QlikView 10 е по-лесен за използване от потребителите, но в същото време осигурява много мощен набор от инструменти и възможности за работа, каквито се очакват от едно корпоративно решение за Бизнес интелиджънс

QlikView 10 е по-лесен за използване от потребителите, но в същото време осигурява много мощен набор от инструменти и възможности за работа, каквито се очакват от едно корпоративно решение за Бизнес интелиджънс

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.10.2010, 3,991 показвания

Обновени възможности за търсене, подобрена производителност и по-голяма откритост са сред подобренията, които поставят нов стандарт в решенията за анализ на данни

QlikTech, водеща компания в сферата на Business Intelligence, обяви наличността на QlikView 10, единственото BI решение, което комбинира лесно за потребителите управление и достъп до информацията с мощността на корпоративна система за Бизнес интелиджънс. QlikView вече се използва активно от големи глобални корпорации, като например Campbell’s Soup, Canon, Fila, Gatorade, Panasonic и Toyota, давайки възможност на тези компании да задават и да получават отговори на своите критични бизнес въпроси. Пробивния потребителски подход на QlikView позволява на потребителите да решават незабавно своите бизнес проблеми за дни или седмици, вместо да са необходими месеци или дори години, както е при традиционните BI системи. Именно поради тази причина и спонсорираното от QlikTech проучване на IDC разкри, че потребителите на QlikView постигат значително по-голямо задоволство от своята Бизнес интелиджънс система, спрямо това на използващите други подобни BI решения. В скалата от 1 до 5, 96% от потребителите на QlikView посочват най-горните три нива на задоволство1. Този добър резултат беше подсилен допълнително и от отличното класиране на QlikTech на първата позиция в BI проучването за BARC2 за лоялността на потребителите.

“Нашето изключително представяне е доказателство за успеха на използвания от нас потребителски-ориентиран подход”, казва Антъни Дейтън, старши вицепрезидент в QlikTech. “QlikView 10 илюстрира нашия траен ангажимент към улесняването – от гледна точка на потребителя – в търсенето и скоростта на работа, от страна на разработчиците с подобряване на възможностите за персонализиране, и разбира се от гледна точка на IT – що се отнася до управлението. С QlikView 10 ние продължаваме да трансформираме цялата BI индустрия, която към момента се мъчи да ни настигне”.

Лесен за ползване, но и мощен инструмент
QlikView 10 комбинира лекотата на потребителско приложение с мощността на BI. С QlikView 10 всеки бизнес потребител може да стане много по-продуктивен, като за целта е достатъчно той да прегледа наличната информация, за да може да вземе по-бързи и правилни решения. Освен това са налични и нови визуализации, които дават възможност на потребителите да изследват и разбират своите данни по-лесно от всякога. Например, новите Mekko диаграми дават възможност на потребителите да изобразяват връзките и съотношенията между измерими стойности от стълбовидни графики. В допълнение, QlikView 10 позволява на потребителите да получат по-точен анализ по-бързо от всякога, благодарение на възможността за допълнително ограничаване или промяна на избраните елементи от падащи менюта със списъци за всяка една опция.

Асоциативно търсене
Използваният в QlikView 10 метод за асоциативно търсене, който се извършва на базата на in-memory подхода на QlikView, осигурява на потребителите познатото от Интернет търсачките изживяване, позволявайки им да откриват нужната им информация и да получат бързи бизнес отговори на своите въпроси. Подобно на новото моментно търсене на Google, асоциативното търсене на QlikView осигурява незабавно резултати, още докато пишете. А интуитивният интерфейс се грижи за маркирането на важни връзки във вашите данни. Освен това QlikView 10 разширява асоциативното си търсене във всеки един падащ списък и във всеки dashboard, така че да даде възможност на потребителите да получават бързи и подробни отговори на своите критични въпроси.

