Sony представи най-новите си продукти и технологии за 3D развлечения в домашни условия

Sony представи най-новите си продукти и технологии за 3D развлечения в домашни условия

В раздел: Новини от на 18.10.2010, 4,613 показвания

Седмото издание на традиционния технологичен семинар за журналисти, Sony Digi School 2010, премина под мотото “3D свят създаден от Sony” през изминалия уикенд. По време на семинара беше представена цялостната концепция на Sony за 3D забавления в домашни условия, като разбира се бяха демонстрирани разнообразни нови решения от продуктовата гама на компанията разполагащи с 3D възможности и не само. А възможността да се изпробват всички новопредставени продукти, както и някои други актуални решения на Sony позволи на присъстващите да се убедят само в интересните функции и качеството, което продуктите на компанията осигуряват на потребителите.Основният акцент за тази година разбира са новите 3D BRAVIA LCD телевизори, които правят възможно визуализирането на разнообразното триизмерно стерео съдържание, идващо от различни други източници. Разбира се всички 3D BRAVIA телевизори възпроизвеждат 3D съдържание, включително най-новите холивудски филми в Blu-ray 3D формат като например “Облачно с кюфтета” (Cloudy with a Chance of Meatballs); спортни и музикални предавания като Световното първенство по футбол през 2010 или голф турнира Masters от тази година; документални филми и дори 3D игри. Необходимо е само да добавите 3D синхронизиращ предавател (само за някои модели) и очила с активен затвор, за да се наслаждавате на Full High Definition 3D съдържание. Sony представи новите серии BRAVIA 3D телевизори NX710 и NX810, които да допълнят вече обявените продукти от сериите LX900 и HX800. Разбира се 3D възможностите на 3D BRAVIA продуктите бяха демонстрирани с подходящо стереоскопично съдържание, вариращо от стерео 3D игри за конзолата PlayStation 3 (Spter Stardust HD), през 3D видео съдържание и достигащо до стереоскопични триизмерни снимки, направени с помощта на цифрови фотоапарати от сериите CyberShot и Alpha.

В сектора на цифровата фотография, Sony показа няколко свои продукта, сред които най-голям интерес предизвикват първите цифрови фотоапарати от серията α (“Алфа”) с оптичната технология Translucent Mirror (“полупрозрачно огледало”). Идеята на тази нова технология е да се елиминира нуждата от вдигането на огледалото пред сензора при заснемане на изображение, което значително ускорява работата на апарата спрямо традиционните DSLR решения. А използването на полупрозрачно огледало, което разпределя постъпващата към сензора и визьора на апарата информация едновременно почти не се отразява на светлосилата при заснемане, като загубата на светлина само с една 1/3 стъпка. Новите компактни модели със свръхбърза реакция α55 и α33 заснемат до 10 кадъра в секунда с високоскоростен следящ автофокус и Full HD видео. Като и двата фотоапарата разполагат с интересната функция 3D Sweep Panorama, която позволява на фотографите да правят стерео 3D снимки на обекти и панорами, които в последствие могат да прегледат с усещане за реален обем на обектите върху 3D-съвместим телевизор.На представянето присъства и новият регионален директор на Sony за Балканите, г-н Томохиро Накашима, който коментира:

“Съвсем скоро светът на 3D забавленията няма да е просто нещо иновативно, а една реалност, която ще присъства в ежедневието на всеки един от нас. Ние от Sony работим усърдно не само, за да създаваме 3D продукти за крайните потребители, но и за да произвеждаме професионални камери за 3D заснемане, да изобретяваме професионални решения за 3D съдържание, което разпространяваме чрез наши дъщерни компании. Ние сме единствената компания, която предоставя цялостни решения за 3D технологията. За пример, само Sony засне в 3D Световната купа по футбол през тази година, а касовият филм Аватар бе заснет също със Sony 3D камера. През следващите години ще продължим да представяме нови продукти, които да превърнат понятието ‘3D ревюлоция’, в ‘3D еволюция’. Еволюция, която ще бъде напълно достъпна за българския потребител, и която ще разшири нашите представи за 3D развлечение”.

Що се отнася до продуктите, които бяха показани по време на Sony Digi School 2010 и които не разполагаха с 3D функции трябва да се отбележи например новата Bloggie Touch ТС20К камера с възможност за запис на Full HD видео и заснемане на 360-градусови панорами във формат “fisheye” с допълнителен адаптер, разбира се подходяща най-вече за активни блогъри. Особено интересна беше премиерата и на първата в света потребителска HD видеокамера със сменяеми обективи Handycam NEX-VG10E, която можете да работи както със своите обективи, използващи E-байонет, така и с широка гама от DSLR обективи с A-байонет, при използване на опционалния адаптер LA-EA1. Интерес предизвикаха и цифровите фоторамки на компанията, сред които се отличи DPP-F800, представляваща интегрирана фоторамка и принтер за снимки в едно.


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.