Нови NVIDIA Quadro графични продукти правят мощността на архитектурата Fermi достъпна за всички инженери, дизайнери и аниматори

Нови NVIDIA Quadro графични продукти правят мощността на архитектурата Fermi достъпна за всички инженери, дизайнери и аниматори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.10.2010, 7,152 показвания

Новите професионални графични решения от нисък и среден клас осигуряват отлично съотношение между цена, производителност и изчислителни възможности

NVIDIA Quadro 2000NVIDIA обяви разширяването на своята серия от професионални графични решения NVIDIA® Quadro® на базата на архитектурата NVIDIA Fermi™. Новото предложение в средния клас – Quadro 2000 е със 192 NVIDIA CUDA™ изчислителни ядра, заедно с Quadro 600 в по-ниския клас, оборудван с 96 CUDA изчислителни ядра, осигуряват достъп до предимствата на революционната Fermi архитектура за всички сегменти на пазара.

NVIDIA Quadro 600

Новото Quadro 2000 осигурява до 1.5 пъти по-висока геометрична изчислителна производителност спрямо предишното поколение графични решения Quadro в средния клас1, като благодарение на използването на технологията NVIDIA Scalable Geometry Engine, новите продукти предлагат и драматично по-висока производителност при работа с водещите CAD и DCC приложения, като например SolidWorks и Autodesk 3ds Max.

“Вярваме, че технологията, която NVIDIA използва за създаването на своите професионални графични решения от серията Quadro и по специално новата NVIDIA Fermi архитектура, ще предложи отлично решение на потребителите на SolidWorks по целия свят”, заяви Ник Ивасков, мениджър в Dassault Systèmes SolidWorks Corp. “С очакваната сертификация на Quadro 2000, SolidWorks се надява че новите Quadro продукти ще могат да осигурят на дизайнерите и инженерите така необходимата максимално детайлна геометрия, симулации и анализи в реално време и голяма визуална гъвкавост”.

Новите Quadro 600 решения в по-ниския клас са гъвкави и с нискоформатни платки, като те осигуряват най-добрата производителност за ват2 изразходвана електроенергия в индустрията за приложения като Autodesk AutoCAD 2011. Освен това те осигуряват на професионалните дизайнери възможност да работят с модели, които да два пъти по-големи и сложни спрямо това, което предлагат като производителност предишното поколение решения в този клас.

“По време на Technology Conference провела се през изминалия месец, светът научи всичко за мощността на нашата нова архитектура Fermi и как графичните процесори NVIDIA Quadro се използват за решаване на някои от най-сложните изчислителни задачи”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър на подразделението за професионални решения в NVIDIA. “С помощта на тези нови Quadro продукти ние ще можем да осигурим достъп до тази изчислителна мощност за всички потребители на професионални CAD приложения и софтуерни продукти за генериране на триизмерно съдържание”.

Quadro 2000 и Quadro 600 разполагат с по 1GB графична видеопамет и са съвместими с новите  NVIDIA 3D Vision™ Pro очила с активен затвор, осигурявайки мощна среда за визуализации и анализи с реалистично и висококачествено стереоскопично 3D изживяване за потребителите.

Разработени и произведени от NVIDIA по най-високите стандарти за качество

Професионалните графични решения Quadro са разработени и произведени от NIVIDA  с цел да осигурят водеща в индустрията производителност, надеждност, съвместимост и стабилност по време на работа с професионални приложения. Софтуерни компании, като Adobe, Autodesk, Dassault Systemes и SolidWorks сертифицират професионалните графични решения от серията Quadro за потребителите, чийто работа зависи от това продуктите, с които работят да отговарят на тази изисквания.

NVIDIA Quadro 2000 и Quadro 600 са създадени на база на индустриалните стандарти, включително OpenGL 4.1, DirectX 11, Shader Model 5.0, DirectCompute и OpenCL. Освен това те могат да се възползват и от възможностите на паралелната изчислителна архитектура NVIDIA CUDA, която дава възможност за драматично повишение на изчислителните възможности. Благодарение на наличната поддръжка за работа с 30-битов цвят (10 бита на канал), тези Quadro решения дават възможност за изобразяването на милиарди цветови нюанси за по-реалистично изглеждащи изображения с по-голям динамичен обхват. И Quadro 2000 и  Quadro 600 са съвместими със стандарта PCI Express 2.0 и използват дизайн с много тихо охлаждане, така че да не създават дискомфорт по време на работа за потребителя.

Новата продуктова гама графични процесори Quadro може да се възползва от възможностите на паралелната изчислителна архитектура CUDA и NVIDIA Application Acceleration Engines с цел да осигури оптимална производителност в широк кръг от приложения. В допълнение тези нови решения разполагат с поддръжка и за NVIDIA Mosaic Technology3, която дава възможност на всяко едно приложение да използва една или повече професионални графични карти Quadro с цел да бъде скалирано и визуализирано на до 8 екрана с висока резолюция. Без значение дали става дума за приложения като CATIA, 3ds Max, PowerPoint или Google Earth, за потребителите е достатъчно само да натиснат бутона Maximize и приложението автоматично ще бъде разтеглено върху всички свързани екрани.

“Като водещата марка за работни станции, продуктите Dell Precision са създадени изначало специално за професионални потребители, които изискват максимална производителност от своите системи, графика и интеграция с ISV приложения”, заяви Грег Уейр, старши мениджър в Dell Precision Workstations Product и ISV Marketing. “Графичните процесори NVIDIA Quadro в комбинация с нашите работни станции Dell Precision отговарят перфектно на тези очаквания, предлагайки отлична стойност, висока производителност и поддръжка на широк набор от приложения за различни пазарни сегменти”.

Наличност и цени

Quadro 2000 е с препоръчителна цена от 599$ , а Quadro 600 с препоръчителна цена от 199$, като и двата продукта са налични от водещите производители на работни станции, в това число от Dell, HP и Lenovo, както и от оторизираните за дистрибуция партньори като:  PNY Technologies в Северна Америка и Европа, ELSA в Япония и Leadtek в Азиатско-тихоокеанския регион.

Повече информация за продуктите от серията Quadro: www.nvidia.com/quadro.

Можете да следите новостите около NVIDIA Quadro в YouTube и Twitter: @NVIDIAQuadro.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

1) На база на изчертаването на милиони триъгълници в секунда в сравнение с Quadro FX 1800.

2) На база на 40W максимално енергопотребление за Quadro 600 в сравнение с 69W за AMD FirePro V4800.

3) Технологията Mosaic ще бъде поддържана в нови NVIDIA Quadro драйвери, очаквани да бъдат налични до края Q4 2010.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.