SONY и Lenovo са фенове на Brazos

SONY и Lenovo са фенове на Brazos

В раздел: Новини от на 4.01.2011, 4,729 показвания

Невъзможността на машините, базирани на Atom да се справят с дори малко по-сериозни графични изчисления (изключваме комбинацията ION, която не е изцяло Intel-ска и не се използва масово при мобилните системи) води до доста интересни продуктови заключения при производители като SONY и Lenovo, например. От SONY са решили да използват платформата Brazos за основа на бъдещите им модели нетбук системи. Наличието на две процесорни ядра bobcat и доста по-адекватно графично ядро (Radeon HD6310) е достатъчно условие, за да видим бъдещите нетбуци на SONY под командването на чипове от AMD.

От Lenovo са дори още по-наясно с намеренията си. Според човек от компанията, използването на Brazos ще позволи за до 65% по-висока графична производителност за новото им поколение нетбук машини. Интересно също е да се добави, че от SONY и lenovo няма да сложат етикет “нетбук” (особено SONY много внимават VAIO да не се асоциира с “нетбук”) на новите си Brazos машини. Позиционирането им ще е по-скоро насочено към ултрапортативните лаптоп машини.

От Intel признават, че не си представяли конкуренцията да “спи”. Според компанията тези нови продукти от AMD са били напълно очаквани и това от друга страна е доказателство, че нетбук машините няма да изчезнат от пазара, особено когато има точният хардуер за тях.


Коментарите са забранени.