Интересни подробности за визуалните ефекти във филма “Агент Солт”

Интересни подробности за визуалните ефекти във филма “Агент Солт”

В раздел: Новини от на 26.10.2010, 3,931 показвания


Вероятно малко от вас знаят за тези интересни подробности, около визуалните ефекти в хитовия екшън с участието на Анджелина Джоли – “Агент Солт”. И по-специално, че част от ефектите например са дело на руското студио за визуални ефекти Tikibot, дело, на което са 120 от сцените с визуални ефекти във филма, част от който също е снимана в Русия. Голяма част от специалните ефекти, върху които са работили от Тikibot са от типа на така наречените “невидими” ефекти, защото те се явяват като част от реалистичната обстановка, създавайки по-голяма достоверност на сцените. Става дума за ефекти, като следи от кръв, експлозии, компютърно генерирани сгради и т.н.,които се интегрират толкова добре в заснетия виж материал, че за зрителя те изглеждат наистина съвсем реални. Идеята на този тип ефекти е не да стряскат и впечатляват зрителя, но в същото време разсейвайки го от историята, а по-скоро да задържат вниманието му върху развитието на действието, придавайки наистина максимално ниво на реализъм на случващото се на екрана.

С цел да постигнат наистина добри “невидими” ефекти, от руското студио са използвали широк набор от приложения, в това число Adobe Premiere Pro Creative Suite 5, както и професионални графични процесори от серията NVIDIA Quadro. По този начин, комбинацията между Premiere Pro CS5 и Quadro картите, поддържащи CUDA графично ускорение при визуализацията и редактирането на видеото с висока резолюция се постига по-добра ефективност и бързодействие на работния процес, без обаче да има компромиси с качеството. Разбира се от Tikibot далеч не разчитат само на Premiere CS5, използван за обработка и редактиране на визуалните ефекти, а са разчитали и на редица други софтуерни пакети по време на разработката на специалните ефекти за филма, като например Autodesk Maya за 3D анимациите и Pixar RenderMan за рендирането.

И докато CUDA-ускорението в Premiere Pro CS 5 определено дава възможност за по-бърза и ефективна работа, то използването на професионални графични контролери от серията Quadro на NVIDIA носи своите предимства и при другите професионални софтуерни приложения. Професионалните решения от серията Quadro на NVIDIA са специално разработвани, произвеждани и поддържани от компанията с цел да осигурят не само най-добрата производителност в своя клас, но също така и така необходимата надеждност, съвместимост и стабилност по време на работа с разнообразни професионални приложения като Premiere на Adobe.

Още информация по темата за ефектите във филма от сайта на NVIDIA…
Повече информация за руското студио за визуални ефекти Tikibot…


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.