NVIDIA обяви GPU Technology Conference 2012

NVIDIA обяви GPU Technology Conference 2012

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.06.2011, 4,093 показвания

Датите за пролетта на 2012 са факт – Нов уебсайт за конференцията – Нова серия от уеб семинари – Пълен набор от регионални събития

Вчера NVIDIA обяви, че третата поред годишна GPU Technology Conference (GTC), най-важното в световен мащаб събитие, демонстриращо постиженията в изчислителните науки с помощта на графичните процесори (GPU), ще се проведе в  McEnery Convention Center  в Сан Хосе между 14 и 17 Май 2012.

Accelerated High Performance Computing (HPC) Symposium на Los Alamos National Laboratory ще се проведе през същата седмица, както и новата академична конференция InPar 2012, насочена към основните публикации в областта на иновативните паралелни изчисления.

Наличен е и нов онлайн ресурс за посетителите на GTC 2012, както и изцяло нова онлайн общност за GPU изчисления достъпна на адрес www.gputechconf.com. Сайтът е постоянен ресурс, съдържащ информация за откриващите речи, техническите сесии и събития по време на GTC, програмата за самата конференция и много допълнителни ресурси.

Ключова секция от новия уебсайт е GTC Learning Center, който осигурява образователни ресурси, новини и информация за GPU изчислителната общност. В допълнение са налични и над 300+ часа съдържание от GTC 2010 във видео формат, който може да бъде гледано, като освен това тази секция съдържа и GTC Express серията от уеб семинари, с участието на експерти в областта на GPU изчисленията и изчислителните науки, които споделят как графичните процесори променят начина на работата в тяхната конкретна област.

Първият уеб семинар е предвиден да започне на 15 Юни 2011 с презентация от директора по изследванията в NVIDIA, д-р Дейвид Люебке, който ще говори за наследството на GPU изчисленията и важните проблеми и теми за изследвания стоящи пред учените към настоящия момент. Следващият онлайн семинар ще бъде на 13 Юли 2011, като лектор ще бъде GPU изчислителният експерт и автор на книги д-р Роб Фарбър, който ще говори по темата за практичната реалност на хетерогенните суперкомпютри.

Освен това, през сайта на GTC са налични и подробности за редица регионални събития, които ще се провеждат през годината из целия свят. През Май, над хиляда учени, инженери, изследователи и разработчици ще присъстват на събития в Сингапур, Тайван и Израел. Освен това има предвидени събития за Япония и Китай по-късно през тази година.

През изминалата година, GTC конференцията в Сан Хосе предложи на хилядите присъстващи над 280 часа от съдържание, предназначено основно за изследователи в областта на изчислителните науки, а също така и за инженери и разработчици, които искат по-добре да разберат как графичните процесори променят науката. Присъствието през 2010 беше с 50% по-голямо спрямо през 2009 година, като за следващата конференция се очаква то да нарасне още повече.

Спонсорите на GTC 2012 включват HP, Microsoft, Supermicro, PNY, Adobe, Dell, Los Alamos National Laboratory, Lenovo, Caps, Bull, Synnex, Next IO, GE Intelligent Platforms, Appro и AMAX.

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1800 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.