Acer TravelMate 5760 – Работен инструмент с бляскаво обаяние

Acer TravelMate 5760 – Работен инструмент с бляскаво обаяние

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.07.2011, 4,421 показвания

Професионален ноутбук, който се откроява от тълпата. Новият TravelMate 5760 на Acer представлява идеалното съчетание от продуктивност, сигурност, ефективност и ергономия с модерна визия

При разработването на TravelMate 5760, Acer не прави компромиси по отношение и на производителността. TravelMate 5760 ползва предимствата на процесорите второ поколение Coreс мобилен чипсет HM65 Express на Intel® – интелигентна производителност, която се нагажда към нуждите на потребителите. Резултатът е – при нарастване на задачите значително по-голяма производителност и бързина, като при това разходът не енергия не се увеличава.

Допълнително процесорите имат вградени възможности за създаване и показване на богато мултимедийно съдържание с отлично качество. Така с помощта на съвместим адаптер, свързан към HD дисплей, ноутбукът може лесно да бъде настроен за безжични презентации с плавно възпроизвеждане на видео с висока резолюция, със зашеметяваща картина и качествен звук. С този ноутбук презентациите впечатляват както никога досега!

TravelMate 5760 се предлага също така и с дискретна графика. Като ползват технологията Optimus™ на NVIDIA®, графичните решения с марка NVIDIA повишават графичната производителност, без да намаляват живота на батерията, когато е необходима оптимална мобилност. Нещо повече, поддръжката на много монитори дава продуктивност от нов тип и улеснява изпълнението на много задачи едновременно.

Acer се отнася сериозно към защитата на потребителските данни и ценна информация. Ето защо в TravelMate 5760 има интегрирани надеждни решения за сигурност. За да се гарантира инвестицията, да се защитят данните и да се намалят общите разходи за притежаване чрез възможности за отдалечено управление, TravelMate 5760 се доставя с ProShield Security на Acer. Това е пакет от инструменти за сигурност и управляемост, интегрирани в единен потребителски интерфейс. Пакетът ProShield има възможност въвеждане на парола преди зареждане (PBA) и предпазва ноутбука от ниво BIOS чак до ниво приложение. Позволява създаване на личен защитен диск за съхраняване и криптиране на всички критични файлове – така че дори ако ноутбукът бъде откраднат или изгубен, данните да са недостъпни. Нежеланите файлове или папки могат да бъдат премахвани за постоянно дори при възстановяване, благодарение на помощната програма File Shredder. Накрая пакетът предлага автоматизирано решение за отдалечено управление на системата.

Допълнително TravelMate 5760 се доставя с технологията Anti-Theft на Intel и със софтуера  Absolute Data Protection (ADP) от Absolute Software. С помощта на вградената технология Anti-Theft, ако ноутбукът бъде изгубен или откраднат, потребителите могат отдалечено да изтриват файлове, да спрат или да заключат компютъра. За времето на заключване ноутбукът е извън строя и достъпът до криптирани данни е забранен. След като бъде намерен или върнат, същият може да бъде лесно отключен. Като ADP дори позволява на потребителите да проследят компютъра, в случай че бъде изгубен или откраднат.

Чрез софтуера Acer Backup Manager, TravelMate 5760 поддържа също така защита на ценни данни при инциденти или сривове, като позволява лесно създаване на резервни копия на данни и файлове, а софтуерът eRecovery Management на Acer осигурява възстановяване при поискване – за да остане потребителят напълно спокоен.

TravelMate 5760 идва с екран с повишена яркост със задна светодиодна (LED) подсветка с диагонал 39,5 см (15,6 инча) и съотношение 16:9, който предлага ясна картина до последния детайл. Светодиодно подсветяване на екрана осигурява 33% по-голяма икономия на енергия спрямо стандартните екрани.

Всеки детайл е внимателно проектиран да осигурява максимална продуктивност и отлична ергономия. Клавиатурата FineTouch на Acer с увеличен ход на клавишите е проектирана за по-удобно писане, а освен това включва цифров блок. Уникалната форма на клавишите е проектирана да предотвратява грешки при неволно натискане – и да не трупа прах. Клавишът интервал и клавишите със стрелки са с изпъкнала форма, което ги прави незабавно разпознаваеми при допир. Огромният тъчпад предлага по-прецизен контрол, а разпознаването на жестове от следващо поколение позволява изпълнението на повече функции. Гравираната зона на тъчпада за превъртане осигурява по-лесна навигация. Функционалните клавиши са проектирани за ефективен достъп до често използвани задачи –  като създаване на резервни копия на данни, пускане на приложение, заглушаване на звука, и включване/изключване на безжичната карта.

По отношение на мястото за съхранение на данни TravelMate 5760 може да разчита на голям като обем твърд диск с капацитет до 750 ГБ, осигурявайки достатъчно пространство за съхраняване на непрекъснато растящите цифрови архиви, като в същото време позволява на системата да зарежда и да пуска приложенията по-бързо. Оптичното устройство DVD-Super Multi (двуслойно) и вграденият картов четец поддържат най-използваните формати, като улесняват споделянето на данни и осигуряват допълнителни възможности за съхранение. Ноутбукът поддържа до 8 ГБ съвременна памет DDR3, която рязко увеличава пропускателния канал за трансфер на данни, ускорява работата при многозадачност и намалява консумацията на енергия.

Надежден спътник за ежедневните задачи, този ноутбук е оборудван с пълна гама от възможности за мрежово свързване: гигабитов Ethernet за ултрабързо свързване, безжичен мрежов адаптер, поддържащ  SignalUp на Acer с безжичната технология Nplify, свързване чрез Bluetooth® 3.0 (в зависимост от конфигурацията) и вграден модул 3G в зависимост от модела.

Поддържането на постоянна връзка с делови контакти и създаването на конферентни видеоразговори, когато е нужно, стават изключително лесно с решението Video Conference на Acer. То  включва камерата CrystalEye на Acer, софтуера Video Conference Manager на Acer и вградения микрофон.

Всеки професионален ноутбук на Acer се подлага на серия от тестове за надеждност и е съвместим с най-строгите изисквания в компютърната индустрия, което гарантира висша степен на надеждност. Към това ще добавим, че е в съответствие със стандарта Energy Star® 5.0, както и със стандарта EPEAT® със сребърна „Silver“ степен, която гарантира пестене на енергия и по-дълъг живот на батерията.

Всеки ноутбук на Acer се доставя със стандартна 1-годишна услуга Carry In (международна пътническа гаранция — ITW), чието покритие може да бъде удължено до 3-годишно чрез услугата Acer Advantage, която покрива също и случайни повреди на ноутбука.

За Acer

Още от основаването си през 1976, Acer успява да постигне целта да разчупи бариерите между хората и технологиите. В глобален мащаб Acer е на втора позиция по количества продадени компютри и лаптопи. Благодарение на наложения успешен и доходоносен бизнес модел през канал от партньори компанията продължава да бележи постоянен ръст, ефективно поддържайки няколко различни марки в световен мащаб – Acer, Gateway, Packard Bell и eMachines. Acer се стреми да създава екологично ориентирани продукти, като в същото време се работи и за подобряване на екосъобразността и на доставките на продукти в сътрудничество с партньорите си. Acer се гордее с възможността си да бъде световен партньор на предстоящите през 2012 година Олимпийски игри в Лондон и на вече провелите се Зимни олимпийски игри във Ванкувър. Цялостната група на Acer е съставена от екип от 7000 души в световен мащаб. Посетете www.acer-group.com за повече информация.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 wladimir1 // 05.07.2011 в 22:46

    Една цветна пръчка с гръмко име “бизнес” ноутбук, поредният пълен боклук от Acer!

  2. 2 Yavor // 07.07.2011 в 20:46

    Ако бяха такива боклуци нямаше да се продават така, просто са евтини и вършат работа.

    За мен лично бизнес моделите им са слаби – този модел например все още няма USB 3.0, добре поне че екрана е матов.