NVIDIA с рекорден брой дизайни за Intel ‘Sandy Bridge’ PC платформата

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.12.2010, 7,266 показвания

Над 200 модела компютри ще бъдат оборудвани с дискретна графика NVIDIA GeForce и процесори Sandy Bridge през идната година

Производителите на компютри се очаква да предложат 200 дизайна на продукти през първата половина на 2011, които ще използват графични процесори NVIDIA® GeForce® в комбинация с новото поколение процесори Intel Sandy Bridge.

Тези нови продукти се очаква да са разпределени в различни мобилни и настолни компютърни конфигурации от водещи OEM производители, в това число Acer, Alienware, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Medion, Packard Bell, Samsung, Sony, Toshiba и други.

Търсенето на графична изчислителна мощ продължава да расте и производителите на компютри все повече се насочват към използването на графични чипове NVIDIA GeForce с цел да осигурят по-високите нива на производителност, които не са постижими при използването на интегрирана графика в приложения, като например игри, софтуер за видео обработка, уеб браузване на мултимедийно съдържание и гледане на 3D филми. За разлика от базовата графика, която е интегрирана в новите процесори Sandy Bridge, графичните процесори GeForce осигуряват много повече възможности и повишена съвместимост с най-актуалните компютърни игри, включително и тези на базата на Microsoft DirectX 11.

“Потребителите все повече използват своите ноутбуци за преглеждане и създаване на съдържание – по всяко време и навсякъде. Графиката GeForce в комбинация с технологията Optimus позволяват на ноутбуците с марка Acer да осигуряват отлична производителност, когато тя е необходима и по-дълъг живот на батерията, когато това е от значение, а не производителността” – заяви Дейвид Лии, вицепрезидент в мобилното компютърно подразделение на Acer.

“Търсенето на дискретни графични решения от страна на OEM-ите продължава да бъде силно и е над нивата от миналото”, заяви Дийн МакКарън от of Mercury Research. “Ние предвиждаме значителен ръст през предстоящите години за дискретните графични решения, както при мобилните, така и при настолните компютри. На база на настоящите доставки на графични чипове, Mercury Research предвижда, че между 2009 и 2014 година те ще се удвоят като количество”.

“В главоломното развитие на цифровото съдържание и забавление не е никак чудно, че потребителите обичат преносимите компютри с графика GeForce”, заяви Джеф Фишър, вицепрезидент в GeForce подразделението на NVIDIA. “Набраната от нас инерция отразява огромната нужда от по-комфортна работа с компютъра от страна на потребителите”.

Само графичните процесори NVIDIA GeForce предлагат уникални възможности, като:

  • Поддръжка на технологията NVIDIA 3D Vision™ за зашеметяващо стереоскопично 3D изживяване в игри и при мултимедийно съдържание под формата на снимки и видео.
  • Поддръжка на технологията PhysX™, която позволява пресъздаването на реалистични физични ефекти във виртуалните светове на любимите ви игри.
  • Поддръжка на архитектурата CUDA™, позволяваща използването на графичните процесори за извършване на разнообразни неграфични изчисления с много висока ефективност.
  • Унифицирани драйвери NVIDIA Verde™, предназначени за мобилните компютри, които осигуряват оптимална стабилност на работа и висока производителност.
  • Поддръжка за софтуера NVIDIA 3DTV Play™, който позволява свързването на 3D Vision-базирани лаптопи и настолни компютри към 3D телевизори.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.geforce.com или www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: