Gigabyte все още продават P67 B2, ASUS също

В раздел: Новини от на 12.04.2011, 4,436 показвания

Макар доста бързо да видяхме появата на моделите дънни платки с “поправеният” чипсет P67/H67, ревизия В3, изглежда в момента дори в Западна Европа потребителите не могат да са на 100% сигурни, че ще получат платка с ревизия В3. Някои online магазини (a и “физически” такива) не обявяват директно дали съответната платка е с P67/H67 B3 или с по-старата и проблемна версия В2. Интересното е, че в някои физически магазини (компютърен магазин във Виена) дори не ви дават допълнителна информация дали си купувате платка с В2 или В3 и какви бъдещи проблеми може да очаквате. Трябва да попитате, след което вече получавате необходимата информация относно версията на чипсета.

Предлаганата в Австрия Gigabyte P67A-UD7 е била версия В2, като продавача е споделил тази важна информация едва след като му е бил зададен директен въпрос относно ревизията. Освен това в магазина не са имали версия В3 и не са имали информация кога ще получат от новите партиди. Освен това продавача не е знаел каква точно информация трябва допълнително да се даде на клиента, в предвид евентуалното закупуване на дънна платка с чипсет Р67 В2. Оказва се, че ако потребител с платка В2 я регистрира на сайта на Gigabyte до края на месец април, новият собственик получава увеличение на гаранционния срок до 5 години.

Изглежда на определени места моделите с ревизия В2 изобщо не са били изтеглени от пазара, или бързо са били върнати обратно и се продават свободно, без да е сигурно, че потребителя ще получи нужната информация, че купува модел дънна платка с “проблемния” чипсет. Освен това изглежда, че от ASUS към момента не забраняват на своите партньори да продават платки с В2, като в последствие замяната е възможна, единствено и само, ако клиента пожелае.


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 Vess // 12.04.2011 в 13:42

    А как стои въпроса със замяна на АсРок Б2 дъна в България? По желание на клиента ли е пак?

    Благодаря!

  2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 12.04.2011 в 14:09

    Повече инфо тук -> http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=196408 ;)

Коментари: