ROG и TUF също вече са готови за LGA-1155 платформата

ROG и TUF също вече са готови за LGA-1155 платформата

В раздел: Новини от на 3.11.2010, 5,719 показвания

Двете продуктови семейства на компанията Асус за дънни платки от висок клас, също вече се сдобиха с варианти за цокъл 1155 в очакване на процесорите “Санди Бридж” от Интел, на основата на Р67 чипсета.

Върховото предложение в новата вълна ще бъде на ROG (Republic Of Gamers) модела – “Мaximus IV Extreme”, който ще предлага най-широк набор от възможности. От Асус даже леко са попрекалили, като са премахнали и малкото останали наследствени стандарти за свързване – при “Мaximus IV Extreme” няма да намерите и един PCI слот или FireWire порт. USB 2.0 също отсъства, като всички налични USB портове на дъното са изпълнени по последния 3.0 стандарт, който разбира се, е обратно съвместими с версия 2.0.

Останалите особености по дънната платка са наличието на четири SATA 6Gb порта, два гигабитови мрежови интерфейса и поддръжка за SLi или CrossFire-X за две или повече видеокарти. Включена е и уникалната за ROG серията възможност да се презаписва съдържанието на BIOS чипа само с помощта на USB флаш-памет и свързан захранващ блок към платката.

За тези, които предпочитат издържливостта преди всичко е моделът дънна платка от серията TUF – “Sabertooth Р67”. Особеното при този модел е изключителният фокус върху подбора на компонентите по най-строги военни стандарти и проължителното тестване в крайни условия на работа. За да се справя по-добре с толината, към дънната платка може да се прикачи така наречената от Асус “тактическа жилетка”. Това представлява пластмасов шаблон, който покрива горната страна на платката с изрязани отвори за различните слотове, портове и самия процесорен цокъл. Целта на тази приставка е да подобри отвеждането на въздуха около процесорния цокъл. За по-обстойно следене на температурите, по платката са разположени девет топлинни датчика на различни стратегически места.

И двата модела дънни платки са оборудвани с EFI фърмуер, вместо добре познатия стар BIOS. Това ще донесе по-кратки времена на зареждане, напълно нов графичен интерфейс, възможност за работа с мишка и много други предимства.

Цената на “Maximus IV Extreme” ще е около 300 долара – за Sabertooth все още няма потвърдена стойност.

 

Източник: hexus.net


Етикети: , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 helico // 03.11.2010 в 10:18

  Sabertooth изглежда уникално с тоя пластмасов капак…

 2. 2 Анонимен // 03.11.2010 в 10:56

  Изглежда недодялан..

 3. 3 Николай Цеков (geniusloci) // 03.11.2010 в 12:05

  Sabretooth-а изглежда уникално, но такова покритие следва да правят само при full cover водни блокове, иначе ще има елементи по платката, които при оувърклок няма как да охладиш. А Asus и без това вечно този проблем ги тормози – охлаждането…

  Но изглежда ефектно, определено беше време да покрият платките.