Oracle представя новите клъстерирани системи Sun Fire x86 Clustered Systems

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.02.2011, 3,775 показвания

Системите Sun Fire x86 Clustered Systems осигуряват разширена платформа за високо ниво на виртуализация и позволяват разгръщане на частен „облак” в организациите

Засилвайки своя корпоративен клас х86 блейд и rackmount сървъри за високо виртуализирани среди и разгръщане на частни „облачни” системи, Oracle анонсира новите Sun Fire x86 clustered systems.  Клъстерираните системи на Оracle Sun Fire x86 поставиха пет нови световни рекорда (1) като демонстрираха лидерство в корпоративния сегмент и изключителна производителност за Java приложения.
За период от три години виртуализираните x86 системи на Oracle с Oracle Linux и Oracle VM предоставят до 48% по-добра обща цена на притежание (Total Cost of Ownership – TCO) от НР с Red Hat Enterprise Linux и VMware.
Клъстерираните системи на Oracle Sun Fire х86 поставиха повече от 30 световни рекорда до момента, подчертавайки водещата в индустрията производителност на Oracle бази данни за Datawarehouse и OLTP решения, бизнес приложения и ИТ инфраструктура, работеща под операционни системи, включително Oracle Solaris и Oracle Linux.
Cъс своите бизнес софтуер и хардуер решения, cамо обширното портфолио от х86 системи на Oracle e проектирано да доставя цялостни application-to-disc решения.
Аpplication-to-disc решенията на Oracle могат да се управляват и поддържат като единна система с Oracle Enterprise Manager 11g за опростено управление.
За по-бързо внедряване, х86 системите на Oracle се доставят с предварително инсталирани Oracle Solaris, Oracle Linux и Oracle VM, и предоставят напълно тествана и поддържана виртуализирана среда за Oracle Software, включително Oracle Database, Oracle Fusion Middleware и Oracle Applications.
Системите Sun Fire х86 са част от цялостното портфолио на Oracle от cloud-ready хардуерни и софтуерни продукти, което потвърждава ангажимента на Oracle да предоставя развита инфраструктура за „облачни” изчисления, като така намалява разходите и сложността при работата с корпоративен софтуер.

“Oracle доставя корпоративен клас решения за пазара на х86 сървъри, които се отличават със своя интегриран application-to-disc подход и уникални end-to-end Oracle Premier Support възможности,” каза Али Аласти, вицепрезидент хардуерен инженеринг в Oracle. “С изключителна производителност и оперативна ефективност, тези нови системи се комбинират с Oracle софтуер, за да предоставят солидна основа за консолидация и разгръщане на частни „облачни” среди.”

За Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) предлага най-цялостните, отворени и интегрирани решения за бизнес софтуер и хардуерни системи в света. За повече информация посетете www.oracle.com/bg

(1) Повече подробности за новите рекорди за производителност можете да намерите на: http://www.oracle.com/us/solutions/performance-scalability/sun-x86-systems-gateway-082396.html


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: