NVIDIA Kal-El – четириядрената Tegra

В раздел: Новини от на 16.02.2011, 4,222 показвания

Мобилните продукти се развиват все по-динамично, което налага и напълно адекватна поддръжка от страна на хардуера. В този сегмент играчите са няколко и са известни, като един от тях, по-специално NVIDIA, вече са готови и с четириядрена модификация за платформата Tegra, който чип би трябвало да помогне на бъдещите таблети и други устройства, базирани на Tegra, да предложат невиждана досега производителност.

 

NVIDIA Kal-El бе демонстриран за първи път на Mobile World Congress, като в демонстрацията са показани няколко теста, които вървят в реално време т.е. силиция е готов и вече работещ. Kal-El ще предложи нови висини при производителността, която платформата Tegra може да даде на своите потребители, за което са “виновни” четириядреното ядро и “12-ядреното” GPU от клас GeForce. Не са били разкрити кой знае какви подробности, но според теста Coremark 1.0, новият Kal-El е два пъти по-бърз от Tegra 2, а по-интересното е, че е малко по-бърз и от 2 GHz-овият Intel Core 2 Duo T7200.

Според NVIDIA, развитието на платформата Tegra ще е също толкова сериозно, както и на графичните им чипове за десктоп и мобилните класове – бързо и динамично. Според показаната графика, всяка година ще виждаме нов представител на Tegra, с кодови имена Wayne (2012г.), Logan (2013г.) и Stark (2014г.), като разликата в производителността между Tegra 2 и Stark се очаква да е 75 пъти в полза на Stark.


Етикети: , , , , , ,2 коментара

  1. 1 sashko02 // 17.02.2011 в 17:33

    Е, то според графиката Kal-el е 5 пъти по-бърз от Tegra 2, а според теста 2 пъти…

  2. 2 Mollov // 17.02.2011 в 21:45

    x2 e според този тест, а предполагам тези 5х са за общата производителност… пък и не си ли виждал и друг път “фирмени тестове”, че да ти прави чак такова впечатление ;)

Коментари: