Партньорството между NVIDIA и Samsung дава резултат под формата на Galaxy Tab 10.1 Honeycomb таблет

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.02.2011, 4,751 показвания

Наследникът на GALAXY Tab използва Tegra 2, разчитайки на двуядрен процесор в комбинация с графичен процесор NVIDIA GeForce, което позволява пълноценното използване на новия Android 3.0

NVIDIA и Samsung Electronics обявиха днес Galaxy Tab 10.1, таблет с 10.1-инчов екран, който използва мобилния супер чип NVIDIA® Tegra™ 2 с цел да може да се възползва пълноценно от предимствата на новия потребителски интерфейс на Android 3.0 (известен още и като Honeycomb).

И докато предишният 7-инчов GALAXY Tab беше първи сред таблетите, използващи Android, новият Galaxy Tab 10.1 таблет ви дава много повече мултимедийни възможности в рамките на едно мобилно устройство. Той разчита на двуядрения процесор в Tegra 2 чиповете и интегрираният графичен процесор GeForce за по-бързо браузване в интернет, работа без забавяния на интерфейса и много по-добра производителност като цяло.

Galaxy Tab 10.1 разчита на Tegra 2 чипа, за да осигури пълноценно използване на  Honeycomb, първият графично ускорен потребителски интерфейс създаден специално за таблети и други мобилни устройства с по-големи екрани.

Новият Samsung таблет с Tegra 2 позволява на потребителите да работят в многозадачен режим, да браузват в Интернет по-бързо с бързо зареждащи се страници и Flash-базирано съдържание, да се наслаждават на игри съизмерими с тези за конзолите и дори да гледат филми с HD качество.

“Нашият първи GALAXY Tab таблет успешно създаде нов клас Android-базирани таблети”, заяви Хюнгмун Нох, вицепрезидент на R&D Strategy Group в Samsung. “Близкото ни сътрудничество с NVIDIA ни позволи да вдигнем летвата още по-високо. Samsung Galaxy Tab 10.1, използващ Honeycomb и Tegra 2, осигурява оптималните възможности за забавление и за мултимедийните нужди на потребителите, без да се прави компромис с мобилността, с която компанията Samsung е известна”.

“Най-новият таблет на Samsung, използващ мобилния супер чип Tegra и Honeycombis е отличен пример за това, което сме свикнали да очакваме от една от най-иновативните компании в света”, заяви Майкъл Редфилд, генерален мениджър на мобилното бизнес подразделение на NVIDIA.

Двете компании си партнират също така и в разработката на нов Android-базиран супер телефон с двуядрен процесор, който да осигури на потребителите невиждано досега изживяване.

За NVIDIA
NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1700 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

За Samsung Electronics
Samsung Electronics е глобален лидер в полупроводниковата индустрия, телекомуникациите, цифровите медийни технологии и цифровата конвергенция с общи продажби за 2009 от 116.8 милиарда долара. В компанията работят приблизително 174 хиляди служителя в 193 офиса, разположени в 66 различни страни, а самата компания е разделена на осен независимо управлявани подразделения: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor и LCD. Определяна за една от най-бързо развиващите се глобални марки, Samsung Electronics е водещ производител на цифрови телевизори, памети, мобилни телефони и TFT-LCD панели. За повече информация моля посетете www.samsung.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 mihabolil // 15.02.2011 в 14:32

  Заглавието се повтаря ;) Иначе nVidia Rulzzzz

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 15.02.2011 в 16:04

  Не разбрах какво точно се повтаря?!

 3. 3 mihabolil // 15.02.2011 в 22:04

  Заглавието беше в този вид:
  Партньорството между NVIDIA и Samsung дава резултат под формата на Galaxy Tab 10.1 Honeycomb таблетПартньорството между NVIDIA и Samsung дава резултат под формата на Galaxy Tab 10.1 Honeycomb таблет

Коментари: