Технологията NVIDIA SLI в комбинация с платформата Intel Sandy Bridge позволяват създаването на перфектния геймърски компютър

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.12.2010, 6,419 показвания

Intel, ASUS, Gigabyte, MSI и EVGA ще предлагат дънни платки със Sandy Bridge/P67 и пълна поддръжка за Multi-GPU технологията NVIDIA SLI

NVIDIA днес обяви, че технологията NVIDIA® SLI® е била лицензирана за използване от водещите производители на дънни платки – в това число от Intel, ASUS, Gigabyte, MSI и EVGA – за използване в техните дъна на базата на Intel P67 Express Chipset, създадени за използване в комбинация с предстоящите да бъдат представени скоро нови процесори Intel® Sandy Bridge.

Като резултат от това, потребителите, които си закупят SLI-сертифицирана P67-базирана дънна платка и процесор Sandy Bridge ще могат да оборудват своя компютър с една или две видеокарти на базата на графични процесори NVIDIA GeForce®, включително и наскоро представените GeForce GTX 580 и GTX 570. 3-way SLI също ще се поддържа на определени платформи[1].

“Комбинираната изчислителна мощ на Sandy Bridge и технологията NVIDIA SLI ще осигури на потребителите основните компоненти за изграждането на перфектната геймърска платформа”, заяви Джоел Кристенсен, генерален мениджър за Intel Client Board Division в Intel Corporation. “Както NVIDIA, така и Intel продължават да се стремят към подобряване на възможностите и налагането на компютъра като най-добрата платформа за игри, а новата комбинация от възможности със сигурност ще е интересна за всеки, които си купува нов компютър през 2011”.

С днешния анонс, технологията NVIDIA SLI вече е достъпна за всички настолни и мобилни платформи, в това число за процесорите Intel Core i7, Core i5, Core i3, Core 2 Quad и Core 2 Duo, както и за тези на базата на процесори AMD Phenom II.

DirectX 11 графичните процесори на NVIDIA са разработени с цел да осигуряват най-добрата производителност в DX11 игри, и са единствените потребителски насочени графични процесори, които разполагат с множество на брой процесори за обработка на теселация за по-висока ефективност. При използването на сертифицирана дънна платка с поддръжка на технологията NVIDIA SLI, геймърите ще имат възможност да добавят втора графична карта GeForce към своя компютър, което ще позволи подобрение в общата графична производителност до 2 пъти.

Графичните процесори NVIDIA GeForce също така дават на геймърите допълнителни възможности, които не са налични при конкурентната дискретна графика, в това число например технологията NVIDIA PhysX® за по-голям реализъм, както и технологията NVIDIA 3D Vision™, осигуряваща невероятно стереоскопично 3D изживяване на един или три съвместими триизмерни екрана, за да се потопите максимално във виртуалния свят на любимите си игри.

“В ASUS се вълнуваме от възможността да предложим поддръжка за технологията NVIDIA SLI в нашите нови P67-базирани дънни платки, предназначени за процесорите for Sandy Bridge”, заяви Джо Хсиех, вицепрезидент на ASUSTeK Computer Inc. “SLI е водещата multi-GPU технология и затова нашите клиенти ентусиасти очакват от нас тя да бъде поддържана”.

За повече информация относно технологията NVIDIA SLI посетете: http://bit.ly/grvFP8

За да изтеглите снимки на дънните платки с P67/Sandy Bridge от компаниите, които са обявили поддръжка за технологията SLI: http://bit.ly/gtIlJZ

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

[1] 3-way SLI поддръжката изисква nForce 200 чип интегриран на дънната платка.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,8 коментара

 1. 1 JZ // 08.12.2010 в 13:41

  Like we care, AMD RADEON PWNS! :)))

 2. 2 mihabolil // 09.12.2010 в 04:22

  yeah, AMD RADEON own their @sses хаХАхАХХАхАХхАх

 3. 3 polyksena // 09.12.2010 в 11:34

  Не ми е ясно защо толкова много се говори за Санди Бридж, какво толкова иновативно ще предложи на потребителите, че всички са затаили дъх и чакат? От както интел анонсираха X58 чипсета и процесорите с сокет 1366, нищо велико не се е случило с тая насока според мен. А и едва ли ще направят нова революция:)

 4. 4 z/OS // 09.12.2010 в 12:51

  Порчети малко за I7 2600k и ще разбереш. Виж ревю-та etc.

 5. 5 ¦•••SHERIFA•••¦ // 13.12.2010 в 07:10

  А-а-а… кой използва вече bit d0t ly връзки, докато у форума най-известните shorten services са цензурирани ( + тук в сайта доста коментари стоят в „Pending“ секцията, намираща се в „Comments“, не знам до кога ? ) ?

  @z/OS: Не е задължително да се пише „ревю-та“ с тиренце. Ако беше написал „review-та“, вече да.

  Иначе най-сетне да видим SLI официално сертифицирано поколение дънни платки, което иначе трябваше да се случи още в 3x или 4x.

 6. 6 mihabolil // 13.12.2010 в 11:27

  @¦•••SHERIFA•••¦ Ха ха, голям ли си тарикат!

 7. 7 Marisol Perry // 22.12.2010 в 03:10

  @¦•••SHERIFA•••¦ Ха ха, голям ли си тарикат!

 8. 8 Adrienne Randall // 24.12.2010 в 08:22

  А-а-а… кой използва вече bit d0t ly връзки, докато у форума най-известните shorten services са цензурирани ( + тук в сайта доста коментари стоят в „Pending“ секцията, намираща се в „Comments“, не знам до кога ? ) ? @z/OS: Не е задължително да се пише „ревю-та“ с тиренце. Ако беше написал „review-та“, вече да. Иначе най-сетне да видим SLI официално сертифицирано поколение дънни платки, което иначе трябваше да се случи още в 3x или 4x.

Коментари: