NVIDIA представя първата онлайн 3D Vision общност

NVIDIA представя първата онлайн 3D Vision общност

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 6.01.2011, 4,145 показвания

3DVisionLive.com позволява на потребителите да качват, споделят, оценяват и преглеждат триизмерни цифрови фотографии с висока резолюция, както и да гледат 3D филми и видеоклипове директно през своя уеб браузър

На 04.01.2011, NVIDIA обяви новата уеб общност, насочена специално към 3D съдържанието, позволявайки на потребителите да се радват на впечатляващи стереоскопични 3D видеоклипове и снимки с помощта на 3D-съвместим компютър или лаптоп.

3DVisionLive.com е онлайн общност, където използващите технологията NVIDIA® 3D Vision™ потребители могат да се наслаждават на разнообразно 3D съдържание, както и да споделят такова с останалите. Сайтът позволява гледането на поточно 3D видео съдържание под формата на филмови трейлъри, музикални видеоклипове, спортни клипове и други, както и висококачествени снимки в 3D с висока резолюция.

Потребителите и любителите фотографи могат да използват 3DVisionLive.com за създаването на собствени 3D фото галерии в Интернет, където да качват и споделят своите триизмерни фотографии с близки и познати, както и с останалите потребители на 3DVisionLive.com. В допълнение, те ще могат да преглеждат и оценяват хиляди други снимки, направени от професионални фотографи, фото ентусиасти и обикновени потребители използващи сайта. Ноевата онлайн 3D общност предлага интуитивен потребителски интерфейс и използва високопроизводителни софтуерни платформи за управление, разработени от Phereo и Fordela.

“Целта на 3DVisionLive.com е да създаде онлайн общност, където потребителите ще могат да получат достъп до най-добрите приложения и съдържание за своите 3D-съвместими компютри”, заяви Фил Ейслър, генерален мениджър на 3D Vision.  “Сега вече фото и видео професионалистите и ентусиастите ще могат да видят бъдещето на своята професия или страст в 3D с помощта на лесен за използване уебсайт”.

3D снимките на 3DVisionLive.com могат да бъдат преглеждани с пълната си резолюция и цвят с помощта на технологията NVIDIA 3D Vision, както и в анаглифен режим с подходящи очила с червен и син цветен филтър. В допълнение, потребителите на 3DVisionLive.com могат да създават своите 3D фото албуми като достъпни за всички или с ограничен достъп. За повече информация може да посетите:  www.3dVisionLive.com.

NVIDIA ще демонстрира 3DVisionLive.com по време на изложението CES 2011, провеждащо се между 6 и 9 януари, в Лас Вегас (щанд # 31431 – Las Vegas Convention Center, South Hall 3). В допълнение, NVIDIA ще анонсира и демонстрира и редица нови компютърни системи използващи 3D Vision, 3D екрани и други устройства по време на CES, включително и първия 3D Vision-съвместим all-in-one компютър – ASUS All-in-One PC ET2400XVT, който вече се предлага на пазара. Системата използва 23.6-инчов Full HD (1920 x 1080) екран с мултитъч финкционалност, Blu-ray DVD устройство, качествен звук и мощен графичен процесор NVIDIA GeForce® GTX 460M, в резултат, на което ET2400XVT може да превърне дома ви в 3D киносалон.

За NVIDIA 3D Vision

Nvidia е световният лидер при 3D технологиите за персонални компютри. Технологията NVIDIA 3D Vision, която включва 3D Vision софтуера и очилата с активен затвор, в комбинация със съвместим NVIDIA графичен процесор и 3D екран или проектор. 3D Vision поддържа най-богатата гама от 3D съдържание, включително близо 500 компютърни игри, Blu-ray 3D филми, 3D снимки и видео файлове. 3D Vision също така дава възможност на потребителите да гледат 3D трейлъри, видеоклипове, спорт, кратки филми и друго стереоскопично триизмерно съдържание онлайн, директно през своя браузър, благодарение на първата в света специализирана онлайн общност NVIDIA 3D Vision Live.

За  NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.