AMD обяви нова фирмена стратегия с акцент върху бързината и гъвкавостта на изпълнение

AMD обяви нова фирмена стратегия с акцент върху бързината и гъвкавостта на изпълнение

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.02.2012, 3,234 показвания

Подобренията в продуктовата карта илюстрират плановете на компанията за ускорен растеж при енергоефективните и облачните решения и на развиващите се пазари

Първите „система-на-чип” (SoC) решения се очакват през 2013 година

По време на своята годишна среща с финансовите анализатори (Financial Analyst Day) в началото на месеца, AMD (NYSE: AMD) представи подробности за своята многостранна стратегия, изградена върху дългогодишния опит на компанията в x86 процесорите и графичните решения, и възприемане на други технологии и интелектуална собственост.

AMD приема пътна карта изградена около SoC-платформите. Тази пътна карта има за цел да ускори извеждането на продуктите на пазара, да осигури стабилно изпълнение и да подпомогне разработването на решения според нуждите на клиентите. Методологията на SoC-проектирането има предимството на модулния подход към дизайна на процесорите, като се използва опита от най-добрата практика в проектирането на микропроцесори с възможността за повторно прилагане на вече създадени модули и блокове в голям брой продукти.

“Стратегията на AMD се базира на сливането на технологии и устройства, които ще дефинират следващата ера на индустрията,” каза Рори Рийд, президент и CEO на AMD. “Тенденциите да се изграждат цялостни устройства за крайните потребители, облачните технологии и сливането на технологии и устройства ще стават все по-силни в близките години. AMD има уникалната възможност да се възползва от тази ключова инфлексна точка в индустрията.  Ние оставаме фокусирани върху работата започната миналата година да позиционираме наново AMD. Нашата нова стратегия ще помогне на AMD да възприеме по подходящ начин промените, настъпващи в индустрията, като отговори на пазарните нужди с иновационни технологии, и се превърне в двигател на непрекъснат растеж.”

Актуализации в  пътната карта с фокус върху нуждите на клиентите

Освен това, днес AMD обяви актуализации в своите продуктови пътни карти за централни процесори (CPU) и ускорени процесори (APU), които планира да пусне през 2012 и 2013. Промените в пътните карти адресират ключови приоритети за потребителите на най-различни устройства – ултратънки ноутбуци, таблети, „всичко-в-едно” системи, десктоп РС и сървъри, с ясен фокус върху ниското потребление на енергия, развиващите се пазари и Облака.

В актуализираната продуктова карта на AMD са представени  APU от второ поколение за масовия клас компютри (“Trinity”) и енергопестящите (“Brazos 2.0”) – за мобилни и настолни РС; “Hondo,” – APU специално проектиран за таблети; нови CPU ядра през 2012 и 2013 с “Piledriver” и неговия наследник “Steamroller,” както и “Jaguar,” който ще наследи станалите популярни “Bobcat” ядра на AMD. През 2012 г. компанията планира да пусне 4 нови AMD Opteron™ процесора. За по-подробен преглед на обновената продуктова карта на AMD, моля посетете http://blogs.amd.com.

Архитектурата от следващо поколение стандартизира и улеснява разработването на софтуер

AMD дава допълнителни подробности за своята хетерогенна системна архитектура ( Heterogeneous System Architecture – HSA), която дава възможности на програмните разработчици лесно да програмират за APU платформи, като съчетават скаларната обработка върху CPU с паралелната обработка върху графичния процесор (GPU), осигурявайки междувременно висока пропускателна способност за обмен на данни с паметта при ниско потребление на енергия. AMD работи проактивно за да направи HSA един отворен индустриален стандарт за общността от разработчици. Компанията планира да проведе своята 2-ра годишна среща за разработчици (AMD Fusion Developer Summit) през юни 2012 г.

Нова структура на компанията с подсилен екип

В съответствие със своя план за преструктуриране обявен през ноември 2011 г., AMD подсили своя водещ екип с присъединяването на Марк Пейпърмастър като  старши вицепрезидент и главен директор технологии, Раджан Найк като старши вицепрезидент и главен директор стратегии и Лиса Су като старши вицепрезидент  и управител на глобалните бизнес поделения. Тези членове на ръководството ще гарантират устойчиво и надеждно изпълнение на плановете на компанията.

Допълнителна информация

  • Посетете уебсайта AMD Financial Analyst Day за да разгледате презентации, пътна карта и друга информация
  • Посетете AMD Блогове за повече информация по промените в продуковата пътна карта на AMD
  • Следете AMD в Twitter на @AMD_Unprocessed
  • Станете фен на AMD във Facebook

За AMD

AMD (NYSE: AMD) е иноватор в дизайна на полупроводникови продукти, който води следващата ера на живи дигитални изживявания със своите AMD ускорени процесори (APUs), вградени в широка гама компютърни устройства. Сървърните продукти на компанията са фокусирани върху водещи за индустрията облачни и виртуализационни изчислителни среди. Графичните и изчислителните технологии на AMD са в основата на различни устройства от игрови конзоли и РС до суперкомпютри. За допълнителна информация, посетете http://www.amd.com.

 


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.