PlayStation поднови спонсорството си за UEFA Шампионска лига

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.04.2012, 4,328 показвания

Вчера (02.04.2012г.) Sony Computer Entertainment Европа (SCEE) оповести, че подновява договора си за спонсорство на UEFA Шампионска лига, за периода 2012г. до 2015г. Освен това, компанията ще участва и във финансирането на Супер купата на UEFA през 2012, 2013 и 2014.

Подновявайки споразумението, PlayStation продължава петнадесет годишното си партньорство с най-престижния турнир за клубен футбол в Европа. PlayStation ще се присъедини към Heineken, UniCredit, Ford, MasterCard и Аdidas – всички официални партньори за периода 2012-2015 г.

Ето какво сподели Дейвид Тейлър – главен изпълнителен директор на UEFA Events SA:

“Изключително много се радваме, да продължим дългогодишното си сътрудничеството си с PlayStation – едно уважавано име и почитана марка; верен партньор на най-престижното клубно състезание на UEFA още от далечната 1997. Спонсортвото на UEFA Шампионска лига, винаги е предлагало уникални условия за развитие на брандове. Нещо повече, ние осигуряваме на нашите партньори отлична възможност за достигнане до желаната целева аудитория.”

Ник Каплин, мениджър на отдел Комуникации в SCEE, коментира:

“Много сме горди с факта, че ще продължим партньорството си с UEFA. UEFA Шампионска лига изигра основна роля в популяризирането на PlayStation®3. Тази платформа на сътрудничество продължи и през следващите години на турнира. Ще се радваме да представим нашата най-иновативна гейм система – PlayStation®Vita, на такова значимо спортно състезание.

Футболът от висша класа, осигурява необятни възможности за PlayStation, за достигне до публиката както в Европа, така и по света. Подновеният договор укрепва сътрудничеството между най-големите европейски брандове в областта на спорта и забавлението.”

От 2012 нататък, Sony Group ще се фокусира върху спонсорството си за UEFA Шампионска лига, използвайки само и единствено марката PlayStation. След шест-годишно партньорство, Sony Европа, която се намира под шапката на корпоративната марка Sony, ще преустанови спонсорството си и ще се концентрира върху други активности от сферата на забавлението в обхвата на Sony Group.

За Sony Computer Entertainment Inc.

Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) е признат световен лидер в областта на потребителския развлекателен софтуер и хардуер. Компанията произвежда, дистрибутира, разработва и промотира PlayStation®2 (PS2®) компютърна гейм конзола, PSP® (PlayStation®Portable) портативна гейм конзола, PlayStation®3 (PS3®) компютърна гейм конзола и PlayStation®Vita (PS Vita) портативна гейм конзола. SCEI революцианизира сферата на домашния гейминг, още с появата на PlayStation през 1994. PS2® е класически представител от семейството на PlayStation, доайен в областта на домашните развлекателни игри. PSP® е портативна гейм конзола , която осигурява незабравимо 3D изживяване, високо качество на видео изображението и изключителен стерео звук. PS3® е система от по-висок клас, която съдържа в себе си мощните Cell Broadband Engine и RSX процесори. PS Vita е портативна конзола от ново поколение.Тя е революционна комбинация от вълнуващо гейм изживяване и свързаност със социалните мрежи в реално време. SCEI е насочил усилията си в адаптирането на PlayStation® към отворени операционни системи посредством PlayStation®Suite.

Седалището на компанията в Токио, Япония, SCEI, заедно с дъщерните компании, Sony Computer Entertainment America LLC., и Sony Computer Entertainment Europe Ltd., както и подразделенията Sony Computer Entertainment Japan и Sony Computer Entertainment Asia разработват, пубикуват, дистрибутират и маркетират хардуер и софтуер. Те също са заети с отдаването на лицензии на трети лица на съответния пазар.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментари: