Първи досег с иновативния лаптоп Acer ICONIA

Първи досег с иновативния лаптоп Acer ICONIA

В раздел: Прегледи от на 29.03.2011, 6,847 показвания

Acer ICONIA е първият комерсиален лаптоп с два тъчскрийн екрана и без физическа клавиатура, малко странно на пръв поглед решение, но доста интересно и функционално след като свикнете да го използвате ефективно. На видеото тук можете да видите нашия първи досег с иновативния лаптоп Acer ICONIA, а по-долу и да прочетете и първите ни впечатления от него…Както можете да видите на видеото, за потребител, които не е свикнал да работи с капацитивен тъчскрийн на лаптоп нещата понякога може да се малко объркващи, но с удобството бързо сe свиква, а наличието на два екрана може да доведе до подобрение на ефективността на ползване и до някои интересни нови начина на ползване на компютъра. Основното ни притеснение беше свързано с виртуалната клавиатура, но то се оказа неоснователно, тъй като тя работи доста добре и не е проблем да свикнете за нула време с факта, че няма да чувствате физически допир и натискане на бутоните, както е при традиционна клавиатура. Самата клавиатура има минимален лаг, като той по-скоро е в следствие на чувствителния на допир екран, а не на виртуалната клавиатура, която е изобразена на него, но закъснението е толкова малко, че да не ви пречи на нормалното ползване. Единственото, което не можахме да подкараме е превключването на надписите на клавишите на кирилица при използване на клавиатурна подредба на български език, но дори не сме сигурни дали това се поддържа в настоящата версия на софтуера. Във видеото ще забележите, че тъч приложенията на Acer се зареждат малко бавно, като това е нещо, изискващо малко оптимизация за по-голям комфорт. Иначе като цяло предложението на Acer е доста интересно и функционално, изисква малко време за привикване, но след адаптация има много предимства, които могат да помогнат в ежедневието ви. Все пак имайте предвид, че основната насоченост на ICONIA e за мултимедийни нужди, не става дума за бизнес клас или геймърски лаптоп, така че не подхождайте с очаквания, на които решение в този клас няма как да отговори. Acer ICONIA със сигурност е поглед във възможното бъдеще на лаптопите, но тук не става дума за някакъв прототип, защото от Acer реално вече продават този лаптоп и всеки желаещ може да се сдобие с него. У нас Acer ICONIA може да се намери с цена от порядъка на 2900 лева.

Повече подробности за 14-инчовия лаптоп Acer ICONIA-484G64ns с два екрана…


Етикети: , , , , , , ,7 коментара

 1. 1 pandjabimc // 29.03.2011 в 14:50

  От пръв поглед си личи ,че може би иска малко подобрения ,но иначе като идея е доста добро.Ако се свикне може би няма да искате да се разделите с него :)

  Може ли да попитам как се казва тази песен на клипчето?

 2. 2 Антон Белев (Bloody) // 29.03.2011 в 14:58

  Накрая на видеото има изписан автора на музиката и албума, песните във видеото са две…

 3. 3 Xsz // 29.03.2011 в 19:34

  От както съм станал днес му гледам прес-релийзовете и останах доста впечатлен. Това до момента в който видях цената в БГ …. Не знам как се формират цените в БГ и се надявам в момента да сравнявам цените на 2 различни продукта защото тогава разликата между 1200$ и 3000лв може да се оправдае … А машинката наистина хваща окото :)

 4. 4 Vezzz // 30.03.2011 в 07:29

  Не си в грешка Xsz. И аз си задавам въпроса: КАК В България ДЪРЖАВА С ТОЛКОВА ГОЛЯМ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ ИМА ТАКАВА РАЗЛИКА В ЦЕНАТА.

 5. 5 Константин Философ // 30.03.2011 в 11:30

  Толкова е… 1500 евро в Испания

 6. 6 Xsz // 30.03.2011 в 11:36

  Е значи все пак съм в някаква грешка. До колкото помня цените за Щатите и Канада са 1199$ и доставка април ….а тук вече (а може би и от доста време) го има с различна цена. Някъде нещо се разминава, но вече няма особено значение. Благодаря за клипчето и ако е възможно очаквам БГ ревю да помечтая малко. То май друго не остана.
  пс интересно с тези 2 екрана колко ли държи тази малка според мен батерия?

 7. 7 mKrotiFy // 30.03.2011 в 11:53

  Нещо не ме кефи цяла страница да се скролира от няколко екрана и да се чудиш от кой екран да скролираш, пишеш и т.н.. Не ми изглежда никак по-удобно от лаптоп, пък да не говорим за PC.