Безплатната персонална версия на QlikView успява да привлече 10900 нови потребителя само за един месец

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 13.12.2010, 4,908 показвания

Единственото решение за интелигентни бизнес анализи, което предлага пълнофункционална безплатна версия за лично ползване набира инерция през 2010

QlikTech, (NASDAQ:QLIK) водеща компания за разработка на софтуер за интелигентни бизнес анализи, разкри днес голямата популярност и невероятен интерес към QlikView Personal Edition. Компанията стартира с около 6000 до 7500 нови потребителя на безплатната персонална версия за всеки месец, но през последните няколко месеца тези цифри са се увеличили значително, достигайки до рекордният брой от 10900 нови потребителя през ноември 2010. Става дума за хора, които се регистрират и изтеглят безплатната версия на мощната платформа за анализи QlikView, която позволява на потребителите да създават свои собствени Business Intelligenece (BI) приложения с цел да получат по-ясен поглед над определен обем от данни и съответно да могат да вземат по-добри решения на база на получената в следствие информация.

Кийт Едмъндс, ИТ в Aon, глобален доставчик на услуги за управление на риска, застраховки и консултации за човешкия капитал, изтегля QlikView Personal Edition на своя лаптоп преди да се качи на самолетен полет обратно до Нова Зеландия от Сингапур. Без да е преминавал през предварително обучение с QlikView, той създава напълно функционално приложение за анализ на приходите, покривайки редица страни в Азия – и всичко това по време на полета. “До момента, в който се приземихме в Оклънд, аз бях успял да създам първото приложение за нашата компания, което незабавно показах на мениджърите”, заяви Едмъндс. “Фактът, че успях да заредя голям обем от данни, да създам приложението и то да е напълно функционално до момента на кацането, ясно показва, че QlikView е решението, от което се нуждаем”.

С QlikView, потребителите могат да анализират всякаква информация, от бизнес разходи и бюджети, до подробни продуктови проучвания и статистика за любимото развлечение или източниците на такова. QlikView включва всичко необходимо на човек, за да може незабавно да създаде и започне да използва собствено приложение – елиминирайки нуждата от специални масиви за съхранение на данни, без да се налага да се разчита на експерти или дори да е необходимо специализирано обучение. Ако хората имат въпроси, то те могат да посетят постоянно разрастващата се активна общност от потребители, QlikCommunity, за да получат повече информация, примери и адекватни отговори на своите въпроси докато работят с QlikView.

“QlikView Personal Edition отговаря напълно на философията на QlikTech да дава на потребителите достъп до техните данни, независимо кога и къде те имат нужда от тях. Смятаме, че това е отличен начин да покажем на хората, за които QlikView е новост, каква сила и контрол предлага самото решение при изследване на собствената информация по начин, който я прави смислена, визуална и дори забавна. Това идва от нашето вярване, че хората трябва да имат възможност да пробват преди да купят и да получат резултатите, които те очакват посредством бърз и убедителен начин, вместо само да си купуват някакво обещание”, заяви Антъни Дейтън, старши вицепрезидент за продуктите на QlikTech.  “Нашият постоянен ангажимент към опростеността и лекотата на ползване с цел потребителите да имат пълен контрол е това, което кара все повече и повече хора да изтеглят QlikView всеки месец”.

За QlikTech
Мощното и достъпно решение на QlikTech за Business Intelligence позволява на организациите да вземат по-добри и по-бързи решения. Продуктът QlikView е създаден да осигурява анализи от корпоративен клас и търсене с удобството и лекотата на стандартните офис приложения. Пионерната In-memory асоциативна технология при търсене осигурява незабавни изчисления, предоставяйки точната информация за потребителите, позволявайки на професионалистите да получат ясна и полезна информация чрез интуитивно разглеждане на данните. За разлика от традиционните Business Intelligence решения QlikView осигурява както полезна бизнес информация, така и незабавна възвращаемост на инвестицията, измервана в дни и седмици, а не в месеци, години или изобщо никога. QlikView може да бъде интегриран на място, в разпределена изчислителна среда, на преносим компютър или друго мобилно устройство – от един потребител до големи организации. QlikTech (NASDAQ: QLIK) с централа в Раднор, Пенсилвания и офиси в целия свят към момента обслужва над 16000 клиента в повече от 100 страни.


Етикети: , , , , , , ,Коментари: