Iomega обяви ново устройство за мрежово съхранение на данни за малки и средни компании и организации: Iomega StorCenter px12-350r

Iomega обяви ново устройство за мрежово съхранение на данни за малки и средни компании и организации: Iomega StorCenter px12-350r

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 31.08.2011, 4,134 показвания

Iomega добави мощ и производителност с новото, водещо в класи си, стелажно (rack mount) устройство за мрежово съхранение на данни

Iomega, компания от семейството на EMC, глобален лидер в областта на защитата на данни, официално обяви световната премиера на новото стелажно(rack mount) устройство за мрежово съхранение на данни Iomega® StorCenter™ px12-350r – мощно мрежово решение за съхранение на данни от ново поколение, което осигурява най-високата степен на производителност и защита на данните за малките и средните компании и организациите с отдалечени филиали, Съобщиха от официалния дистрибутор за България – Солитрон.

Задвижвано от технологията на EMC® за съхранение и защита на данни от световна класа, новото стелажно мрежово устройство StorCenter px12-350r заменя Iomega StorCenter ix12-300r на върха на линията на Iomega от стелажни мрежови устройства за съхранение на данни. Новото StorCenter px12-350r представлява комбинация от най-добрите софтуерни възможности и най-добрия хардуер в категорията за подобряване на  капацитета и производителността, превръщайки px12-350r в идеалното решение за системи за обработка на данни, сървърна виртуализация, архивиране на твърди дискове и видеонаблюдение.

Пълната поддръжка на миграция без спиране чрез Hyper-V, поддръжката на различни RAID нива и дискове с „гореща“ замяна, сертификацията за повечето от най-използваните среди за виртуализация, както и фактът, че това е единственото устройство за мрежово съхранение на данни за малките и средни организации, което поддържа технологията Avamar® за архивиране без дублиране на данни, превръщат новото StorCenter px12-350r в едно сложно устройство за управление и защита на данни, което обаче се управлява лесно и е напълно достъпно за малките и средни организации.

„Новото Iomega StorCenter px12-350r включва водещите технологии на EMC, предоставяйки най-доброто в класа си решение за съхранение на данни, сигурност и възможности за работа в „облак“ и отговаря на нуждите на съвременните малки и средни организации и компаниите с филиали от мрежово съхранение и управление на данни“, каза г-н Джонатан Хюберман, президент на Iomega. „Като флагман на нашата най-съвременна и мощна бизнес линия от устройства за мрежово съхранение на данни, px12-350r включва най-новото от последните високопроизводителни технологии, включително SSD устройства, разширяема памет и 3TB 7200 RPM твърди дискове, както и технологията Iomega Personal Cloud и представлява единственото стелажно устройство за мрежово съхранение на данни в света, което поддържа Avamar архивиране на данни без дублиране. Устройството px12-350r представлява напълно модерно решение за мрежово съхранение на данни, което може да се превърне в основа за бърз растеж на малките и средни компании и организации с филиали“.

 

„Малкият и среден бизнес се сблъсква с много от предизвикателствата на големите организации, включително с бързото увеличение на нуждите от съхранение на данни, разширяването на инфраструктурата и дори с още по свирепи бюджетни ограничения“, каза г-н Дейвид Веланти, съосновател на проекта Wikibon. „Проблемът е в това, че по-малките организации не разполагат с ресурси, с които да управляват увеличаващите се нива на сложност на данните. Това, от което имат нужда, са гъвкави продукти с богат набор функции и сигурни механизми за защита на данните, които просто трябва да работят. Новото устройство Iomega StorCenter px12-350r е пример за едно достъпно решение за днешните малки и средни организации, което има голяма бизнес стойност, но се предлага на достъпна цена“.

Основни характеристики на Iomega StorCenter px12-350r

 • Процесор Intel Core2 Duo, 7200 RPM твърди дискове, опционални SSD HDD
 • Сертификация за VMware, Citrix и Windows
 • Пълна поддръжка за миграция без спиране чрез Hyper-V
 • Архивиране с избягване на дублирането на данни с EMC Avamar
 • Революционна, базирано на безплатни „облачни“ технологии на Iomega
 • Увеличение на капацитета за съхранение в едно устройство от 8 TB до 36 TB

Разработено и тествано от EMC специално за целите на малките и средни организации

Конфигурации на новото стелажно устройство за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r

Устройство за мрежово съхранение на данни с форм-фактор 2U и 12 гнезда за дискове StorCenter px12-350r идва в две базови конфигурации: с 4 x 2TB дискови устройства за минимум 8 TB* мрежови капацитет за съхранение на данни или с 4 х 3TB  дискови устройства за 12TB мрежови капацитет за съхранение на данни. Потребителите могат да разширяват капацитета като добавят по четири допълнителни 7200 rpm SATA твърди диска до общо 12 x 3TB диска за постигане на 36TB мрежови капацитет за съхранение на данни. Потребителите могат да добавят и високопроизводителни 128GB SSD носители, които са достъпни от Iomega.

Съвременни бизнес функции на новото Iomega StorCenter px12-350r

В допълнение към стандартните функции за мрежово съхранение на данни, новото устройство StorCenter px12-350r предлага много от съвременните важни бизнес характеристики и възможности, включително:

 • Висока производителност, осигурена от процесор Intel Core2 Duo и разширяема 4 GB памет.
 • Четири гигабитови Ethernet порта с възможности за балансиране на мрежовото натоварване, осигуряване на широка пропускателна способност чрез групиране на портове и защита при срив.
 • Съвременна защита на данните с поддръжка на RAID нива 1, 10, 5 и 6 с резервни дискове, автоматично RAID възстановяване и „гореща“ замяна на дискове (възможни са и нива RAID 0 и JBOD).
 • Поддръжка на UPS, устройства с „гореща“ замяна и репликиране на данни чрез копиране от устройство към устройство, което може да бъде дефинирано и стартирано по график за архивиране и гарантиране на сигурността на данните.
 • Устройство от сървърен клас — сертифициран за VMware® vSphere 5, Citrix® XenServer™ 5.6 и Windows Server 2003/2008/2008 R2.
 • Поддръжката на Avamar от px12-350r – предоставя на потребителите първото устройство за съхранение на данни, което директно поддържа водещата технология на EMC Avamar за дистанционно архивиране на подфайлове без дублиране (ROBO).
 • Усъвършенствани мрежови функции — балансиране на натоварването, високопроизводително агрегиране на мрежови интерфейси и защита при срив, както и поддръжка на VLAN етикиране за увеличаване на сигурността и подобряване на управлението.
 • Поддръжката на ISCSI свързване – предоставя блоков достъп за по-ефективно използване на мрежовия капацитет за съхранение, както и достигане на върхови скорости от 425MB/s при последователни входно/изходни операции за четене на данните.
 • Групи за съхранение, обединяващи устройства с еднакъв капацитет и RAID защита, за опростяване на управлението.
 • Активни директории и надеждни домейни на Windows, поддръжка на миграция без спиране чрез MSCS и Hyper-V.
 • Вградена видеосистема AXIS® (AVHS) – осигурява поддръжка за до 12 AXIS IP охранителни камери за реализиране на достъпни и качествени решения за видеонаблюдение и охрана.

Iomega Personal Cloud – управлявайте вашия собствен „облак“ без допълнителни разходи

Iomega® Personal Cloud е революционна технология, която позволява на потребителите да защитават и споделят данни чрез свързване на техните устройства за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter към други персонални устройства през Интернет. За разлика от останалите публични и частни приложения за съхранение в „облак“, технологията Iomega Personal Cloud не е свързана с допълнителни разходи и става напълно собственост на потребителя — съдържанието и достъпа до данните са винаги под контрола на потребителя. Предоставяна с всяко устройство Iomega StorCenter, включително с новото StorCenter px12-350r, технологията Iomega Personal Cloud позволява архивиране на отдалечено място, съвместна работа с други потребители, лесно споделяне на големи файлове, архивиране и управление на данните, както и възможности за защита на данните за всяка една организация.

Варианти за приложение на StorCenter px12-350r

Новото устройство за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r е подходящо за различни бизнес цели, като например:

 • Бази данни: Увеличаване на скоростта на зареждане като малки бази данни се пускат директно от StorCenter px12-350r и се използват SSD носители. Или подобряване на производителността и намаляване на разходите за по-големи бази данни чрез записването на свързани приложения, журнални и индексни файлове върху SSD носители на px12 и използване на традиционни SATA твърди дискове за съхранение на действителните данни.
 • Архивиране на отдалечено място: Вече няма нужда да се тревожите, че вашите важни данни се съхраняват само на едно място. Осигурете продължителна защита на данните си като инсталирате едно устройство StorCenter ix12-350r на основното ви работно място и второ такова устройство (или всяко друго устройство Iomega StorCenter за мрежово съхранение на данни) на друго място, например отдалечен склад, втори офис или домашен офис. И двете StorCenter устройства могат да се добавят към личния ви „облак“, а функциите за копиране ще позволят на потребителя да копира всички данни или само селектирани файлове и папки от едното устройство на другото.
 • Виртуална инфраструктура: StorCenter px12-350r работи безпроблемно с всички водещи платформи за виртуализация, позволявайки на потребителите да създават високопроизводителни споделени ресурси за съхранение на данни за виртуални сървъри. Направете и още една стъпка напред като използвате SSD заедно със SATA устройства, за да увеличите значително производителността при споделено съхранение на данни във виртуални среди. Представителите на малкия и средния бизнес ще открият, че px12-350r е особено подходящо за виртуални настолни инфраструктури (VDI), като например VMware View.

Обновяване за потребители на  ix12-300r

Iomega има удоволствието да обяви и възможността за ъпгрейд за хилядите системи StorCenter ix12-300r, които се използват в момента. Настоящите потребители на StorCenter ix12-300r могат да направят ъпгрейд на паметта до 4GB, както и да добавят SSD носители към техните ix12-300r устройства. Могат и да продължат да добавят SATA дискове за разширяване на капацитета на ix12-300r до максималната му стойност. Настоящите потребители на ix12-300r могат да проверят страницата за поддръжка на Iomega за последните софтуерни обновявания. Моля, свържете се вашия доставчик на Iomega продукти, за повече подробности.

Налични са и единични резервни SSD, захранващи модули и вентилатори, както и комплекти, които включват един резервен диск (2TB или 3TB твърд диск), вентилатор и захранващ модул.

Устройството за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r се предлага с тригодишна ограничена гаранция и осемчасова телефонна поддръжка, всеки ден, пет дни в седмицата.

За да научите повече за новото стелажно устройство за мрежово съхранение на данни Iomega StorCenter px12-350r, посетете www.iomega.com.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.