NVIDIA прави достъпна технология, позволяваща на уебсайтове да излъчват поточно стереоскопично 3D видео съдържание

NVIDIA прави достъпна технология, позволяваща на уебсайтове да излъчват поточно стереоскопично 3D видео съдържание

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.04.2011, 5,419 показвания

Ръководство за инсталация и специален 3D плъгин за Microsoft Media Platform Player Framework позволяват на собственици на 3D видео съдържание да го излъчват директно онлайн в Интернет

NVIDIA обяви днес, че пуска свободно за уеб разработчици решение за онлайн видео плейър, поддържащ водещата в индустрията технология NVIDIA® 3D Vision™, даващ възможност за лесно създаване на уебсайтове за излъчване на поточно 3D видео онлайн, директно през браузъра и неговото гледане в 3D от собственици на компютри, оборудвани с 3D Vision.

NVIDIA е първата компания, която осигурява 3D видео плъгин за Microsoft Media Platform (MMP) Player Framework v2.5 (F.K.A. Silverlight Media Framework) с поддръжка на 3D очила с активен затвор.  Плъгинът е базиран на същата технология, която е в основата на популярната 3D онлайн общност на NVIDIA – www.3DVisionLive.com.  MPP Player Framework е с отворен код и позволява на разработчиците бързо да създават мултимедийни онлайн плейъри според конкретните си нужди и изисквания, които са на базата на Silverlight и с пълна поддръжка за IIS Smooth Streaming и Microsoft PlayReady DRM.

“С новия 3D видео плъгин на NVIDIA, разработчиците вече могат да се възползват пълноценно от поддръжката на поточно излъчване на стереоскопично 3D видео в Microsoft Media Platform Player Framework”, заяви Дейвид Сайед, старши продуктов мениджър в Microsoft. “Microsoft има удоволствието да работи с NVIDIA за осигуряването на тази вълнуваща функционалност и възможности, които помагат да разработчиците да създават ново поколение уебсайтове на базата на Microsoft Media Platform”.

Освен това NVIDIA публикува специално ръководство, което съдържа всички основни стъпки и допълнителни компоненти, които са необходими за интеграцията на възможността за поточно излъчване на 3D видео онлайн. 3D видео плъгина и ръководството вече са достъпни за изтегляне от следния адрес: www.3DVisionLive.com/apps.

NVIDIA демонстрира 3D Vision видео плейъра и други технологии тази седмица на щанд #SL2728 в южната зала по време на изложението NAB, провеждащо се в Las Vegas Convention Center между 11 и 14 Април.

“Интернет отваря един изцяло нов пазар за създаване и доставяне на завладяващо о иновативно 3D съдържание”, заяви Джон Барад, старши мениджър бизнес развитие в NVIDIA. “Технологията 3D Vision вече е достъпна за уеб разработчиците, така че те да могат да интегрират висококачествени 3D видео възможности във всякакви уебсайтове”.

За NVIDIA 3D Vision

NVIDIA е световен лидер в 3D технологиите при персоналните компютри. Технологията NVIDIA 3D Vision, която включва 3D Vision софтуера и очила с активен затвор, осигурява зашеметяващо 3D изживяване за геймъри, кино и фото любители, в комбинацията с NVIDIA графични процесори и съвместим 3D екран или проектор. Технологията NVIDIA 3D Vision поддържа най-широкото разнообразие от 3D съдържание, в това число 500 3D игри, Blu-ray 3D филми, 3D снимки и поточно 3D видео. Освен това потребителите могат да споделят и разглеждат висококачествени 3D фотографии, както и да се наслаждават на 3D видеоклипове в NVIDIA 3DVisionLive.com, първата в света 3D Vision онлайн общност.  В допълнение, NVIDIA 3DTV Play™ софтуера позволява на потребителите да свържат своя настолен или мобилен компютър към 3D телевизор и HDMI 1.4-съвместими аудио и видео ресивъри да се наслаждават на 3D съдържание в удобството на своя хол в Full HD 3D качество обемен съраунд звук.

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ:NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1800 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.