AMD и Multicoreware се обединяват в помощ на разработчиците, за да оптимизират използването на OpenCL™ за процесорите AMD Fusion

AMD и Multicoreware се обединяват в помощ на разработчиците, за да оптимизират използването на OpenCL™ за процесорите AMD Fusion

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.04.2011, 4,111 показвания

AMD днес обяви официално своето сътрудничество с Multicoreware – водеща фирма в софтуерните решения и разработката на програмни средства за многоядрени и хетерогенни изчислителни среди. Двете компании ще предлагат усъвършенстван набор от средства за оптимизиране на OpenCL™, които ще ускорят възможностите на разработчиците в създаването и оптимизирането на софтуер за пълното използване на потенциала на AMD Fusion ускорените процесори.

“Ускорената паралелна обработка предлага безпрецедентни нива на изчислителни възможности в мобилните форм фактори, а средствата, които Multicoreware разработва, подпомагат is създателите на приложения да постигат нови предимства в производителността с по-малко усилия,” каза Манджу Хедж, корпоративен вицепрезидент на програмата AMD Fusion Experience. “Нашата работа с Multicoreware бележи нов крайпътен камък в широкото приемане на OpenCL в индустрията. Ние ще предоставяме на разработчиците нужните средства за изграждане на иновационни приложения от следващо поколение, използвани в разнообразни среди – от домашни РС до мощни изчислителни системи.”

“В нашата работа с AMD ние сме изправени пред основните предизвикателства за съвременната софтуерна екосреда – максимизиране на използването на изчислителните средства и ефективна обработка и трансфер на данните. С усъвършенстваните средства разработчиците ще могат да оптимизират приложенията за ранота в мощни хетерогенни и многоядрени архитектури, възползвайки се максимално от програмируемите платформи, каза професор Уен-Мей Хву, главен технологичен ръководител на Multicoreware. “OpenCL е изключително важен стандарт за програмна среда в индустрията, която дава възможност на разработчиците да се съсредоточат върху приложенията, а не само върху процесорните архитектури. Ние смятаме, че новите средства ще подпомогнат сериозно иновациите за създаване на невероятни нови приложения.”

AMD и Multicoreware ще си сътрудничат за широкото възприемане на OpenCL в индустрията. Усъвършенстваните средства, които те ще предлагат, ще работят върху широка гама хардуер – в среди базирани на АPU, както и на дискретни CPU и GPU. Продуктите на двете компании ще бъдат достъпни по-късно през 2011 г.

За разработчиците, интересуващи се от хетерогенни изчислителни среди, AMD ще организира своята конференция AFDS (AMD Fusion Developer Summit) от 13 до 16 юни в Белвю, Вашингтон. Участниците в нея ще могат да задълбочат своите познания, и ще получат по-добро разбиране за това как приложенията могат да се възползват от паралелната процесорна мощ на APU, за супер-производителност в ежедневните изчислителни задачи. Присъстващите ще имат възможност да научат от първа ръка за оптимизацията на OpenCL от Multicoreware в три технически сесии и едно обучение преди самата конференция.

Допълнителна информация:

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са насочени да движат напред облачните и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства като РС, игрови конзоли и суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.