AMD бе отличена с наградата „Компонентен производител на годината в EMEA” от EMEA Channel Academy: награди ‘2011

AMD бе отличена с наградата „Компонентен производител на годината в EMEA” от EMEA Channel Academy: награди ‘2011

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.02.2011, 3,484 показвания

Компанията получи също признанието „Best Hardware Vendor 2010” от списание GameStar, характеризиращо AMD като предпочитан избор от партньори и клиенти в EMEA

AMD днес съобщи, че е получила наградата „EMEA Components Vendor of the Year” (производител на компоненти на годината) по време на ЕМЕА Академията на дистрибуторския канал ‘2011. Отличието бе присъдено на AMD най-вече за ангажираността на компанията към нейните партньори, стратегията на канала и партньорските програми.

Церемонията ‘EMEA Channel Academy: 2011 Awards’, проведена като част от конференцията за дистрибуторския канал DISTREE XXL, отличи най-добрите в ИТ дистрибуторския бранш. Стотици дистрибутори от региона определиха своите предпочитани вендори в десет продуктови категории, включително „Компонентен производител на годината в EMEA”. Топ 5-те вендори за всяка категория преминаха през финално гласуване, което се състоя в Залата на Звездите в Монако на 10 февруари 2011 г. Около 800 мениджъри от канала в ЕМЕА присъстваха на събитието. Стотици дистрибутори участваха в явно гласуване, давайки признание на най-добрите вендори в региона.

“Петте номинирани за наградата „Компонентен производител на годината в EMEA” бяха AMD, Asus, Gigabyte, Intel и WD. AMD взе тазгодишната награда с впечатляващите 46% гласове*,” каза Фарук Хемраж, CEO на DISTREE Events. “Бих искал да поздравя всички победители в тазгодишното събитие. Поддръжката на дистрибуторската общност е жизненоважно за успешните пазарни стратегии в района EMEA.”

“С голямо вълнение получаваме тази престижна награда, признаваща нашата посветеност на канала,” каза Дарен Грасби, корпоративен вицепрезидент продажби на AMD за EMEA. “2010 бе голяма година за AMD, и никога моментът не е бил по-подходящ да бъдеш партньор на AMD. Неотдавнашното обявяване на AMD Fusion семейството APU, проектирано да преобрази изчислителните изживявания за крайните потребители, подчертава способността на AMD да предложи иновативни технологии, на които можете да се доверите. Това признание от нашите колеги и от партньорите в канала подчертава, че нашите усилия са в правилната посока.”

Освен това, AMD получи и наградата „Най-добър производител на хардуер ‘2010” от известните геймърските издания на IDG – Германия  – GamePro и GameStar, по време на събитие в Мюнхен, Германия. В онлайн вота участваха над 50 000 читатели на тези списания.

“За да гарантираме, че гласуването е колкото може по-независимо, не номинира предварително вендорите. Фактът, че AMD бе първият вендор, който предложи DirectX 11-съвместими графични карти на пазара и отличното съотношение цена-производителност на процесорите AMD Phenom™ II бяха несъмнено решаващи фактори за читателите за да гласуват за AMD като „Best Hardware Vendor 2011,” каза Даниел Висариус, старши хардуерен редактор на GameStar.

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е компания иноватор в проектирането на полупроводникови схеми, която води новата епоха на живи дигитални изживявания със своите нови AMD Fusion ускорени процесори (APU). Графичните и компютърни технологии на AMD са всърцето на множество устройства като PC, игрови конзоли и мощни компютри за Internet среди и бизнес. За повече информация, посетете http://www.amd.com

*Процентът от вота е огласен от DISTREE


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Кирил // 21.02.2011 в 16:38

    Никога не съм се съмнявал в AMD :)