HP и Office 1 Superstore откриха първата HP Print Station в България

HP и Office 1 Superstore откриха първата HP Print Station в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.05.2011, 3,773 показвания

HP и Office 1 Superstore днес откриха първата HP Print Station в България. HP Print Station осигурява нови възможности за надежден, професионален и удобен печат на бизнес и маркетингови документи на едно място, както за индивидуални клиенти, така и за широк кръг търговски дружества и организации.

HP Print Stations са брандирани обособени части в търговските обекти, в които се акцентира върху качеството, обслужването и удобството. Те са предназначени за малките и средни предприятия, като им предлагат множество възможности за печат и устройства за всеки формат и медия. В България HP Print Station ще работи под покрива на Office 1 Superstore, като така компанията ще отговори на различните нужди на своите клиенти от всички сегменти.

„След детайлно проучване сред нашите клиенти в региона на ЕМЕА ние развихме концепцията на HP Print Station, за да отговорим на специфичните изисквания, които те ни посочиха. Нуждите, на които HP Print Station отговаря, включват: предлагане на достъпен, бърз и качествен печат на малките и средни предприятия, опростяване на процеса на печат и осигуряване на устройства за всеки формат и приложение”, каза Дитер Хьофле, управляващ директор „Развиващи се пазари в Европа“, HP, „Решения за печат“ (IPG).

”За нас е изключително важно да предложим на клиентите си комплексно обслужване за всички техни потребности – от офис мебели, техника, консумативи и материали до телекомуникационни, застрахователни и рекламни решения – всичко, което касае бизнеса и дейността им под един покрив. В магазина на бул. Цариградско шосе 139, те вече могат да получат и иновативна услуга по отношение на печат и дизайн на своите презентационни, имиджови и технически документи.”, потвърди Eлка Каменова, председател на Управителния съвет на Кооперация Панда, мастър франчайзер на Office 1 Superstores за България.

От създаването си през 2008 година, програмата Print Station вече работи в девет страни в Европа. Във всички тях тя предлага услуги за дизайн и печат на материали с високо качество за малкия и среден бизнес, събрани на едно място.

HP Print Station е повече от копирен център. Това е място, където могат да се отпечатат множество материали на различни медии и в различни формати. Там услугите позволяват на малкия бизнес да комуникира своите идеи и ценности по-ефективно, както и да направи отлично впечатление на своите клиенти.

„Пазарът на печатни услуги в Европа се развива с много бързи темпове. В момента има 50 HP Print Station в девет страни. Концепцията на HP Print Station отговаря на конкретните нужди на клиентите, например за бърз, качествен и достъпен печат на всички видове и размери бизнес и маркетингови материали“, коментира Паоло дал Санто, мениджър „Продажби“, HP Print Station за региона на EMEA.

Обслужването, качеството и удобството са основните фактори, които правят HP Print Station уникална възможност. Тя предлага пълен набор от услуги за печат.

Факти за HP Print Station

 • HP Print Station е повече от копирен център. Това е място, където могат да се отпечатат множество материали на различни медии и в различни формати. Услугите в него позволяват на малкия бизнес да комуникира своите идеи и ценности по-ефективно, както и да направи отлично впечатление на своите клиенти.
 • От 2008 година 50 HP Print Station работят в девет европейски държави и три страни от Близкия Изток, като до края на 2011 година се очаква броят им да достигне 120.
 • HP Print Station ще е от помощ на три основни групи потребители, а именно: хора, които нямат принтер вкъщи, а търсят удобство и високо качество; професионалисти, чиято работа изисква специфични решения за печат; бизнеси, които печатат маркетингови материали в големи обеми и искат да постигнат високо качество, като същевременно оптимизират разходите си.
 • Малките и средни предприятия представляват привлекателен и растящ пазарен сегмент, който има нужда от печат на материали с отлично качество. Тези предприятия съставляват 99% от двайсетте милиона компании, работещи в Европа. Само през последното десетилетие техният брой е нараснал с 11%1.

Предлагани услуги:

 • Благодарение на HP Print Station, партньорите на НР разширяват пазарното си присъствие, печелят нови клиенти и увеличават приходите си.
 • За да намалят разходи си все повече организации, без значение от техния размер, използват подизпълнители за своя печат. Броят на малките и средни предприятия, които се нуждаят от професионални възможности за печат нараства с изключителни темпове2.
 • Изследване на Info Trends, проведено през 2009 година показва ясни предимства за компаниите, предлагащи печатни услуги, когато те предлагат своите услуги онлайн, денонощно. Повече от 60% от изследваните компании твърдят, че тези услуги са помогнали на бизнеса им. Освен това, близо една четвърт от участниците в проучването казват, че приходите им са се повишили с над 10%, като това се дължи именно на предлагането на услуги за печат онлайн – доста над средния ръст на пазара.2
 • Освен обикновения печат на А4 документи бизнес клиентите вече се нуждаят от пълна гама решения за печат, всички предоставяни от един доставчик. По този начин те изискват от компаниите, предлагащи услуги за печат, да се превърнат в обслужващи организации в истинския смисъл на думата. HP Print Station отговаря на това търсене, като предоставя цялостно решение, включващо печат и дизайн на едно място.

Продуктово портфолио

Налично е пълно портфолио от печатни продукти и шаблони, изработени по поръчка:

 • Брошури
 • Визитки
 • Външна реклама
 • Листовки и флаери
 • Етикети и пликове
 • Менюта
 • Бюлетини
 • Пощенски картички
 • Плакати
 • Календари
 • Онлайн HP Print Station – 24/7 – възможност, която ще бъде реализирана в нейната пълнота при пазарна необходимост и търсене от страна на клиентите

(1)  Европейска комисия: годишен доклад за малките и средни предприятия в ЕС, 2009 Info Trends:

(2) The Ultimate Guide to Web-to-Print Solutions, 2009

HP Print Station е следващата стъпка от навлизането на HP в екосистемата на дигиталния печат. Тя подобрява възможностите на компанията при предлагането на услуги за печат на местата, където клиентите имат нужда от тях.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, персонални компютри, софтуер, услуги и IT инфраструктури, обединени от облака и свързаността, което създава безпроблемно и сигурно преживяване в днешния свързан свят. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

За Office 1 Superstore

Office 1 Superstore доставя продукти и услуги на над 100 000 български и чуждестранни фирми. Между тях са държавни учреждения, обществени организации, търговски компании, фондации, посолства, консулски служби и други. Office 1 Superstore навлиза в България през 1997 г., като правата за ползване и представяне на търговската марка принадлежат на Кооперация Панда. През годините веригата се превръща в безспорен лидер по отношение на стоки и услуги за бизнеса и дома. Успешният мениджмънт под мотото „Всичко за Вашия офис под 1 покрив” и добрите резултати дават на Office 1 Superstore България високо самочувствие и ключова роля в международната верига. Най-големият склад за офис продукти на Балканския полуостров от над 8 000 кв.м. е на търговската верига Office 1 Superstore, а продуктовият асортимент, поддържан в наличност, надвишава 10 000 артикула. За повече информация: www.office1.bg


Етикети: , , , , , , , , , , ,Един коментар

 1. 1 wladimir1 // 21.05.2011 в 10:06

  Хубаво, но като чуя тази фирма – Панда (а.к.а. О1S)и ми се драйфа, защото знам какви хора стоят зад нея… HP просто са си изхвърлили принтерите при тях, а копирните центрове на O1S – Панда отдавна ползват тяхна техника – дано поне HWBG да сете взели някой лев от тая новина, че като ги знам онези мазници в Панда, може дълго време да не си вземете парите… :)