По-бързо от всякога
QlikView 10 осигурява и редица подобрения в производителността – от момента на събирането на данните, до крайното взаимодействие с потребителя. В QlikView 10 е интегрирана асинхронна поддръжка на технологията AJAX, която позволява на данните да бъдат обновявани в реално време, без да се налага да бъде опресняван целия екран. В допълнение, направвените подобрения в изчисленията и многонишковите заявки могат да се възползват ефективно от новото поколение сървърен хардуер, който разполага с голям брой процесорни ядра. Според резултатите от предварителни тестове, потребителите могат да очакват между 200% и 1,000% ускорение при зареждането на данни благодарение на подобренията в новия QlikView 10 при използването му на многоядрени системи. QlikView 10 също така се скалира, за да отговори на изискванията на глобалният бизнес. Той поддържа работа с десетки хиляди едновременно свързани потребители и боравене с милиарди записи, осигурявайки линейно скалиране, което се възползва и от възможностите на най-напредналите 64-битови многоядрени архитектури на Intel.

Отворена интеграция
QlikView 10 идва с ново ниво на възможности за интеграция, позволявайки на потребителите да разширят възможностите на QlikView, използвайки своите вече съществуващи инструменти и приложения. С разширенията на QlikView потребителите получават на практика безкраен ресурс от възможности за визуализация и други възможности за персонализиране. Например, разширенията на QlikView 10 могат да визуализират карти, диаграми и Flash анимации. А с новият QlikView Data Exchange (QVX) вече е по-лесен достъпа до данни в QlikView, идващи от други системи за информация. Разбира се всички възможно точки за интеграция към и от QlikView са добре документирани и достъпни за клиентите и партньорите, използващи платформата.

Корпоративно управление
QlikView 10 осигурява на IT отдела пълен контрол с помощта на мощни, гъвкави и лесни за използване конзоли за измерване, наблюдение и интегриране на QlikView приложения и данни. Освен това са налице и възможности за централизирано управление, включително контрол на натоварването, администрация и опресняване на графика със задачи. QlikView 10 допълнително подобрява възможностите за корпоративно управление с наличието на съвместимост с правни и регулаторни инициативи, богата функционалност за записване и наблюдение над действията на крайните потребители, както и подробен и разпределен контрол над достъпа до съдържание.

Съвместимост с други BI, CRM и ERP системи
QlikView 10 позволява на бизнеса да консолидира информация от различни източници: оперативни приложения като Oracle, SAP и Salesforce.com; бази данни като SQL Server, MySQL и Oracle; данни от традиционни BI системи; информационни ресурси като Teradata и Informatica; данни от уеб услуги, както и локални данни. QlikView 10 позволява на бизнеса да използва по-добре своите инвестиции в съществуващи оперативни и складови активи с помощта на интуитивен достъп, цялостни анализи и сложни визуализации.

Наличност
QlikView 10 може да бъде изпробван в действие на адрес http://demo.qlikview.com като самият софтуер е наличен за изтегляне на адрес www.qlikview.com/download

За QlikTech
Мощното и достъпно решение на QlikTech за Business Intelligence позволява на организациите да вземат по-добри и по-бързи решения. Продуктът QlikView е създаден да осигурява анализи от корпоративен клас и търсене с удобството и лекотата на стандартните офис приложения. Пионерната In-memory асоциативна технология при търсене осигурява незабавни изчисления, предоставяйки точната информация за потребителите, позволявайки на професионалистите да получат ясна и полезна информация чрез интуитивно разглеждане на данните. За разлика от традиционните Business Intelligence решения QlikView осигурява както полезна бизнес информация, така и незабавна възвращаемост на инвестицията, измервана в дни и седмици, а не в месеци, години или изобщо никога. QlikView може да бъде интегриран на място, в разпределена изчислителна среда, на преносим компютър или друго мобилно устройство – от един потребител до големи организации. QlikTech с централа в Раднор, Пенсилвания и офиси в целия свят има над 15000 клиента в повече от 100 страни и над 1100 партньора в световен мащаб. Повече информация ще намерите на адрес www.qlikview.com.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.