Пет нови процесори AMD Opteron от серията 6100 предлагат по-голяма мощност и повече икономия на енергия

Пет нови процесори AMD Opteron от серията 6100 предлагат по-голяма мощност и повече икономия на енергия

В раздел: Новини от на 17.02.2011, 6,143 показвания

AMD съобщи, че пуска на пазара 5 нови попълнения в семейството на процесорите AMD Opteron™ 6100, с което обръща специално внимание на нарастващото търсене на енергопестящи, балансирани системи за малкия и среден бизнес, с по-голяма производителност за долар/ват, за изчислителните среди в корпоративния и обществения сектор. Ключови партньори като  Acer, Dell и HP, ще предложат нови или обновени системи базирани на AMD Opteron 6000 серия това тримесечие, използващи възможностите на тези нови 12 – и 8-ядрени AMD Opteron процесори.

“Новите съвърни процесори предоставят по-висока производителност, каквато досега не сме имали,” каза Патрик Патла, вице президент и генерален мениджър на поделението за сървърни продукти на AMD. “Когато стартирахме на AMD Opteron 6000 платформите миналата година, ние елиминирахме “4P данъка” и отговорихме на изискванията на пазара за по-висока производителност за долар за ват. Тестовете  и реакциите на нашите клиенти подкрепят тези подобрения, и тези пет нови чипа и възторжените отзиви доказват, че нашата визия е правилна.”

 • Двата нови AMD Opteron HE (Highly Efficient) процесора отговарят на пазарните изисквания за високо мащабируеми, енергийно ефективни системи, които са особено подходящи за Уеб услуги, виртуализация и облачни изчислителни среди.
 • Новият процесор AMD Opteron SE (Special Edition) дава възможност за по-висока производителност в ключови среди като изчислителни центрове, финансови услуги, база данни и виртуализирани центрове за данни.
 • Тези процесори са съвместими по цокъл с платформата AMD Opteron 6000, каквито ще бъдат предстоящите 16-ядрени AMD “Bulldozer”– базирани Opteron-и.
 • Системи с новите чипове от AMD Opteron 6000 серия са достъпни от ОEM производители и системни интегратори като Acer, Appro, Cray Inc., Colfax, Dawning, Dell, HP, Microway, NCS Technologies, Inc., Nor-Tech, Penguin, SGI, Silicon Mechanics и ZT Systems.
 • Сървърите базирани на AMD Opteron 6000 серия предлагат отлична производителност, стойност, и енергийна ефективност, надминавайки Intel Xeon-базираните сървъри по множество ключови критерии, включващи SPECint®_rate2006, SPECfp®_rate2006, и TPC-C Value (Price/tpmC).
 • Двупроцесорни сървъри използващи най-новите процесори на AMD Opteron™ надминават Intel Xeon 5680 (“Westmere”) – базираните сървъри по осем ключови съвърни критерия:
  • SPECint®_rate2006
  • SPECint®_rate_base2006
  • SPECfp®_rate2006
  • SPECfp®_rate_base2006
  • SPECjbb®2005
  • TPC-C Value (Price/TpmC)
  • TPC-H Value (Price/QphH)
  • SPECpower™_ssj2008 за консумация на енергия
 • Мащабируемостта и ефективната архитектура на платформата AMD Opteron 6000 дадоха възможност на новия Dell PowerEdge C6145 да постави рекорд по производителност на 2U сървъри. Рекордът на Dell PowerEdge C6145 с повече от два пъти е подобрил предишното най-високо постижение на 2U сървър при SPECfp®_rate2006 бенчмарк тест.

Последните признания за сървърните процесори на AMD включват номинацията от независими организации на процесорите AMD Opteron 6100 серия като „ Най-добър процесор” за 2011 за паралелна обработка, отличавайки AMD Opteron-базирания Dell PowerEdge R815 като 2010 – Сървър На Годината и присъждайки му Сребърна награда за сървърен хардуер.

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е компания иноватор в проектирането на полупроводникови схеми, която води новата епоха на живи дигитални изживявания със своите нови AMD Fusion ускорени процесори (APU). Графичните и компютърни технологии на AMD са в сърцето на множество устройства като PC, игрови конзоли и мощни компютри за Интернет среди и бизнес. За повече информация, посетете http://www.amd.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 DEMENTOR // 18.02.2011 в 12:05

  Ако атакуват агресивно и с цени и не се замоатаят с процесори за различните типове клиенти, ше може втората половина на годината, да се окаже доста успешна за AMD.

 2. 2 noncho // 18.02.2011 в 12:10

  80W за процесор с 8 ядра на 2.6Ghz(12 ядра на 2.3Ghz) звучи доста добре.
  Сегашните им 6 ядрени Феноми на подобна честота са ~95W.