиран за енергийна и ценова ефективност и много други.

Базираните на AMD Opteron 6000 решения в момента са достъпни от следните глобални Elite и Premier партньори на компанията:

Америка Азиатско-тихоокеански регион/ континентален Китай EMEA
Appro Dawning Bull
Colfax Digicor Delta Computer
Directron G-Server Made E4
Microway MiTAC Inc. Kraftway
Nortech NOVATTE MEGWARE
Penguin Niagara
SGI Pyramid
ZT Systems Rausch
Supermicro UK
Sysgen
T-Platforms
Transtec

AMD Opteron 6000-базираните решения са достъпни и от следните инфраструктурни партньори:

AMD инфаструктурни партньори в канала

  • ASUS
  • Gigabyte
  • Supermicro
  • TYAN

Ресурси

За AMD

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) е иновативна технологична компания посветена на сътрудничеството си с клиенти и технологични партньори за възпламеняването на следващото поколение изчислителни и графични решения за работата, в дома и в игрите. За допълнителна информация посетете http://www.amd.com.

(1) На базата на резултати от SPECfp®_rate2006 публикувани на www.amd.com/opteronperformance от 29 март 2010. Другите резултати, цитирани по-горе, са публикувани на http://www.spec.org/cput2006/results от 17 март 2010. 514 (est.) използващи 4 x AMD Opteron™ процесор модел 6136 ($744 всеки) срещу 257 с 2 x Intel Xeon процесора модел X5680 ($1633 всеки).Представеното сравнение се базира на най-високо производителните 4-цокълни сървъри с AMD Opteron™ модел 6174 и  най-високо производителните 2-цокълни сървъри с Intel Xeon модели X5680. Цените са за 1000 бр. трей, от www.amd.com и www.intel.com от 23 март 2010.


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.