D-Link представи нова SmartPro фамилия комутатори за високопроизводителни мрежи

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.11.2011, 3,774 показвания

Серията DGS-1500 се отличава с разширени функции по управлението и Layer 3 характеристики

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, представи нова фамилия комутатори, наречена SmartPro. Серията DGS-1500 е насочена към бизнеса и предлага комбинация от характеристики, които я позиционират между т.нар. „умни” и управляеми суичове. Трите нови устройства – 20-портовият DGS-1500-20, 28-портовият DGS-1500-28 и 52-портовият Gigabit SmartPro комутатор DGS-1500-52 – впечатляват потребителите с отлична комбинация между висока производителност и енергийна ефективност с интеграция на последните D-Link Green 3.0 технологии. Добавена е функция за статично рутиране на трафика. Устройствата предлагат изключително лесна инсталация и възможност за бъдещо надграждане на мрежата  благодарение на интуитивния административен интерфейс и характеристики по управлението като Single IP Management (Virtual Stacking). За сигурността е помислено с внедряването на D-Link Safeguard Engine, както и листи за контрол на достъпа (ACL).

Серията е разработена специално за нуждите на малки и средни компании, които желаят да изградят сигурна и енергийно ефективна мрежова инфраструктура на достъпна цена.

DGS-1500 SmartPro – основни характеристики

 • Опростена администрация с  D-Link Single IP Management (Virtual Stacking) и функция за статично рутиране
 • Усъвършенствана сигурност, благодарение на  D-Link Safeguard енджин, защита на мрежовия достъп (за до 256 статични MAC адреса), предпазване от вътрешни за мрежата ARP атаки и листи за контрол на достъпа
 • QoS  802.1p съвместима приоритизация (с до 4 опашки за един порт)
 • Енергийна ефективност: режим на готовност за отделните портове,  охлаждане без вентилатори за моделите DGS-1500-20 и  DGS-1500-28 или оборудване със Smart Fan  при DGS-1500-52, пълна съвместимост с IEEE 802.3az EEE Standard
 • Layer2 функции като Flow Control, IGMP, Rapid Spanning Tree, Link Aggregation и Loopback Detection

Опростена администрация

Новите SmartPro комутатори от D-Link са предназначени  специално за малки и средни компании. Серията DGS-1500 с Layer 2 функционалности например е оптимално решение за мрежова инфраструктура в предприятия в сферата на производството. Проблемът със сложното управление и непрекъснатите конфигурации вследствие на разрастването на мрежата е решен с интеграцията на удобни административни модули като D-Link Single IP Management. Последният освен лесно надграждане, позволява и оптимизация на мрежовото управление: до 32 устройства могат да бъдат конфигурирани и администрирани под един IP адрес. Това прави настройките и мониторинга на мрежата значително по-лесни в сравнение с традиционните управляеми комутатори.

Проверка на сигурността в мрежата: D-Link Safeguard Engine

Интегрираният Safeguard енджин от D-Link осигурява непрекъсваемост на работата. Технологията предпазва мрежата от претоварване вследствие на интензивен трафик на IP пакети, предизвикан от вируси или червеи: устройствата от серията DGS-1500 автоматично изолират блокирания порт и го изключват. Добавена е сигурност с функции като листи за контрол на достъпа с ACL или филтриране по MAC адрес. В допълнение ARP защитата от вътрешни атаки осигурява непрекъснато наблюдение на мрежата, разпознаваемост на заплахите и ефективна защита на чувствителната за бизнеса информация.

Контрол на широчината на лентата за оптимални VoIP разговори

Серията DGS-1500 поддържа 802.1p приоритизация, гарантирайки високата производителност на мрежата. Автоматични VLAN функции, специален LAN канал за глас и приоритизация на стрийминга осигуряват безпроблемна работа на критични към трафика приложения за глас и видео по IP.

Зелена мрежа и отговорност към околната среда

Всички SmartPro модели интегрират популярната технология D-Link Green и работят в пълна съвместимост със стандартите за енергийна ефективност (IEEE 802.3az EEE). Неуправляемите устройства от тази фамилия осигуряват оптимизация на дейностите с мисъл за околната среда и включват енергоспестяващи функции като диагностика на захранващия кабел и неговата дължина, привеждане на неактивните портове в режим на готовност и други. В допълнение на това моделите с 20 и 28 порта се охлаждат без традиционните шумни вентилатори и излъчват значително по-малко топлина – това ги прави атрактивно решение за офисни инсталации. Устройството от серията с 52 порта разполага с интелигентни вентилатори, които регулират интензивността на завъртането си на базата на измерената температура в суича.

Наличност

SmartPro Layer 2 комутаторите на D-Link могат да бъдат поръчвани и в България през оторизираните партньори на компанията.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения. За повече информация посетете www.dlink.bg

 


Етикети: , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 Blabla // 11.11.2011 в 19:19

  52-ката е куул, обаче хау мач?

 2. 2 Blabla // 11.11.2011 в 19:32

  Ако може и Forwarding bandwidth да посочите…
  Съжалявам за двойния пост…

Коментари: