Microsoft и NVIDIA излизат с общ проект. Компютри с тестова версия на Windows 8, захранвани от Tegra 3 мобилни процесори ще бъдат разпространени сред софтуерни разработчици и производители на устройства

Microsoft и NVIDIA излизат с общ проект. Компютри с тестова версия на Windows 8, захранвани от Tegra 3 мобилни процесори ще бъдат разпространени сред софтуерни разработчици и производители на устройства

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.03.2012, 7,654 показвания

Вчера NVIDIA потвърди, че работи в сътрудничество с Microsoft, върху проект по разпространението  на  персонални компютри с тестова версия на операционната система Windows 8. PC-тата ще са захранвани от четириядрените Tegra®3 мобилни процесори, разполагащи с уникалната 4-Plus-1™ ядрена структура. Целта е тези тестови компютри да бъдат изпратени до разработчици на софтуер и производители на устройства.

Общият проект ще позволи на други компании в областта да създадат богата палитра от приложения и устройства, към системата на Windows 8, която е базирана на ARM-процесори.

“NVIDIA има дълга история на сътрудничество с компании разработващи иновативен софтуер,” споделя Тони Тамаси, старши Вице-президент на отдел технологии в NVIDIA. “Ние оставаме верни на традицията и същевременно я доразвиваме като концентрираме вниманието, върху невероятният потенциал на Windows базиран на ARM процесори, като Tegra 3.”

 

“Ние от Microsoft сме изключително развълнувани от новият си проект с NVIDIA.  Използвайки PC-та с Windows базиран на ARM процесори, разработчиците ще могат да създадат завладяващи Метро приложения и устройста, специално пригодени за Windows 8,” каза Ейдън Маркъс, старши Директор бизнес планиране в Microsoft.

 

За NVIDIA:

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) откри за света компютърната графика, със създаването на графичния процесор (GPU) през 1999г.  Днес нейните процесори са в основата на широка гама продукти – от смартфони до супер-компютри. Мобилните процесори на NVIDIA’s се използват в мобилни телефони, таблети и автомобилни системи. PC геймърите разчитат на графични процесори за да се насладят на спиращия дъха дигитален свят. Професионалистите ги използват, за да създават визуални ефекти във филми и да изработват дизайна на почти всичко: от голф клубове до джъмбо-джетове. Учените ги използват, за да преминават границите на познанието, чрез изчисления от главозамайващи размери. Компанията притежава повече от 2,300 патента из цял свят, като това включва и идеи изключително важни за съвременните компютърни технологии.

За повече информация, моля посетете www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 polyksena // 04.03.2012 в 11:38

    Айде на монополните играчки, Майкрософт+Нвидия може Гугъл+Моторола или пък някой нов играч. Да живей бедния потребител заслепен от лъскавите примамливи оферти:)))