NVIDIA 3DTV Play осигурява възможност за свързване на настолния или мобилен компютър към 3D телевизор и възпроизвеждане на 3D игри, 3D снимки и Blu-ray 3D филми

NVIDIA 3DTV Play осигурява възможност за свързване на настолния или мобилен компютър към 3D телевизор и възпроизвеждане на 3D игри, 3D снимки и Blu-ray 3D филми

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.10.2010, 6,905 показвания

Стереоскопичното 3D софтуерно решение вече се предлага с новите Dell XPS лаптопи, налично е като безплатен ъпгрейд за потребителите на 3D Vision, а скоро ще се продава и като самостоятелен продукт на сайта NVIDIA.com


Днес NVIDIA направи официалната премиера на дългоочаквания софтуер NVIDIA® 3DTV Play™, който дава възможност на потребителите да свържат своя преносим или настолен компютър, използващ NVIDIA 3D Vision™, към 3D телевизор с цел да могат да се насладят на впечатляващо стереоскопично 3D изживяване на голям екран.

С помощта на софтуера NVIDIA 3DTV Play и съвместима видеокарта на базата на NVIDIA GeForce® графичен процесор, компютърът ще може да бъде свързан безпроблемно към всеки един 3D телевизор с поддръжка на HDMI 1.4 стандарта. Тази комбинация дава възможност на потребителите да преглеждат 3D снимки и видеоклипове и да се наслаждават на близо 500 игри с впечатляващо реалистична триизмерна атмосфера, включително и в най-актуални заглавия, като например:  StarCraft II: Wings of Liberty, Mafia II и Call of Duty Black Ops.  А ако добавите и съвместим софтуерен мултимедиен плейър1, NVIDIA 3DTV Play ще може да бъде използван и за възпроизвеждането на филмови заглавия в Blu-ray 3D формат на екрана на 3D телевизор с оптимална Full HD 1080p резолюция в стереоскопичен 3D формат.

Софтуерът NVIDIA 3DTV Play влиза в стандартната окомплектовка на новата серия мобилни компютри Dell XPS, която също беше официално представена днес, като в основата на новите системи се използва високопроизводителна видеокарта на базата на NVIDIA GeForce 400M серията графични процесори, както и технологията NVIDIA Optimus™ за подобрена ефективност на работа при захранване от батерия. Новата серия преносими компютри Dell XPS ще предлага разновидности с диагонал на екрана от 14, 15 и 17 инча, като всички те са с мултимедийна насоченост и осигуряват отлични възможности за възпроизвеждане на 3D съдържание на 3D телевизор.

“Новата серия XPS системи осигурява най-добрият звук и картина някога предлагани в преносими компютри от Dell”, заяви Сам Бърд, вицепрезидент в продуктовата група на Dell за крайни клиенти и малък и среден бизнес. “А с добавянето на софтуера NVIDIA 3DTV Play, ние можем да осигурим вълнуващо 3D изживяване за потребителите и достъп до един изцяло нов пазар – триизмерни забавления в удобствата на своя дом”.

От днес софтуера NVIDIA 3DTV Play ще е наличен за потребителите по следните начини:

  • Безплатен ъпгрейд за компютри с NVIDIA 3D VisionСофтуера NVIDIA 3DTV Play е достъпен под формата на безплатен ъпгрейд за всички притежателни на настолни и мобилни компютри, към които е добавена поддръжка за 3D Vision. От версия 260 на драйверите за настолните и мобилни графични процесори на NVIDIA, софтуера 3DTV Play е интегриран като компонент в инсталационния пакет. Най-актуалните драйвери може да изтеглите от http://www.nvidia.com/drivers.
  • Стандартно включен към 3DTV Play компютри – Софтуера NVIDIA 3DTV Play е стандартно преинсталиран на определени компютърни конфигурации и преносими компютри. В тази графа попадат новите лаптопи от серията Dell XPS, както и мултимедийните HTPC компютри от ASRock и Zotac. NVIDIA 3DTV Play ще бъде преинсталиран и на други системи, които ще бъдат представени през идните месеци.
  • Достъпен като отделен продукт през ноември 2010 – NVIDIA 3DTV Play ще влезе в продажба като независим продукт през следващия месец, като софтуерния пакет ще може да бъде закупен от сайта NVIDIA.com. Този пакет няма да изисква свързването на инфрачервения предавател от комплекта на 3D Vision към компютъра, както е при безплатната версия, вече достъпна за собствениците на 3D Vision.

“3D игрите, видео съдържанието и снимките на големия екран на 3D телевизор предлагат наистина невероятно изживяване”, заяви Фил Ейслър, генерален мениджър за 3D Vision в NVIDIA.  “Компютрите с GeForce-базирана видеокарта и софтуера 3DTV Play дават възможност на потребителите да играят на близо 500 компютърни игри на своя 3D телевизор. Това е много повече отколкото може да предложи всяка една друга платформа”.

NVIDIA 3DTV Play е част от технологията 3D Vision на NVIDIA, която е създадена и поддържана от NVIDIA с цел да се подсигури възможно най-високия стандарт на качество, безкомпромисна производителност, възможности и надеждност. Софтуерът поддържа индустриалния стандарт HDMI 1.4 използван от 3D телевизорите и техните 3D очила от всички основни производители на телевизори, като той е предвиден да работи на компютри с инсталирана операционна система Microsoft Windows Vista или Windows 7. Добавяйки съвместим софтуерен мултимедиен плейър и ресивър, както и графичен процесор на базата на архитектурата NVIDIA Fermi, потребителите ще могат да се наслаждават на многоканален 24-битов HD звук с честота до 192 KHz, както и DTS-HD Master Audio и Dolby TrueHD с оптималното възможно качество.

Пълен списък на поддържаните от NVIDIA 3DTV Play софтуера 3D телевизори и аудио-видео ресивъри можете да бъде намерен на следния адрес:  www.nvidia.com/3dtvplay.

За NVIDIA 3D Vision

3D Vision е водещата 3D технология в световен мащаб при персоналните компютри. Тя осигурява впечатляващo стереоскопичноo 3D изживяване за геймърите, кинолюбителите и фотографите ентусиасти. За да може да се насладите на тези възможности е необходимо да разполагате с NVIDIA 3D Vision софтуера и очилата с активен затвор, в комбинация със съвместим NVIDIA графичен процесор и 3D екран или проектор. 3D Vision поддържа най-богатата гама от 3D съдържание, включително близо 500 компютърни игри, Blu-ray 3D филми, 3D снимки и видео файлове. 3D Vision също така дава възможност на потребителите да гледат 3D трейлъри, видеоклипове, спорт, кратки филми и друго стереоскопично триизмерно съдържание онлайн, директно през своя браузър, благодарение на специализирания портал NVIDIA 3D Vision Live.

За NVIDIA
NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

[1] Като например CyberLink PowerDVD 10 MKII


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.