Ivy Bridge ще разчита и на PCIe 3.0

Ivy Bridge ще разчита и на PCIe 3.0

В раздел: Новини от на 29.03.2011, 3,917 показвания

Очакваната за началото на следващата година нова платформа на Intel, носеща кодово име Ivy Bridge е все още далеч от официалното си представяне, но за сметка на това новостите около възможностите й стават все повече. Освен използването на новата 22nm технология за производство, процесорите от фамилия Ivy Bridge трябва да ни предложат и подобрено графично ядро, способно да обслужва едновременно три монитора. Наред с това, що се отнася до работата с дискретни графични платки, от Intel възнамеряват това да става посредством PCIe 3.0:

Новата версия на PCIe би следвало да предложи подобрена скорост на предаване на данни, особено необходима за бъдещите върхови модели графични ускорители. Поддръжката на PCIe 3.0 ще бъде предназначена само за връзка с външни графични платки, докато за останалите комуникации по PCIe, добрата “стара” PCIe 2.0 ще бъде използвана. Някои варианти на чиповете ще поддържат и ECC. Процесора ще може да осигури 16 връзки PCIe 3.0, както и 4 връзки PCIe 2.0. От своя страна, “чипсета” Panther Point ще добави още 8 връзки PCIe 2.0.

Съвсем очаквано, Panther Point ще ни даде и вградена поддръжка на USB 3.0, както и вече познатата SATA 6 Gbps. Поддръжката на SATA, учудващо за някои, ще бъде в същата конфигурация, както и при Cougar Point – два броя SATA 6 Gbps и четири броя SATA 3 Gbps.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.