AMD въвежда отново FX бранда за своите РС процесори и платформи от висок клас

AMD въвежда отново FX бранда за своите РС процесори и платформи от висок клас

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.06.2011, 3,667 показвания

Марката ще продължи да бъде синоним на върховен гейминг и работа с висока резолюция

По време на изложението за електронни развлечения, известно като Е3, AMD (NYSE: AMD) съобщи, че въвежда отново бранда FX за PC процесори и платформи. Брандираните по този начин продукти ще бъдат насочени към РС ентусиастите и феновете на HD развлеченията. Компанията също анонсира нови членове на своята “Gaming Evolved” програма, движейки напред PC гейминга с нативна HD3D поддръжка в “Deus Ex: Human Revolution” на Eidos Montreal, както и нови сътрудничества с компаниите Bioware, Creative Assembly и Codemasters.

Брандът FX – най-високо ниво на изживявания за геймъри и за ентусиасти на HD мултимедия

Марката FX е свързана с най-бързите процесори и най-мощни платформи на AMD , проектирани за неограничена РС производителност, върхови игри и HD развлечения. Освен това, тези решения осигуряват богата визия на тежките графични приложения и конфигурации с AMD Eyefinity. Първата платформа с FX титла е “Scorpius”. В нея ще видим дънни платки с AMD чипсет от 9-серия и AMD Radeon™ HD 6000 графични карти, плюс очаквания “Zambezi” процесор с отключен множител и нативни осем ядра.

“FX брандът на AMD ще осигури най-богати изживявания за РС ентусиастите,” каза Лесли Сoбон, вицепрезидент Worldwide Product Marketing, AMD. “Съчетавайки 8-ядрен процесор с отключен множител, най-новите технологии в чипсета и последнитя графични карти на AMD, тези системи ще осигурят на FX купувачите безпрецедентно богатство от функции и удивителен контрол върху РС производителността.”

AMD добавя нови членове и заглавия към Gaming Evolved

Промотирайки иновациите в РС игрите и съвременните изживявания за геймърите, AMD продължава да добавя членове и да разширява връзките си през втората година на програмата Gaming Evolved. Компанията както винаги е фокусирана върху своята работа с най-добрите разработчици на софтуер. Gaming Evolved съчетава разширената поддръжка на AMD за Microsoft DirectX® 11 игри (които използват най-новата графична технология на Microsoft), заедно с многомониторните конфигурации с AMD Eyefinity, AMD Dual Graphics (за повече графични процесори в един компютър), и нативна AMD HD3D поддръжка за базирани на стандартите стерео 3D възможности на дисплея в наистина потапящи 3D визуални изживявания.

“От пускането на отворената стерео 3D инициатива на AMD през миналата година, разработчиците продължават да възприемат все по-масово нативната 3D поддръжка, която ще работи с разнообразие от 3D очила и монитори на различни производители,” каза Нийл Робисън, директор ISV Relations, AMD. “Ентусиазмът на разработчиците започва да се отплаща със съобщението на Eidos-Montreal, че ‘Deus Ex: Human Revolution,’ ще направи възможна нативната поддръжка на стерео 3D.”

С AMD HD3D, геймърите могат да изживяват удивително качество на образа на стерео 3D игрите за още по-голям реализъм в игрите. Технологията HD3D на AMD поддържа над 400 заглавия от партньори на компанията, а отвореният подход на AMD за 3D екосистема насърчава най-широк избор от 3D решения, достъпни на най-приемлива цена.

Освен Eidos, сред новите партньори на компанията са някои основни разработчици на особено популярни заглавия като “Dragon Age II” на Bioware, “SHOGUN 2: Total War“ на Creative Assembly и “DiRT 3” на Codemasters, които включват нативна поддръжка на технологиите DirectX 11, AMD Eyefinity и AMD Dual Graphics.

AMD на E3’2011

Посетителите на E3 могат да усетят тези удивителни технологии на щанда на AMD (#823, Южна зала), където са представени демо системи с игри, които ще бъдат пуснати скоро на пазара като “Orcs Must Die!” на Robot Entertainment и “Blacklight: Retribution” с DirectX 11 на Perfect World.

Допълнителна информация:

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са насочени да движат напред облачните и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства като РС, игрови конзоли и суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.