АДСИС проведе пътуващ семинар в София, Бургас, Варна и Велико Търново с цел представяне на новостите в сървърните и сторидж технологиите.

АДСИС проведе пътуващ семинар в София, Бургас, Варна и Велико Търново с цел представяне на новостите в сървърните и сторидж технологиите.

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 26.05.2011, 6,199 показвания

От 10 до 13 май АДСИС проведе пътуващ семинар в София, Бургас, Варна и Велико Търново с цел представяне на новостите в сървърните и сторидж технологиите. Семинарът се проведе съвместно с Intel и с подкрепата на Mitac/Tyan, LSI, AIC и др. Бяха обсъдени и някои пазарни тенденции в сървърния сегмент. Според прогноза на Intel, цитирана по време на семинара, от 2009 година пазарът за сървъри расте с 14% средно на година за целия регион на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA).

“Това е в резултат на увеличаването на потребителските устройства, за които се предоставят допълнителни услуги. При мрежовия трафик ситуацията също изглежда интересна – той расте с 40% средно на година в световен мащаб. Това означава, че има нужда от по-мощни сървъри и по-големи като капацитет. Инсталираният дисков капацитет расте с 45% на година.” – каза Владимир Каравелов от АДСИС.

Според други прогнози на Intel, през 2015 година ще има 1 млрд. интернет потребители, 15 млрд. ще са свързаните с Интернет устройства, а 1000 екзабайта ще бъде интернет трафика годишно. По време на семинара стана също ясно, че от тази година АДСИС дистрибутира сървърните решения на компанията TYAN, а съвсем отскоро родната фирма е дистрибутор и на цялата гама контролери на компанията LSI.

Ардис Минасян от Intel представи новите десктоп и сървърни решения от Интел, както и какво се очаква като сървърни продукти до края на годината. Подробно беше представена сървърната платформа Sandy bridge, която вече е налична и на нашия пазар, като бяха подчертани преимуществата и пред предходната платформа на Intel, както и пред конкурентните подобни продукти на други производители – по-висока производителност, по-ниска консумация на енергия, нови вградени технологии за криптиране и други.

Подробно бяха представени от Владимир Каравелов новите RAID контролери на LSI, ползващи двуядрен процесор LSI2208, както и новите сторидж решения от Infortrend.

Николай Вачев представи сървърите, които АДСИС произвежда под собствена запазена марка AIS, характерни с високата си надежност и производителност.

Бяха представени и останалите продукти в сървърния сегмент, които АДСИС дистрибутира на нашия пазар: rackmount кутии и сторидж решения от AIC, tower и rackmount кутии от Addtronics, rackmount кутии от GenesysGroup, кутии от InWin, захранвания Seasonic, KVM продукти от Rextron.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Орлин // 26.05.2011 в 22:48

    Тези хора наистина разбират, проверил съм го.