Нови бизнес критични решения от НР опростяват и консолидират технологичните среди

Нови бизнес критични решения от НР опростяват и консолидират технологичните среди

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.10.2010, 3,269 показвания

Компаниите имат възможност да улеснят ИТ процесите си благодарение на конвергираната структура на НР

HP обяви новите си интегрирани решения за опростяване на бизнес критичните процеси и ускоряване на консолидацията на ИТ ресурсите. По този начин компанията цели да осигури на клиентите си възможността за рационализиране на нужните бизнес критични услуги.

Основна функция на управляващите ИТ процесите в една компания е да осигурят висока наличност на най-важните приложения, като същевременно опростят  управлението на технологичната инфраструктура и намалят разходите за всичко това. Новото решение на НР StorageWorks P9500 Disk Array и допълненията към HP-UX портфолиото за Integrity системи подобряват услугите за осигуряване на приложенията благодарение на отворената, интегрирана архитектура. Тя издържа на най-сериозните натоварвания и на практика е налична навсякъде и по всяко време.

“Компаниите се стремят към опростяване на технологичните си среди и намаляване на оперативните разходи. Въпреки това те не могат да си позволят компромиси по отношение на надеждността, наличността и сигурността на бизнес критичните приложения”, коментира Михаил Павлов, Мениджър „Системи за съхранение на данни” в НР България. “Конвергираната структура на HP премахва скъпата и неефективна техника, за да намали сложността на системите, подобрявайки тяхната издръжливост”, допълва той.

По-бързо консолидиране при по-ниски цялостни разходи за притежание

Новото решение P9500 награжда върху технологията на пет поколения решения за съхранение на данни на HP – StorageWorks XP Disk Array. С новия, насочен към потребителя дизайн, и стандартизираната архитектура, P9500 повишава количеството данни, управлявани от всеки администратор, и удвоява енергийната ефективност на решенията. В същото време намалява наполовина изискванията по отношение на размерите на помещенията за центровете за данни. (1)

Новите възможности на решенията позволяват на клиентите ефикасно да използват и споделят ресурсите за съхранение на данните. Същевременно те осигуряват и прецизното уточняване на нивата на бизнес критичност на отделните услуги и приложения. Подробна информация за характеристиките на HP StorageWorks P9500 можете да откриете тук.

Предимствата за клиентите включват:

  • Намалени общи разходи за притежание, благодарение на  софтуера HP P9000 Application Performance Extender. Неговата основна функция е да консолидира съхранението на данни за бизнес критичните приложения и да обедини виртуалните машини.
  • Повишена ефективност и гъвкавост на технологичната инфраструктура чрез софтуера HP P9000 Smart Tiers. Той осигурява автоматизирано и стабилно прехвърляне на данни между различните налични сторидж ресурси – включително физическите твърди дискове. Така се постига баланс между изпълнението, цената за него и бизнес изискванията на компанията.
  • Подобрен потребителски интерфейс с допълнения към HP конзолата за уеб контрол от разстояние (НР Remote Web Console). Тя опростява въвеждането на инфраструктурата за съхранение на данните и намалява времето за управлението й с 40 до 60 процента.(1)

“Повечето компании се опитват по всякакъв начин да подобрят наличността си, да автоматизират възстановяването при екстремна ситуация и да елиминират планираното време на нефункциониране”, заяви Дона Скот, вицепрезидент и анализатор на Гартнер. ”Тъй като пропадане в системата може да се случи винаги, важното е да се намали времето на неналичност. По този начин може да се осигурят необходимите нива за функциониране на приложенията, осигуряващи бизнес критичните процеси”

Опростени бизнес критични системи

Софтуерните допълнение към HP-UX 11i v3 и портфолиото HP Serviceguard Solutions за Integrity опростяват бизнес критичните системи и подобряват стабилността на системата. По този начин тя може да отговори на най-сериозните натоварвания на приложенията, позволявайки на клиентите да:

  • Намалят усилията и времето за ръчно конфигуриране с до приблизително 93% благодарение на новия HP Serviceguard Extension for Oracle e-Business Suite.(2) Този софтуер осигурява автоматично конфигуриране на повече от 200 интегрирани приложения, включително финансови услуги, приложения за управление на отношенията с клиентите и свързани компоненти като съхранението на данни и мрежовите решения.
  • Да извършат бързо прехвърляне от IBM AIX към HP Integrity с новия пакет HP-UX Porting Kit for AIX. Той автоматизира до 95% от стъпките, необходими за осъществяване на преминаването, установява евентуални несъвместимости при кодирането и предоставя препоръки за разрешаването им.(3)
  • Да консолидират приложенията, работещи на HP 9000, със системите на HP Integrity. Това може да се случи за дни, а не месеци, благодарение на технологията за виртуализация HP-UX 9000 Container. По този начин клиентите могат незабавно да се възползват от предимствата на подобренията при най-новите HP Integrity systems.

Повече информация за софтуерните подобрения на HP-UX 11i v3 и портфолиото HP Serviceguard Solutions за Integrity можете да откриете тук.

За новите предложения на HР, моля посетете: www.hp.com/enterprise/news.

За HP

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и инфраструктура за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com.

(1) Според вътрешно тестване на HP.
(2) Според инженерната оценка на HP Labs.
(3) Според опита на НР с прехвърлянето със Solaris чрез HP-UX Porting kit и мнения на клиенти.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.