Огнян Данчев поема управлението на D-Link България

Огнян Данчев поема управлението на D-Link България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 20.09.2011, 3,987 показвания

Новият регионален мениджър на мрежовия гигант ще се фокусира върху развитието на корпоративния сегмент, усъвършенстването на партньорската програма и увеличаване на продажбите към бизнес клиенти

D-Link, водещ доставчик на цялостни мрежови и комуникационни решения, обяви назначаването на Огнян Данчев като мениджър на компанията за България. Така D-Link потвърди засиления си фокус у нас върху развитието на бизнес сегмента и предлагане на усъвършенствани услуги и решения за корпоративни клиенти.

Огнян Данчев се присъединява към екипа на D-Link след забележителна кариера в компании като Microsoft, HP и Intel. След ефективната консолидация на бизнеса на европейските дивизии на

D-Link през 2010 назначаването на регионален мениджър с отлична репутация в корпоративните среди е поредната стратегическа стъпка на компанията в развитието и като водещ доставчик на бизнес решения.

За мен е удоволствие да се присъединя към компания с над 25 годишна история, променила завинаги мрежовата индустрия.”, коментира Огнян Данчев, Мениджър D-Link България. „ Освен впечатляваща визитка, DLink има и вълнуваща визия за развитието на технологиите и вярвам, че мога да бъда част от успеха на компанията в този динамично променящ се сегмент на иновации.”

 

„Плановете ни в България до края на тази и най-вече за 2012 година са да запазим традиционно лидерската си позиция в потребителския сегмент и да развием продажбите към малки и средни бизнеси, както и към големи корпорации и доставчици на услуги. За това ще разчитаме на стабилна партньорска структура”, допълва новият регионален мениджър на D-Link.

Преди да заеме този пост в D-Link, Огнян Данчев работи като търговски директор за OEM сегмента в “Майкрософт България” и отговаря за развитието на пазара на софтуер за вграждане в персонални компютри и сървъри. Професионалното му резюме включва и позиция като регионален директор на “Персонални системи” в “Hewlett-Packard България”, където за 4 години успява да увеличи приходите на дивизията повече от 6 пъти . В периода 1999-2004 Огнян Данчев има забележителна кариера в Intel като достига до позицията Channel Business Manager с отговорност за партньорската мрежа в Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Данчев има магистърска степен по машинно инженерство от Техническия университет – София, където е и докторант в областта на аеродинамиката на вятърни турбини с хоризонтална ос. Има интереси в областта на програмирането и CAD системите.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения. За повече информация посетете www.dlink.bg.Етикети: , , , , ,Един коментар

  1. 1 tchefo // 24.09.2011 в 09:00

    Да вземат да си направят една страница на български тогава да му мислят за корпоративния пазар :)