Cebit 2011: ASUS подготвят Matrix GTX580 Platinum

Cebit 2011: ASUS подготвят Matrix GTX580 Platinum

В раздел: Новини от на 2.03.2011, 3,953 показвания

След като от ASUS създадоха GTX580 DirectCU II, която чрез използването на течен азот успя да достигне до 1620 MHz работна честота на графичното ядро, от компанията са решили, че това няма да е най-доброто им предложение, засягащо GeForce GTX580. Компанията се подготвя да пуснe на пазара нещо още по-сериозно – Matrix GTX580 Platinum.

Достойна част от фамилията ROG, новата Matrix GTX580 Platinum ще предлага по-рядко срещани възможности, като например 16-“фазно” захранване на графичното ядро, контактни повърхности за замерване на напреженията на чипа и паметта, както и възможности за контрол на напреженията от самата платка. Платката притежава дори копче за “ресет” на настройките до стандартните.

Служебният софтуер за контрол над тази платка също не е подценен – освен всичко друго, той ще може да контролира напрежения и честоти на четири отделни карти, ако решите да си направите 4-Way SLI с четири Matrix GTX580 Platinum. Информация относно номиналните работни честоти, както и евентуална цена все още не са известни.


Етикети: , , , , , , , ,Коментарите са забранени.