Коледен подарък за IT потребители – първият български браузър

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.12.2010, 6,259 показвания

Българският браузър BS Gold е определен за най-бързият в света, според проучване на download.com и softpedia.com, извършено в независими лаборатории. BS Gold е минималистичен браузър, който се появи на международния IT пазар само преди няколко месеца. У нас беше представен по време на BAIT Week 2010. Браузърът ползва най-малко оперативен ресурс на потребителя и е спечелил редица награди и референции за патентно чист софтуер, както и овациите и първо място по рейтинг на потребителите в интернет. Българският продукт вече има клиенти  в над 50 държави по света. Негови създатели са G System Group и Дата Център България – официален представител на българската кибер хибридна технология Black Screen. Продукти и референции от серията Black Screen могат да бъдат открити на сайтове като download.com, famouswhy.com, pcworld.com, freewarefiles.com, zdnet.com, digitalriver.com, shareup.com, allsoft.ru, techrepublic.com, wareseeker.com, geardownload.com,  softpedia.com, cnet.com и много други.

Интерес към браузъра проявяват група млади хора, на които създателите решават да предоставят достъп до разработените от тях ново поколение инструменти за работа в Интернет. Те разработват Коледен мултимедиен браузър наречен BS-Christmas и го пускат безплатно на българските потребители. Коледният подарък дава възможност на всеки, който желае,  да използва новите технологични инструменти за сърфиране и работа в мрежа с директна връзка до социалните профили в най-популярните сайтове, както и да редактира по лесен и достъпен начин уеб съдържание.

Повлияни не само от празничната вълна, но и от постиженията на многобройните талантливи и умни български деца, които заемат челни места на престижни  международни научни състезания,  създателите са решили да създадат Център и Фонд за тяхното подпомагане. Вече една част от центъра е построена със  средства от платената версия и доброволен труд. В него младежите ще се занимават с разработване на софтуер и създаване на  собствени софтуерни  продукти. Професионалните версии включват редица функции и инструменти от четвърто поколение за работа в Интернет, който са неотменим помощник на всеки ИТ специалист. Сред предимствата на BS Gold са изготвяне на програма, отговаряща на последните изисквания на хай-тек продукти; възможност за конфигуриране при  работа с уеб приложения; интуитивна система за контрол на сложни процеси; анализ, контрол, мониторинг и оценка на риска в Интернет и др.  Професионалните инструменти разработени на база Black Screen технологията служат в редица сфери на кибер отбраната и борбата с кибер престъпленията.

BS-Christmas, както и различни демо версии на професионални инструменти могат да бъдат свалени безплатно от официалният сайт за Европа www.softwarehit.com.

www.softwarehit.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,12 коментара

 1. 1 marto96 // 22.12.2010 в 21:16

  “овацийте”, пише се овациите, защото в ед.ч. е овацИЯ.

 2. 2 Сашо // 23.12.2010 в 08:30

  Най- бързия? Хайде да го мерим с lynx или links ;)

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.12.2010 в 08:59

  @marto96 – техническа грешка, фиксирах я. Благодаря!
  @Сашо – Информацията в този press release e на базата на тестове проведени от download.com и softpedia.com, по техните критерии изглежда е така. По моите и твоите може да е другояче ;)…

 4. 4 Пешо // 23.12.2010 в 10:22

  А може ли линк към това проучване? Защото аз не намирам нищо хихихи.

 5. 5 Милен // 23.12.2010 в 11:37

  Това чудо е и платено?!? Кому е нужен още един браузър, при това и платен ?!?!?

 6. 6 k0eff // 23.12.2010 в 15:37

  Това е платена новина, има я и в pcworld.
  Аз също не намирам, къде пише, че е най-бързия в света! Още повече, че ако дават пари и за тестове, определено щеше да бъде на първа страница в софтпедиа – а там нищо.

 7. 7 Arntor // 23.12.2010 в 19:35

  а някой сигурен ли е въобще че това просто не използва вграден Internet Explorer компонент? щото като го гледам май такъв “браузър” се пише за 2 часа на делфи …

 8. 8 Скрит // 23.12.2010 в 23:45

  Платена е само професионалната версия.

 9. 9 Петър // 26.12.2010 в 12:20

  И откъде измислихте, че е първият български браузър?!?
  Има толкова много други и то отпреди толкова години (пример: Бисквитка).

 10. 10 hristo // 29.12.2010 в 23:34

  Поразгледах го и какво се оказа че това е като макстона (МYIE), не’ква надстройка на Internet Explorer

  Поредната измама.

  Бърз ама друг път …

 11. 11 Ev Vatzev // 03.01.2011 в 13:42

  Честита Нова Година!
  Браво на всички коментирали. Радвам се, че поне мнение имате по въпроса, Аз го оценявам и смятам, че ще допринесе за по нататашната политика на компанията ни и за подобряването качеството на нашите продукти!
  Трябва да доуточня само някой нещта, който може би поради моя вина са Ви подвели.
  Важното е да се знае, че тове не е браузър(Изключвам донякъде коледния той е 1.0 версия на минималистичен мултимедиен браузър), но поради неразбирането на този тип (NGIT) тихнологии с двойно предназначение(не се притеснявайте заблудата не е само в родното общество/все пак този тип инструменти са буквално 2010-2011 година и все още са новост)тази продуктова гама се категоризира като браузър. Това не е фатално и даже е забавно. Факта обаче е, че все по често ще слушате за този род инструменти и то точно поради факта, че те започнаха да навлизат на пазара. Кризата и кибер заплахите отвориха тази пазарна нишша още по широко!И докладите ни за НАТО и Simens го доказват!
  Това наистина е българска технология и ние много се гордеем с това, но тя не е предназначена за Българския пазар(засега) и дори за Европейският! Защо??! Това ще оставя да помислите! Ще ви кажа само, че двойното им предназначение ни поставят в една графа с производителите на оръжие, а това от своя страна ни ограничава да пускаме каквото си искаме и където си искаме!!!Инструменти от този тип се ползват от редица организации за собствената им кибер отбрана и за контрола на изключително сложни процеси.
  Друго важно нещо е, че БЕЗПЛАТНИТЕ ДЕМО версии за Европа са силно ограничени и орязани от към функционалност.Целта е само да се презентира технологията! Редица функции описани дори на сайтовете ни не ФУНКЦИОНИРАТ ВЪВ ТЕЗИ БЕЗПЛАТНИ ДЕМО ВЕРСИИ. Освен за тези, който имат достатъчно средства и чисто минало за да минат одобрение от наша страна и да имат възможността да си поръчат ПРОФЕСИОНАЛНИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТРУМЕНТИ!!!! Тези инструменти се изработват по индивидуални задания и са строго контролирани от международни организиции!
  Вратите ни са отворени за всеки(на дървени философи не откликваме/времето е пари), който желае да научи повече за нашата работа и сфери на занятие! Информация може да получите от официалните ни сайтове.

 12. 12 subn3t // 05.01.2011 в 11:59

  @Петър: Дай друг пример защото Бисквитка НЕ Е браузър, а допълнение към IE.

  @Христо: Мнооого си далече от истината :)

Коментари: