NVIDIA Quadro осигурява достъп до архитектурата NVIDIA Fermi и за потребителите на Mac Pro

NVIDIA Quadro осигурява достъп до архитектурата NVIDIA Fermi и за потребителите на Mac Pro

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.11.2010, 4,450 показвания

Професионалното графично решение осигурява невероятна производителност в софтуер от Adobe и други компании

NVIDIA обяви разширяването на своята продуктова линия от професионални графични решения NVIDIA® Quadro® за платформата Mac, осигурявайки впечатляваща изчислителна и визуална производителност, благодарение на  използването на архитектурата NVIDIA Fermi и за потребителите на Mac Pro.

За професионалните потребители, използващи Mac OS X Snow Leopard, чакането приключи.  Графичния процесор NVIDIA Quadro 4000 за Mac е оптимизиран да ускори работния процес  в редица професионални приложения. Например, Adobe Mercury Playback Engine в Adobe® Premiere® Pro CS5, който се възползва от паралелната технология NVIDIA CUDA™, за да позволи на професионалистите работещи с видео по-голяма свобода и ефективност на работа. Други примери включват програми за визуални ефекти и обработка на изображения, като тези на The Foundry, в това число NUKE и STORM, както и MATLAB от MathWorks.

“Adobe Premiere Pro CS5 и Adobe Mercury Playback Engine, ускорени от NVIDIA Quadro променят работния процес при нелинейна видео обработка, осигурявайки значително подобрение в ефективността на работа”, заяви Джина Балдасар, старши продуктов мениджър в Adobe.  “Adobe продължава партньорството си с NVIDIA, за да може потребителите на Mac системи да се възползват от производителност в реално време и възможността да работят с множество HD видеоклипове или дори с по-висока от HD резолюция, запазвайки в същото време възможността за преглед в реално време”.

The Foundry е водещ разработчик на софтуер за визуални ефекти за филмовата и телевизионна индустрия.

“Софтуерът на The Foundry се използва за създаването на визуални ефекти в много от холивудските хитове, включително “Avatar“, “Alice in Wonderland“, “Harry Potter“, “Iron Man“, “Star Trek“, “District 9“, “2012“, и “Transformers“”, заяви Бруно Николети, основател и главен технически директор в The Foundry. “Quadro 4000 е мощен хитов графичен процесор за Mac”.

MathWorks MATLAB е технически изчислителен език от висок клас и интерактивна среда за разработка на алгоритми, числени сметки, анализ на данни и визуализация на информация, като всяка от тези области може значително да бъде ускорена в следствие от наличието на бързите изчисления с двойна точност, уникална възможност на Quadro 4000 за Mac. А също така и графичните възможности, включително функциите за изчертаване на 2D и 3D графика и 3D обем, които се използват за визуализация на инженерна и научна информация в MATLAB.

“Възможностите за визуализация в Quadro 4000, заедно с GPU-ускорените сметки за разработка на алгоритми и интеграция с MATLAB и Parallel Computing Toolbox, осигуряват мощна комбинация за платформата Mac”, заяви Силвина Град-Фрейлих, мениджър за паралелните изчислителни пазари в MathWorks. “Доволни сме от факта, че нашите Mac потребители ще могат да се възползват от изчислителната производителност на архитектурата Fermi в своите приложения”.

Високия клас графични процесори NVIDIA Quadro 4000 за Mac, с 256 NVIDIA CUDA изчислителни ядра и 2GB бърза GDDR5 памет, осигурява изключителна графична производителност за широк кръг от приложения за дизайн, анимация и видео приложения. С новата технология NVIDIA Scalable Geometry Engine, Quadro 4000 за Mac може да обработва до 890 милиона триъгълника в секунда¹, позволявайки на професионалистите да създават и осигуряват висококачествени резултати за по-кратко време.

Освен това графичните процесори Quadro 4000 за Mac осигуряват допълнителна гъвкавост за работа с екрани, благодарение на DisplayPort и DVI-I (Dual Link) конектори, стандартно налични на платката, както и 3D stereo конектор на отделна планка. В комплекта е включен и преходник от DisplayPort към mini-DisplayPort за лесна връзка към мониторите на Apple с mini-DisplayPort. В допълнение, потребителите могат да използват до 4 екрана с висока резолюция към един Mac Pro, използвайки два NVIDIA Quadro 4000 видеоконтролера за Mac.

NVIDIA Quadro 4000 за Mac дават възможност за сериозно повишение на изчислителната производителност. Минималните системни изисквания включват Mac OS X v10.6.5 или по-нова с MacPro3,1 (от началото на 2008), MacPro4,1 (от началото на 2009) или MacPro5,1 (от средата на 2010). Quadro 4000 за Mac е разработен, произведен и поддържан от NVIDIA с цел да осигури не само най-добрата производителност в класа си, а също така и надеждност, съвместимост и стабилност с професионални приложения за Mac. NVIDIA и нейните ISV партньори вярват, че това е правилният избор за осигуряването на така необходимата надеждност за професионалистите, занимаващи се с обработка на видео и графична работа.

Цена и наличност

Графичните процесори Quadro 4000 за Mac ($1,199 MSRP, USD) ще са налични през този месец от Apple.com, избрани Apple партньори и системни интегратори, както и от оторизирани партньори като PNY Technologies за Америка и Европа, ELSA в Япония и Leadtek за Азиатско-Тихоокеанския регион.

За повече подробности посетете: www.nvidia.com/quadro.

Следете информация за NVIDIA Quadro в YouTube и Twitter: @NVIDIAQuadro.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.