NVIDIA iray в комбинация с графични процесори подобрява дизайните на Джеф Патън за Mercedes Benz

NVIDIA iray в комбинация с графични процесори подобрява дизайните на Джеф Патън за Mercedes Benz

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.06.2011, 4,497 показвания

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО:

Джеф Патън е самоук артист занимаващ се с компютърна графика на свободна практика, който е работил по създаването на механични илюстрации за световни компании като например Honeywell, Delta Controls и Johnson Controls. Той е и признат експерт по софтуера Autodesk 3ds Max 3D и рендериращия пакет NVIDIA mental ray; активен бета тестер, който е преподавал в Autodesk Master Class и пише ръководства за техники, използващи най-ефективно двете софтуерни решения съвместно.

В началото на 2010, някои от фотореалистичните компютърно генерирани изображения на Патън привличат вниманието на Mercedes Benz USA (MBUSA), които се свързват с него с идеята той да създаде графика за техния уебсайт и печатната реклама на компанията. От Mercedes Benz му предоставят CAD данни за всяко от превозните средства, заедно с информация за сцената, в която трябва да бъде показана всяка кола, като неговата задача е да акцентира върху извивките на колите с помощта на отражения и светлина. Патън знае, че финалните изображения, които ще трябва да създаде трябва да съчетават фотореализъм и ниво на детайли като за студийна фотография – коли, които изглеждат сякаш са заснети с фотоапарат, но повлияни от артистичността му по отношение на отраженията и светлините, а в последствие допълнително прецизирани и от екипа на MBUSA, с цел да се създаде най-привлекателния възможен визуален ефект.

Когато стартира работа върху проекта, Патън започва с използването на 3ds Max в комбинация с mental ray и Chaos Group V-Ray рендериращите пакети, използвайки само процесора за обработката. Като се има предвид големите обеми на файловете, с които работи и размера на данните, необходими за рендерирането на една такава сцена, неговата работа върви доста бавно, като за обработката на всяко изображение е бил необходим около час.

РЕШЕНИЕТО:

Патън вярва, че високоефективният рендериращ софтуер NVIDIA iray ще бъде напълно подходящ за неговия проект по визуализация за Mercedes Benz. Тъй като това е първият интерактивен, фотореалистичен и физически точен рендериращ продукт, който може ефективно да се възползва от огромната изчислителна мощ на професионалните графични решения NVIDIA® Quadro® и Tesla™, в резултат на което комбинацията би довела до подобряване на неговата артистичност и ефективност на работа. Затова и той решава да премине на iray в комбинация с NVIDIA графични процесори, конфигурирайки работна станция с NVIDIA Quadro 6000 и Tesla C2070, и двата с по 6GB видеопамет, която е необходима за работа с изображенията с висока резолюция (6K), които изискват от Mercedes Benz, в комбинация с 5GB данните за моделите и сцените, които те са предоставили.

“След като приключих с първия си проект за Mercedes Benz с новата NVIDIA-базирана система, аз бях като зашеметен. Рендерирането на изображения при 6K резолюция до преди това ми отнемаше до около час за един кадър, разчитайки само на процесора. А с помощта на iray и Quadro, аз можех да получа същия резултат за 8 минути – ОСЕМ минути! Това е огромен плюс, защото позволява нещата да се случват много по-бързо” казва Патън.

ВЪЗДЕЙСТВИЕТО:

Откакто използва iray в комбинация с NVIDIA Quadro 6000 и Tesla C2070 графични процесори за проекта на Mercedes Benz, рендерите на Патън вече се изпълняват до 7.5 пъти по-бързо отколкото преди това с mental ray и V-Ray върху Intel Core i7 960 3.2GHz процесор.

В допълнение към подобрението в скоростта на работа, постигнато благодарение на NVIDIA ускорението от графичните процесори, Патън се радва и на подобрена яснота и ниво на детайли в неговите финални рендерирани изображения, благодарение на фотореалистичните възможности на NVIDIA iray.

“Стъклата, фаровете – вече можете да видите всеки един детайл в тях”, заяви Патън. “До преди това нямах възможност да получа същия резултат в други програми, дори когато изстисквах максимума от техните възможности пак не се получаваше същото ниво на детайл като сега. Освен това се забелязва и огромно подобрение в яснотата на детайлите, което се постига с използването на iray”.

NVIDIA iray също така пести време на Патън при подготвянето на сцената и конфигурацията на фазите на рендерирането.

“С iray мога просто да задам стойността на лъскав материал точно каквато ми е необходима и да продължа нататък. Не се налага да прекарвам време в конфигурирането на материала и стойностите на светлината, за да балансирам зърнеността и скоростта на рендериране или да настройвам цялостните параметри за обработката на изходящото изображение.” обяснява Патън.

И тъй като цялата обработка на изображенията вече се случва в графичния процесор, Патън може да използва централния процесор за други задачи.

“Използването на iray в комбинация с NVIDIA графични процесори ми позволява да работя по-бързо и да създавам по-качествени изображения по много начини. Вече обработвам повече изображения за по-малко време и мога да правя повече неща в спестеното време – без значение дали ще го вложа в допълнителна работа, или ще го използвам да прекарвам повече време със семейството си”, казва Патън и добавя, “Графичните процесори оказаха много сериозно въздействие върху моята работа. Толкова впечатляващо подобрение в нивото на детайлите и скоростта на работа. Графичните процесори на NVIDIA и iray са една невероятна комбинация. С нетърпение очаквам да видя как те ще бъдат развити в бъдеще”.

Изображения – Джеф Патън

Можете да намерите още от творенията на Джеф Патън, полезни ръководства писани от него, като и да прочетете повече за iray и рендериране с помощта на графични процесори на неговия уебсайт, jeffpatton.net.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.