Конференцията ETC 2011 представя бъдещето на техническата документация

Конференцията ETC 2011 представя бъдещето на техническата документация

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.05.2011, 3,962 показвания

Акцентите са видео комуникацията, социалните мрежи, съавторството и оптимизираното за търсене съдържание


Новите похвати и тенденции в създаването, развитието и комуникирането на техническа документация ще бъдат тема на международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011”. Сред акцентите ще бъдат видео комуникацията, социалните мрежи, оптимизирането на търсене на съдържание, съавторството, ползваемостта и гъвкавите процеси на създаване на документация.

Събитието ще се проведе на 11 юни 2011 в София в сградата на SAP Labs Bulgaria на бул. „Цар Борис ІІІ” 136А и ще събере за втора поредна година автори на техническа документация от България и чужбина. Сред лекторите са български специалисти  от водещи ИТ компании, сред които Станимир Дочев (SAP Labs Bulgaria), Илиана Костова (Prosyst),  Ясен Коларов (SAP Labs Bulgaria), Николай  Кънчев (Software AG). Презентации ще изнесат и основателите на Общността на българските технически комуникатори в България – Мариана Мирчева, Маргарита Станева, Йордан Угринов и Захари Тилев (VMware Bulgaria). Специално за конференцията пристигат Денийс Кизер, директор на отдел „Технически публикации” във VMware и Присила Бъкли, информационен архитект в SAР.

„Видео комуникацията е една от основните тенденции в развитието на техническата документация. Опитът показва, че потребителите възприемат по-добре информацията чрез видео съдържание и техническите комуникатори трябва да се съобразят с този модел. Една от основните цели на Конференцията е да обсъжда новите форми на общуване с потребителя и да търси отговор на динамичните промени в индустрията” -коментира Ваня Кирицова, мениджър Технически Комуникации, VMware. „Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация.”

„За нас като технически комуникатори е важно да бъдем част от все по-гъвкавите процеси при разработката на софтуерни продукти. Затова един от въпросите, на които ще обърнем внимание на конференцията е как в условията на все по-скъсени цикли на разработка на софтуер и непрестанно появявящи се нови контексти и платформи за документация, ние като автори да съумеем да предложим качествена продуктова информация на потребителите си.” – споделя Ангел Лафчиев, мениджър „Технически комуникации” в SAP Labs България.

Международната конференция “Evolution of Technical Communications 2011 се организира от SAP Labs България и VMware България и е по инициатива на авторите в Общността на техническите комуникатори в България.

Участието в конференцията е безплатно, като подлежи на предварителна регистрация и потвърждение. Регистрацията за конференцията се извършва онлайн на: http://techdocr.com/etc2011/user/register

Крайният срок за регистрация е 31 май 2011.

Програмата е достъпна на: http://techdocr.com/etc2011/etc2011-agenda

Повече за Общността на техническите комуникатори в България:

Общността на техническите комуникатори в България (Bulgarian Technical Communicators Community) обединява лица, чиято професионална и творческа дейност е тясно свързана с разработката и комуникацията на техническа документация. Тя има за цел да развива и утвърждава професията автор на техническа документация в България, като активно работи и комуникира нейните стойности и принос в областта на информационните технологии. Общността спомага за развитието и споделянето на  актуални стандарти в професията с фокус върху новите технологии и добрите практики в създаването и комуникирането на качествена техническа документация.

Повече за SAP Labs България:

SAP Labs България присъства на българския пазар вече единадесет години. От 2002 г. компанията е напълно интегрирана в SAP AG като един от центрове за разработване на програмни продукти. Дейността на SAP Labs България е фокусирана върху разработването на ключови компоненти от бизнес платформата SAP NetWeaver. SAP Labs България работи в сферата на Java технологиите, разработвайки:

  • средства и програми за инсталация, управление и обновяване на комплексни системи базирани на SAP продукти
  • автоматизиране на бизнес процеси
  • инфраструктура за бизнес процеси и приложения

Отдел документация в SAP Labs България е част от глобален Knowledge Management екип, който наброява стотици автори, архитекти и преводачи по цял свят – Гемания, Франция, САЩ, Канада, Израел, Индия и др. За повече информация посетете www.sap.com

Повече за VМware:

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктурата, приложими във всички сегменти – от настолни компютри до корпоративните центрове за данни и актуалните cloud архитектури. Малки и големи организации разчитат на продуктите на компанията за намаляване на своите инвестиционни и оперативни разходи като направят  ИТ системите си по-сигурни и ефективни и същевременно проявяват отговорна политика към околната среда. С годишен приход от 2 млрд. долара за 2009, повече от 190 000 клиенти и над 25 000 бизнес партньори VMware е една от най-бързо развиващите се публични софтуерни компании. VMware, с централа базирана в Пало Алто, Калифорния, е мажоритарна собственост на EMC Corporation (NYSE:EMC).  През 2007 г. VMware отвори в София своя втори по големина център за проучвания и разработки в света.

Отделът Технически публикации във VMware включва автори на техническа документация, редактори и специалисти информационна архитектура в САЩ, Индия, Китай и Европа.

За повече информация посетете www.vmware.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.