Някои конкретни моделни означения за AMD Zambezi

В раздел: Новини от на 14.03.2011, 5,743 показвания

След като стана ясно, че бъдещите процесори от архитектурата Bulldozer, и по-специално десктоп моделите без вградено видео ще получат моделни означения в стил “AMD FX-XXXX”, вече можем да видим и някои конкретни цифри:

Вижда се, че става дума само за чипове Black Edition, което ще спомогне за овърклока на тези процесори. Също прави впечатление доста сериозният обем от кеш, не само от второ, но и от трето ниво. По всяка вероятност, в предвид номерацията, говорим за entry вариантите, което ще значи, че по някое време след появата на първите чипове, ще видим и техни по-бързи варианти. Тези четири чипа вероятно ще бъдат единствените Zambezi, налични към времето на официално стартиране на продажбите и ще е по-сложно да се позиционират спрямо конкурентните предложения от страна на Intel. Един-единствен четириядрен, един шестядрен и два осемядрени Zambezi ще са четирите чипа по архитектурата Bulldozer, които да атакуват позициите на Intel Core i3-2100 до Core i7 2600K.

От ASRock, както и някои други производители вече са готови (че дори и продават) с модели дънни платки, поддържащи Socket AM3+ (AM3b), но базирани на познатите към момента схемни набори AMD 890GX + SB850 или AMD 890FX + SB850. Така, след няколко месеца, дори и да има проблем с чипсетите от серия 9, Zambezi-тата ще имат на какво да разчитат.


Етикети: , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 JZ // 15.03.2011 в 08:29

    Chuchec!

Коментари: