IP камерите Y-Cam: единствените IP камери с пълна Apple /MacOS, iOS/ съвместимост.

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.02.2011, 4,509 показвания

Британската компания Y-Cam Solutions Ltd. пусна този месец официална версия на безплатният софтуер Y-Cam MultiLive и за операционна система MacOSX. Досега достъпен единствено за Microsoft Windows, софтуерът Y-Cam MultiLive може да бъде използван пълноценно вече и на Apple компютри.

Основни характеристики на Y-Cam MultiLive:

  • Едновременно наблюдение и запис на до 36 IP камери Y-Cam
  • Бърз и лесен достъп: локално и през интернет
  • Поддръжка едновременно на видео и аудио потоци
  • Детекция на движение
  • Запис на локален хард диск: постоянно или при детекция на движение
  • Възможост за запис на отделни снимки (snapshots)

Минимални изисквания за Y-Cam MultiLive Mac:

  • Операционна система: Mac OSX 10.4 (Tiger)
  • Процесор: 800MHz PowerPC G4 или Intel
  • Памет: 128Mb RAM (256Mb препоръчително)

От Y-Cam наблягат изключително много на функционалността и платформената независимост на продуктите си и определят това като ключов фактор за успеха на IP камерите с тази марка. Понастоящем компанията има специално разработен софтуер за наблюдение за: Windows XP/Vista/7, Mac OS X, iPhone, Android, Symbian, като съществуват и приложения за Windows Mobile на трети производители.

Говорейки за платформена независимост, трябва да се отбележи, че IP камерите Y-Cam могат да се наблюдават през всички известни графични уеб-браузъри: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari и др. (Windows, Linux, Mac OSX).

Y-Cam са проектирани да бъдат лесни за монтаж, като конфигурационното меню, макар и много богато е интуитивно и добре стуктурирано. Друго, което отличава Y-Cam от много други IP камери, предлагащи се на пазара е факта, че само с включването на захранващия и мрежовия кабел камерата веднага е достъпна във вашия браузър. Единствено написвате user/password и виждате образа в реално време; без абсолютно никакви предварителни настройки.

Уникална черта на камерите е и наличието на 3 индивидуални видео потока (video stream), които могат да се избират в зависимост от бързината на интернет връзката. Третият поток е специално конфигурируем за мобилен достъп и може да осигури нормално наблюдение дори и при едва GPRS свързаност.

Камерите могат да изпращат e-mail със снимков материал на 4 предварително зададени адреса, както и да ‘качват’ снимкова и видео информация направо на до 4 FTP сървъра. Моделите SD със слот за карта памет могат да правят запис (MPEG-4 видео и аудио) върху microSD карта. В най-новият firmware за камерите Y-Cam е включена възможност и за запис върху NAS (Мрежово дисково устройство).

Y-Cam се поддържат от много NVR и софтуерни решения за изграждане на цялостни системи за видеонаблюдение на трети производители като Koukaam, QNAP, Synology, NUUO, LuxRiot, Blue Iris, ZoneMinder и други.

IP камерите Y-Cam се произвеждат сравнително от скоро и се радват на увеличаващ се интерес по цял свят. В момента портфолиото на Y-Cam включва моделите: White, Black, Knight, White SD, Black SD, Knight SD, White PoE, Black SD PoE, Bullet, както и универсалният корпус за външен монтаж Shell. Различните модификации притежават допълнителна функционалност, като инфрачервено/нощно виждане, microSD слот за карта памет, IR Cut Filter, Digital I/O, PoE (Power over Ethernet) и др.

През настоящата 2011 година предстои излизането на Y-Cam Eyeball – куполна камера, както и два модела Full HD 2Megapixel камери. Ще излезат и версии на Y-Cam MultiLive за iPhone, Windows Mobile и Symbian.

Пълна информация за IP камерите Y-Cam можете да намерите на адрес:  http://www.y-cam.bg


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: