Ново течно охлаждане за Radeon HD5000 от CoolIT Systems

Ново течно охлаждане за Radeon HD5000 от CoolIT Systems

В раздел: Новини от на 20.10.2009, 4,624 показвания

На предстоящото AMD Technical Forum & Exhibition 2009 ще бъде представено новото течно охлаждане “out of the box/maintenance free” на CoolIT Systems. Охлаждането е предназначено за ползване с новите видеоконтролери на AMD от серията Radeon HD5000. Според производителя, охлаждащият блок е съвместим не само с HD5000 серията, но и със старите HD4000 както и с бъдещите серии видеоконтролери на AMD/ATi.

coolit

Според Др. Джамал Рефай-Ахмед (AMD Graphics Product Group lead thermal architect) –  използването на течно охлаждане дава огромно предимство в сравнение с традиционното въздушно охлаждане и ще позволи на ентусиастите да “изстискат” до краен предел възможностите на архитектурата на AMD/ATi.

Четейки между редовете можем да си направим следният извод от казаното – за в бъдеще AMD/ATi смятат да стандартизират охлажданията (или най-малкото крепежните елементи и захватите на охлажданията) на видеоконтролерите си. Това определено е добра новина за почитателите на течни/нестандартни охлаждания, защото до скоро при излизането на нов графичен ускорител се налагаше и закупуване на съответният нов охлаждащ блок, което в повечето случаи не е никак евтино. Можем само да приветстваме подобен user friendly подход от страна на AMD/ATi!


Етикети: , , , , ,2 коментара

  1. 1 Име (required) // 21.10.2009 в 00:08

    “out of the box/maintenance free”
    Звучи като коледно пожелание.

  2. 2 Уникалната, патентована технология за водно-охладителни системи на CoolIT Systems вече е достъпна за българските ентусиасти и оувърклокъри – h // 25.03.2011 в 19:36

    […] месеца ви съобщихме за подготвяното от CoolIT Systems водно охлаждане за “двуглавият звяр” Radeon HD 5970 на AMD/ATi. Новото “all in one” решение за охлаждане на […]