Сървърни решения „AMD Ready Solutions” ускоряват внедряването в информационните центрове

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.11.2011, 2,899 показвания

„Готови-за-пазара” дънни платки и сървърни платформи очакват пускането на новите AMD Opteron™ процесори

На 09.11.2011 AMD обяви своите AMD Ready Solutions за сървъри, съвместен проект с водещи производители на сървърни платформи за предлагане на широк портфейл от готови-за-пазара дънни платки, базирани на AMD Opteron™ 6200 Серия, достъпни в световен мащаб чрез оторизираните дистрибутори на компанията. Тъй като очакваните скоро AMD Opteron процесори ще могат да се поставят в съществуващите цокли, производители на дънни платки като ASUS, Supermicro® и TYAN могат съвсем бързо да представят на пазара напълно валидирани и изцяло тествани платформи. Тези нови платформи адресират изискванията на пазара и клиентите за широк обхват от сървърни приложения като високопроизводителни изчислителни среди (high-performance computing  – HPC), облачни изчислителни среди, виртуализация, корпоративни приложения и бази данни, както и Web/email сървъри.

“С AMD Ready Solutions за сървъри, нашите клиенти могат да намерят цялостни и верифицирани сървърни платформи в канала на деня на пускането на новите процесори,” каза Пол Страсекър, корпоративен вицепрезидент и управител на Commercial Business в AMD. “Комбинацията на съществуващата цокълна инфраструктура с AMD Ready Solutions ще даде възможност за по-бърз и лесен ъпгрейд към нови нива на сървърна производителност и мащабируемост.”

Сред ключовите дистрибутори, които се очаква да предлагат платформите AMD Ready Solutions в деня на премиерата, са ASI, Avnet, Inc., Ingram Micro, Supercom и SYNNEX Corp.

Инфраструктурни платформи

“ASUS си сътрудничи с AMD за да достави най-пълния портфейл от новидънни платки и сървърни платформи базирани на процесорите от серия AMD Opteron 6200,” каза Том Лин, управител на сървърното поделение на ASUS. “Новите решения ще предложат производителността за извеждане на съвременните тежки приложения, информационни центрове и високопроизводителни изчислителни среди на следващото ниво.”

“Като водещ производител на иновационни сървърни решения, Supermicro доставя в глобален план усъвършенствани изчислителни решения,” каза Дон Клег, вицепрезидент маркетинг и развитие на бизнеса в Supermicro. “С нашия широк портфейл от Server Building Block Solutions® и новия AMD Opteron процесор ще доставим максимална производителност, стойност, изчислителна плътност и ефективност за разрастването на HPC, облачни и корпоративни изчислителни среди.”

“TYAN продължава да вдига летвата на производителността и разширява своята иновационна продуктова линия, като интегрира новите сървърни процесори AMD Opteron,” каза Алберт Му, вицепрезидент на поделението TYAN в MiTAC International Corporation. “Новите продукти ще предоставят на клиентите на TYAN решения, които са високо оптимизирани за информационни центрове и високопроизводителни изчислителни среди без компромис с ефективното използване на енергия и общата стойност на притежание.”

За повече информация:

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD Fusion ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: