NVIDIA завърши придобиването на Icera, водеща компания в областта на мобилните безжични модеми и радиочестотни технологии

NVIDIA завърши придобиването на Icera, водеща компания в областта на мобилните безжични модеми и радиочестотни технологии

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.06.2011, 3,723 показвания

Комбинацията удвоява възможностите за приходи на NVIDIA от мобилни устройства

NVIDIA обяви, че е приключила сделката за 367 милиона долара по придобиването на компанията Icera, водещ иноватор във високопроизводителните безжични модеми за 3G и 4G мобилни телефони и таблети. Icera вече е изцяло притежавано от NVIDIA дружество, което ще продължи да оперира под търговското наименование Icera.

С добавянето на Icera, NVIDIA вече предлага два от основните компонента, използвани в смартфоните – изчислителният процесор под формата на NVIDIA® Tegra® супер чипа и бейзбенд процесора, базиран на технология на Icera. Това комбинирано предложение ще помогне на OEM клиентите да намалят времето, което им е необходимо да предложат даден продукт на пазара и да осигурят всичко нужно за мобилни възможности от ново поколение, като в същото време почти се удвояват и възможностите за приходи на NVIDIA от всяко едно мобилно устройство.

За повече информация за придобиването, може да прочете тази публикация от Фил Кармак, старши вицепрезидент на мобилното бизнес подразделение на NVIDIA.

За NVIDIA

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1800 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , ,Коментарите са забранени.